Tenerife, het eiland van de eeuwige lente.

Tenerife wordt vaak het eiland van de eeuwige lente genoemd, Wat is het geheim van het klimaat op dit bijna altijd zonnige eiland?

deteiding.nl


Op dit eiland zijn de zomers aangenaam warm en zijn de winters mild, het is er altijd lente met blauwe luchten, zonnige dagen en temperaturen die gedurende het hele jaar weinig van elkaar verschillen en dat maakt het leven wel zo aangenaam. Het geheim van dit unieke gevoel van comfort zijn de verkoelende passaatwinden en de golfstroom in de zee die zich om en langs het eiland beweegt onder de invloed van de warme anticycloon van de Azoren in de winter.

De zomers zijn er nooit zo heet als in Zuid-europa en het wordt er in de winter nooit zo koud als in Zuid-spanje of Griekenland want zelfs in de winterperiode schijnt er vrijwel constant een vriendelijke zon die de temperatuur altijd boven de 20 graden uit doet komen. Ook de flora en de fauna lijken aan de eeuwige lente mee te doen als u goed naar het dierenleven, de planten en de bomen kijkt. Het hele jaar door zijn er frisgroene blaadjes te zien en nagenoeg geen enkele boom verliest z´n blad.

Toch is de echte lente wel te zien als al die planten en bomen hun bloemenpracht laten zien tussen eind februari en half juni. Dat is ook de periode dat nieuw leven geboren wordt bij de vogels en de andere dieren op Tenerife. Ook hier, op dit bijna altijd zonnige eiland, ontsnapt de dierenwereld niet aan haar eeuwige ritme van het nieuwe leven.

Er is één uitzondering, de hoogste vulkaan op het eiland, El Teide heeft in de winterperiode elk jaar een besneeuwde top onder de zonnige hemel. Dat komt door de grote hoogte. De top steekt 3715 boven de zee rondom Tenerife uit. Dus als u de sneeuw op wilt zoeken in de winter kan dat ook op Tenerife.

Als daar bent en u van de vulkaan El Teide naar beneden kijkt ziet u de badgasten een zonnebad nemen in de vriendelijk stralende zon.

Maar als u die wintersneeuw op El Teide vergeet kan de conclusie alleen maar zijn dat Tenerife inderdaad het eiland van de eeuwige lente is.
Het klimaat van Tenerife is uniek, heel bijzonder en wellicht het beste klimaat ter wereld.

Dit is het geheim van dit heerlijke, zonnige eiland. Of u er op vakantie gaat, overwintert of woont.


pagina: tenerife het eiland van de eeuwige lente

deteiding.nl