Vakantie in Playa de las Americas en Arona.

Zon, zee, strand én bars, cafe´s en restaurants. Een vakantie in het levendigste deel van Tenerife, Playa de las Americas en Arona.

Voeg overwinteren op alle "vakantie" pagina´s toe. Net zoals dorpjes, markten, boulevard, badplaats, 


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Playa de las Americas en Arona.


De oceaan, de zon en het strand zijn overdag de belangrijkste attracties van het vakantie gebied rondom Arona en Playa de las Américas, maar als de zon in de late middag aan kracht verliest, ontstaat er een hele andere dynamiek, die van het wandelen over de promenades en het voller worden van de bars en cafe´s. Nog later op de avond barst er een enorm feestgedruis los in Playa de las Américas met het uitgaansgebied Veronicas Tenerife als middelpunt. locatie↗ 

Op de latere uren veranderen de straten en boulevards in een spontaan feestgebied met als decor de wilde dansen op de dreunende muziek. In dit uitgaansgebied zijn de  bars, nachtclubs en disco´s met livemuziek  de grote sfeermakers voor de talloze toeristen die er tijdens hun vakantie op afkomen voor feesten en plezier..

In de ochtend herneemt het strandleven zich weer alsof er niets is gebeurd met als verschil dat de bezoekers van de stranden in de ochtend uren wat ouder zijn dan de feestgangers die kort daarvoor nog de uitgaansgelegenheden bevolkten. De bezoekers daarvan komen pas weer op het strand als de vroegere strandgangers  rustig van het vroege middagmaal gaan genieten.


De omgeving van Playa de las Américas heeft alles wat nodig is voor een complete vakantie met alle mogelijkheden tot vermaak voor overdag, de avond en de nacht. Er talloze winkels die alles verkopen wat je nodig hebt en terrasjes waar je heerlijk ontspannen wat kunt eten of drinken. Voor alles is het hier de combinatie van zon, zee, strand én bars, cafe´s, winkels en restaurants die een vakantie zo compleet maken voor een levendige vakantie. Het strand is altijd de beste kinderspeelplaats maar is ook aangepast voor mensen met een handicap en er zijn strandwachten als er een helpende hand nodig is. De watertemperatuur is het hele jaar tussen de 21 en 24 graden, waardoor het ideaal is voor vakanties met kinderen. 


Playa de las Américas is het levendigste deel van Tenerife en trekt om die reden talloze vakantiegangers die het gebied allemaal weten te waarderen maar vaak om andere redenen. Het is bijzonder dat alle gasten die er komen, jong, ouder, rustig en wat wilder er tevreden mee zijn. Bijna nergens is een dergelijke diversiteit aan toeristen te vinden op zo´n relatief klein vakantie gebied. Immers, de totale oppervlakte van Playa de las Americas is maar 1,54 vierkante kilometer.

Het gebied is één van de belangrijkste toeristische centra van Tenerife en het heeft het hele jaar door eindeloze stroom aan toeristische activiteiten waaraan u kunt deelnemen in de heerlijke temperaturen die hier het hele jaar rond heersen en waardoor u op elk moment van het jaar kunt gaan genieten van de stranden, het kristalhelder water,  de  natuur, het bijzondere eten, de comfortabele appartementen en de uitstekende hotelinfrastructuur.


Playa de las Américas is een wat groter vakantie gebied dan alleen het strand met die naam. Ook het gebied rond Playa del Camisón met het er achter liggende winkelcentrum  Centro Comercial Safari hoort erbij. De begrenzing van het hele gebied loopt vanaf de zuid-oost punt van Playa del Camison naar het noorden omhoog via de Calle Luis Diaz de Losada en de Av. Arquitecto Gómez Cuesta tot aan de rotonde bij de Barranco de Troya en vandaar via de barranco naar de zee. Daar is dus de Veronicas strip het laatste stukje Playa de las Americas.  De Barranco de Troya wordt vaak ook de Barranco del Rey genoemd.

Bij die barranco houden de vakantie gebieden niet op, noordelijk van Playa de las Americas liggen nog vele andere stranden die net zo geschikt zijn voor een heerlijke vakantie. Ze missen alleen de onmiskenbare dynamiek die Playa de Las Americas wel heeft en het is juist die unieke factor van zon, zee, strand én bars, cafe´s, winkels  en restaurants die Las Americas 24 uur per dag laten leven. Intussen kunt u ook gaan genieten van de lange boulevard die langs de hele kust van het gebied loopt, van Veronicas tot aan het Playa Camison. Het is op alle delen van de dag een ontspannen wandeling terwijl u onderweg talloze bars, cafe´s en restaurants tegen komt die allemaal wel een eigen specialiteit hebben.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in Arona en Playa de las Américas kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op zoals de Golden Mile. Bovendien kunt u op dei pagina de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar tijdens uw vakantie een bezoekje aan te brengen.

Playa de las Américas en Arona hebbent ook een auditorium waar u films, musicals en toneel kunt bekijken, er is een cultuur centrum voor tentoonstellingen en verder is er natuurlijk een postkantoor en een bibliotheek. Klik hierboven op de knop "alle informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat.


Weer en klimaat.

Playa de las Américas ligt hoger dan de meest zuid westelijke punt van Tenerife en dat is één van de beste vakantie gebieden voor veel zon en weinig regen. Het klimaat aan dit deel van de kust is waarschijnlijk het beste van het eiland.  Bekijk de kaart voor de precieze ligging.


Conclusie voor vakanties:

Als u tijdens uw vakantie wilt genieten van van veel, heel veel strand en vrijwel altijd mooi weer in een levendig gebied dan komt u al heel snel bij Arona en Playa de las Américas uit. Zowel overdag als in de avond- nachturen is het er heel levendig en gezellig. Aan die keus zult u mooie herinneringen overhouden.

Overwinteren:

Voor overwinteren Arona en Playade las Américas meer dan geschikt door z´n zachte klimaat, de goede wandelmogelijkheden, de vele voorzieningen, de eindeloze stranden en de vaak gezellige sfeer.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen in Arona en Playa de las Américas zijn:

Sol Tenerife    locatie   -    Park Club Europe    locatie↗     -    Alexandre Hotel La Siesta     locatie↗    -    Hotel Apartamentos Andorra    locatie↗    -    Apartamentos Playa Honda    locatie↗      -    Compostela beach golf apartments     locatie↗


Foto galerij vakanties in Arona en Playa de las Americas. Klik voor vergrotingen.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Playa de las Américas

deteiding.nl

Reserve

Vrije tijd: watersporten en golfen

 

Een ander leuk idee is een dagje doorbrengen in Siam Park, ongeveer 5 minuten van Playa de las Américas. Het wordt beschouwd als een van de beste waterparken ter wereld en de vele attracties vinden plaats in een themapark dat is geïnspireerd op de Thaise cultuur. Het doet uitstekend werk bij het nabootsen van tempels en andere Aziatische constructies.

Vakantie is meestal een tijd om uit te rusten en ook om wat te sporten. Als u het soort persoon bent dat graag het meeste uit uw reis haalt door in contact te komen met de natuur, heeft Playa de las Américas een breed scala aan watersporten waar u van kunt genieten, waaronder enkele die de adrenaline doen stijgen, zoals waterskiën en windsurfen. Als je weet hoe je moet duiken, zul je veel plezier beleven aan het verkennen van de oceaanbodem van Tenerife. En als je deze sport nog nooit hebt geprobeerd, heb je hier de kans om voor de eerste keer te duiken, want er zijn veel duikscholen in Costa Adeje. Tenerife is ook een bevoorrechte locatie voor het spotten van walvissen, dus bereid je voor op het spotten van grienden, dolfijnen en andere zoogdieren die in deze veilige wateren leven. Experts omschrijven deze omgeving vaak als het beste aquarium ter wereld, omdat het bijna onmogelijk is om een boottocht te maken zonder walvisachtigen te spotten. Als u met het gezin reist, laat u dan verleiden tot een piratenschipexcursie of boek een zitplaats op een gele onderzeeër: ervaringen die u zich de rest van uw leven zult herinneren. Golfliefhebbers hoeven niet ver te reizen. Golf Las Américas is een 18-holes golfbaan bezaaid met meren en biedt een spectaculair uitzicht en fantastische greens. Een andere baan die golfers zal interesseren is Golf del Sur in San Miguel de Abona, waar u ook kunt controleren of uw techniek op peil is.

Costa Adeje: een schat aan toeristische attracties Costa Adeje, waar het toeristische centrum Playa de las Américas zich voornamelijk bevindt, maakt deel uit van Adeje, de zesde grootste gemeente op het eiland en heeft een stadscentrum in het binnenland. Nog maar een paar decennia geleden zou het moeilijk voor te stellen zijn geweest dat de historische stad Adeje, met monumenten als het Forthuis en de Sint-Ursulakerk, door de kustlijn zou zijn overschaduwd. Tegenwoordig is Costa Adeje echter een van de grootste successen van Tenerife op het gebied van hotelinfrastructuur en toeristische diensten. Hoewel het zeer verleidelijk is om uw dagen op het strand door te brengen en te genieten van de lange nachten, raden we u aan de indrukwekkende natuur van het gebied te ontdekken. Mis de spectaculaire omgeving niet, zoals de Barranco del Infierno, een speciaal natuurreservaat en het begin van een 6 km lange wandelroute met ongelooflijke uitzichten, en de Caldera del Rey. Eindelijk, na uw intense dagen vol vakantieplezier rond Playa de las Américas, kunt u wat tijd vrijmaken voor een ontspannende middag aan de oceaan en geduldig wachten tot de zon ondergaat, want dit gebied beschikt over enkele van de meest verbluffende zonsondergangen van het eiland.