La Laguna, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en San Cristóbal de La Laguna .

Video van La Laguna.

Algemene kenmerken.

San Cristóbal de La Laguna is de volledige naam van de voormalige hoofdstad van Tenerife. Het is de stad van de eindeloze rij monumentale gebouwen. La Laguna staat op de internationale werelderfgoedlijst van de Unesco. La Laguna is ook de stad van het studentenleven en de universiteit, het centrum van de wetenschappelijke instituten zoals het Instituto de Astrofísica de Canarias en het Museum of Science and the Cosmos.

Het historische centrum is een geliefd gebied voor een dagje uit en de winkels zijn de meest bijzondere van het eiland.

Winkelen in La Laguna.

Alle informatie over winkelen vindt u op de pagina winkelen in La Lguna.

Foto selectie van La Laguna.


Fiestas en Feestdagen.

La Laguna kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In La Laguna of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij La Laguna↗


Monumenten in La Laguna.

Het is moeilijk om steden te vinden waar de sfeer van het verleden nog steeds zo tastbaar aanwezig is als in La Laguna. Op vrijwel elke straathoek is er zicht op gebouwen die hier al eeuwen staan. Meestal fraai gerestaureerd, soms kan een flinke opknapbeurt geen kwaad. We kunnen blij zijn dat we zo´n stad binnen handbereik hebben op zo´n klein gebied als Tenerife, en toch zo ver van de culturen die aan de basis stonden van deze monumenten.

De omgeving.

Rondom La Laguna ligt aan de oostkant het Anaga gebergte en aan de westkant een vlakte die tot La Esparanza reikt. In die vlakte ligt de luchthaven Los rodeos ofwel Tenerife Norte. Een flink deel van het Anaga gebergte hoort bij La Laguna waaronder het spectaculaire gebied rondom Cruz del Carmen. Overal in de soms woeste wouden van de Anaga zijn  uitzichten op de zuid of noordkust te zien.