El Rosario - La Esperanza, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Rosario - La Esperanza.

Video van El Rosario - La Esperanza

De hoofdstad van El Rosario is La Esperanza en daarom noemen we ze op deze pagina tegelijkertijd. La Esperanza wordt weleens de toegangspoort van de Teide genoemd  en dat is ook wel een beetje zo als u vanuit de twee belangrijkste plaatsen van het eiland vertrekt. Immers in en bij La Laguna en Santa cruz woont de helft van de eiland bevolking. Via een weg die absoluut niet stijl is rijdt u via een prachtige weg met uitzicht op bossen aan beide kanten van het eiland naar  de teide.

Foto selectie van La Espranza - El Rosario.


Fiestas en Feestdagen.

El Rosario - La Esperanza kennen net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In El Rosario - La Esperanza of in de directe omgeving zijn 9 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij El Rosario - La Esperanza↗


Kust bewoning.

De gemeente El Rosario heeft de laatste tientallen jaren aan de steile rotskust veel hoge flatgebouwen neergezet die ontwikkeld zijn voor permanente bewoning. Dat zijn nu de plaatsten Radazul en Tabaiba. Ze liggen direct aan de kust en hebben prima voorzieningen tot een jachthaven aan toe. De bewoners zijn vrijwel uitsluitend Canariers   die de frisse zeewinden hier koesteren.

Bocacangrejo

Heel goed verscholen ligt het kustdorpje Bocacangrejo aan een slecht verharde doodlopende weg. De  schilderachtige  rij huisjes die vrijwel allemaal aan zee liggen bieden nog steeds dezelfde aanblik als tientallen jaren terug. Zonder enige regie is alles tegen en naast elkaar gebouwd. Het dorp is een verademing voor hen die het massatoerisme willen mijden. Er zijn enkele huisjes die te huur zijn.