Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

El Rosario - La Esperanza, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Rosario - La Esperanza.

Video van El Rosario - La Esperanza

De hoofdstad van El Rosario is La Esperanza en daarom noemen we ze op deze pagina tegelijkertijd. La Esperanza wordt weleens de toegangspoort van de Teide genoemd  en dat is ook wel een beetje zo als u vanuit de twee belangrijkste plaatsen van het eiland vertrekt. Immers in en bij La Laguna en Santa cruz woont de helft van de eiland bevolking. Via een weg die absoluut niet stijl is rijdt u via een prachtige weg met uitzicht op bossen aan beide kanten van het eiland naar  de teide.

Foto selectie van La Espranza - El Rosario.


Kust bewoning.

De gemeente El Rosario heeft de laatste tientallen jaren aan de steile rotskust veel hoge flatgebouwen neergezet die ontwikkeld zijn voor permanente bewoning. Dat zijn nu de plaatsten Radazul en Tabaiba. Ze liggen direct aan de kust en hebben prima voorzieningen tot een jachthaven aan toe. De bewonesr zijn vrijwel uitsluitend Canariers   die de frisse zeewinden hier koesteren.

Bocacangrejo

Heel goed verscholen ligt het kustdorpje Bocacangrejo aan een slecht verharde doodlopende weg. De  schilderachtige  rij huisjes die vrijwel allemaal aan zee liggen bieden nog steeds dezelfde aanblik als tientallenjaren terug. Zonder enige regie is alles tegen en naast elkaar gebouwd. Het dorp is een verademing voor hen die het massatoerisme willen mijden. Er zijn enkele huisjes die te huur zijn.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in El Rosario of La Esparanza bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                    En, liever alleen horizontale foto´s.