Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

La Laguna, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en La Laguna.

Video van La Laguna.

San Cristóbal de La Laguna is de volledige naam van de voormalige hoofdstad van Tenerife. Het is de stad van de eindeloze rij monumentale gebouwen. La Laguna staat op de internationale werelderfgoedlijst van de unesco.

Foto selectie van La Laguna.


Monumenten in La Laguna.

Het is moeilijk om steden te vinden waar de sfeer van het verleden nog steeds zo tastbaar aanwezig is als in La Laguna. Op vrijwel elke straathoek is er zicht op gebouwen die hier al eeuwen staan. Meestal fraai gerestaureerd, soms kan een flinke opknapbeurt geen kwaad. We kunnen blij zijn dat we zo´n stad binnen handbereik hebben op zo´n klein gebied als Tenerife, en toch zo ver van de culturen die aan de basis stonden van deze monumenten.

De omgeving.

Rondom La Laguna ligt aan de oostkant het Anaga gebergte en aan de westkant een vlakte die tot La Esparanza reikt. In die vlakte ligt de luchthaven Los rodeos ofwel Tenerife Norte. Een flink deel van het Anaga gebergte hoort bij La Laguna waaronder het spectaculaire gebied rondom Cruz del Carmen. Overal in de soms woeste wouden van de Anaga zijn  uitzichten op de zuid of noordkust te zien.