Agenda van het Carnaval in Santa Cruz de Tenerife.

3 weken lang duurt het spectaculaire publieke gedeelte van het Carnaval in Santa Cruz de Tenerife. Bekijk de hele agenda over wat er waar te doen is.

deteiding.nl


Op 12 januari markeerde een spectaculair gala het begin van het carnaval van Santa Cruz de Tenerife, het grootste en belangrijkste feest van het eiland. Terwijl de officiële inhuldiging op die dag plaatsvond, vond pas zes dagen later, op 18 januari, het eerste evenement van het jaar plaats: de eerste fase van het kindermurga-gala.

Om u op de hoogte te houden van alle aankomende evenementen en activiteiten die de straten van de hoofdstad van het eiland tijdens het Carnaval zullen vullen, vindt u hier de agenda van het programma van dit jaar, met alle wedstrijden, gala's en straatfeesten.


Er is op alle dagen wel iets te doen tijdens het Carnaval in Santa Cruz.

Een aantal activiteiten behoren tot het min of meer gesloten deel van het Carnaval maar het gaat de honderdduizenden bezoekers natuurlijk om de straat activiteiten.

Hieronder staan enkele hoogtepunten die u in de komende drie weken kunt meevieren.


27 en 28 januari: de Musical Group Contest vindt plaats op zaterdag om 20.00 uur, gevolgd door het Kindercarnaval Koningin Selectiegala op zondag om 18.00 uur in de Recinto Ferial.

Woensdag 31 januari om 17.30 uur wordt op een Gala avond de Reina de los Mayores, de koningin van de ouderen, verkozen.

Vrijdag 2 februari om 20.30 uur staat in het Guimerá Theater "La Canción de la Risa" (Het lied van de lach) centraal.

Zaterdag 3 februari zal de Comparsas Contest om 20.00 uur plaatsvinden in de Recinto Ferial en het traditionele Los Fregolinos-concert om 20.30 uur in het Guimerá Theater.

Zondag 4 februari vinden de verkleedwedstrijd in de Recinto Ferial en de Rondallas-wedstrijd in het hoofdauditorium plaats, vanaf 17.00 uur.

Woensdag 7 februari brengt een van de meest verwachte momenten: de verkiezing van de "Reina del Carnaval Gala" om 21.30 uur in de Recinto Ferial.

Donderdag 8 februari om 20.30 uur van het Zarzuela-festival in het Guimerá Theater.

Vrijdag 9 februari wordt het Carnaval met de traditionele parade het straatcarnaval gestart.

Vanaf 20.00 uur zullen de praalwagens en groepen het Dominicaanse Republiek Plaza doorkruisen.

Zaterdag 10 februari vindt op de Avenida Francisco La Roche om 21.00 uur de Ritmo y Armonía Contest plaats.

Zondag 11 februari treedt het Ni Fú-Ni Fá Philharmonisch Orkest vanaf 11.00 uur op met Los Fregolinos op de Plaza de Principe.

Om 13.00 uur arriveert een van de langverwachte evenementen: het Carnaval de Dia ofwel het dag-Carnaval vindt plaats in het in het stadscentrum van Santa Cruz de Tenerife.

Dinsdag 13 februari treden het Ni Fú-Ni Fá Philharmonic en Los Fregolinos opnieuw op om 11.00 uur.

Op de Avenida Francisco La Roche vindt vanaf 16.00 uur de traditionele Corso plaats.

Woensdag 14 februari markeert de traditionele begrafenis van de sardine, die om 20.00 uur begint, terwijl de symbolische vissen en rouwenden de Calle Juan Pablo II verlaten.

Donderdag 15 februari zal het Rondallas Festival het publiek vanaf 20.00 uur betoveren in het Guimerá Theater.

Vrijdag 16 februari is er vanaf 18.00 uur de Children's Coso in het García Sanabria Park. Het Award Winners Festival vindt plaats om 20.00 uur op Plaza España.

Op zaterdag 17 februari staat het Dagcarnaval weer centraal, vanaf 13.00 uur in het stadscentrum.

Ten slotte wordt het Carnaval op zondag 18 februari afgesloten met een slotoptreden van het Ni Fú-Ni Fá Philharmonic en Los Fregolinos op de Plaza de Principe vanaf 11.00 uur.

De grote finale van het Carnaval vindt plaats om 18.00 uur in de Círculo de la Amistad XII de Enero, met als hoogtepunt een oogverblindend vuurwerk om 18.00 uur afscheid te nemen van het carnaval. 


Als u op één van deze dagen naar dit spectaculaire Carnaval toe gaat wensen we u veel (kijk)plezier maar u kunt met deze agenda natuurlijk ook Television Canaria volgen om alle carnavals festiviteiten op uw televisie te zien.


Pagina: agenda carnaval Santa Cruz de Tenerife

deteiding.nl