Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Adeje, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Adeje.

Informatie video van Adeje.

Adeje heeft mooie zandstranden, een heerlijke boulevard en de fraaiste hotels die men zich voorstellen kan. Toeristen die van een weelderige vakantie houden in een altijd vriendelijk klimaat bezoeken juist dit deel van het eiland vanwege die al deze voordelen.  

Foto selectie van Adeje.


Het sterke huis.

Het oudste gebouw van Tenerife kunt u ook in Adeje vinden. In 1556 begonnen de Spaanse troepen  met  de bouw van "La Casa Fuerte"  op een heuvel bij wat nu het hoogste deel van de stad is. Het is dus nu ruim 460 jaar oud. Geen  enkel bouwwerk op Tenerife is ouder.

Kerken.

In de Iglesia de Santa Úrsula uit de 16e eeuw huist de beschremheilige van Adeje, Nuestra Señora de la Encarnaciónde. Als u de processies bezoekt kunt u haar en de devotie voor haar verschijning bewonderen. De kerk met een relatief eenvoudig interieur in de stijl  van de Spaanse barok is het bezichtigen meer dan waard. Het gebouw  heeft anders dan de meeste kerken op het eiland 2 beuken met een beschilderd houten balken plafond in lokale Mudejar-stijl. 

Stranden.

Adeje heeft een lange kust met een aantal bekende stranden. Het zijn: Playa Duque Norte,  Playa de Troya,  Playa del Bobo,  Playa de La Pinta,   Playa de Torviscas,   Playa de Fañabé,  Playa del Duque,  Playa de La Enramada,  Playa de Diego Hernández,  Playa del Puertito de Adeje,  Playa Las Salinas,  Playa El Pinque.  Playa de Las Galgas.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Adeje bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                    En, liever alleen horizontale foto´s.