Alle 30 mooiste stranden op Tenerife en hun bijzonderheden.

Bekijk alle informatie over de 30 beste en mooiste stranden op Tenerife. Lees de beschrijving, Kijk op de kaart waar ze liggen en kies uit wat bij je past.

deteiding.nl


De 30 mooiste en beste stranden van Tenerife op een rij. Op Tenerife zijn er stranden in alle variëteiten, kies uit wat bij je past, er zijn zwarte zandstranden, licht gekleurde stranden, goudgele stranden en stranden met kiezelstenen. Ze kunnen een natuurlijke oorsprong hebben, kunstmatig gemaakt zijn of een combinatie daarvan zijn. Soms liggen ze vlakbij hotels en soms liggen ze verscholen tussen de bergen en kliffen. Wat je ook wilt, er is altijd het perfecte strand voor elke vakantieganger. Stranden met veel voorzieningen en stranden waar alle voorzieningen ontbreken. Maar overal zijn er prachtige rotsformaties in de diepblauwe zee en op de achtergrond. Unieke contrasten samen met de sfeer van de omgeving waarin de stranden liggen.

 

Bekijk ze alle 30 in alfabetische volgorde.   Maar ze zijn ook allemaal te bekijken op de kaart van Tenerife.

Verwante onderwerpen:1. Playa de Abama, verscholen schoonheid in Guia de Isora,

Dit is een kleine inham van wit zand die in de gemeente Guía de Isora ligt. Dit strandje was vrijwel onbekend bij de inwoners van Tenerife totdat het Hotel Abama op de rotsen boven het strand werd gebouwd. Het is nog geen 100 meter lang en slechts 20 tot 50 meter breed. Playa de Abama is een gezellig strand met een strandbar. Extra diensten zoals ligstoelen en parasols worden tegen betaling door het hotel aangeboden.

Meer informatie over wat er te doen is in  Guia de Isora


2. Playa de Las Americas in Arona, één van de drukst bezochte stranden.

Het royale strandgebied wordt bezocht door een groot aantal bezoekers en is ook een geliefde bestemming voor de jonge feestgeneratie. Las Américas heeft twee kunstmatige baaien met palmbomen.  Het is een comfortabel strand met fijn zand dat langzaam afloopt in zee. Een groot aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en watersporten trekt surfers, duikers en snorkelaars naar playa de las Americas. De lange promenade heeft een gevarieerde selectie aan winkels, restaurants en bars.

Meer informatie over wat er te doen is in Playa de las Americas en Arona


3. Playa de la Arena in Puerto Santiago. Dit strand heeft heel vaak de blauwe vlag gekregen.

Playa de arena betekent letterlijk zand strand. Het zand van dit strand is heel mooi zwart vulkanisch zand. Het mag dan wel zwart zijn maar het is waarschijnlijk het schoonste strand van Tenerife om dat dit strand het vaakst de Blauwe Vlag heeft gekregen. Het is 35 meter breed en ruim 250 meter lang en ligt ingebed in een harmonische omgeving met fraaie palmbomen en ander groen. U heeft vanaf het strand een prachtig uitzicht op Los Gigantes en vaak op Gomera zoals alle andere stranden in het westen.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto Santiago


4. Playa Bajamar in Bajamar, het strand met de hoogste en mooiste golven.

Dit is een klein strand dat door een dijk van de zee gescheiden is. Die dijk heeft aan de binnenzijde over de volle lengte trappen. Bagamar ligt precies in een hoek waar golven als vanuit het niets tot grote hoogte worden opgezweept. Het is een spectaculaire belevenis om de soms enorme golven over de dijk naar het strand te zien komen. Vrijwel nergens is dat zo goed van dichtbij te zien en te ervaren. Het kleine dorp Bajamar heeft enkele goede restaurants met de lokale keuken.

Meer informatie over wat er te doen is in Bajamar


5. Playa del Bobo bij Puerto Colon, Adeje, één van de beste en mooiste stranden voor gezinnen.

Playa del Bobo is een wat rustiger stukje strand tussen Puerto Colón en Playa del Duque hoewel het goed wordt bezocht. Hat is een goed verzorgd strand met een gezellige sfeer. Vooral gezinnen met kinderen waarderen het zwemplezier in de kleine baai, die het hele jaar door bewaakt wordt door strandwachten. Het strand en de baai aijn  halvemaanvormig en is van fijn grijs zand. Er zijn ook ligstoelen beschikbaar. Een goede infrastructuur maakt het aanbod compleet.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


6. Playa Bollullo, vlakbij Puerto, een mooi strand als belevenis op zich door de rust en de  hoge rotsen.

Hoog boven het strand is een prachtig panoramisch uitzicht over de zee. Vandaar leidt een smal pad en een langs de rotsen uitgehakte trap met bijna 100 treden naar het strand en de zee. Daar eenmaal aangekomen is het een heerlijk natuurlijk en zwart zandstrand dat door de eeuwen heen op deze plek gevormd is. Er zijn vrijwel geen voorzieningen en de bar die iets hoger  ligt is onregelmatig geopend. Het strand is een belevenis op zich door de rust en de  hoge rotsen die het omringen.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


7. Playa Los Cristianos, restaurants, uitgaansgelegenheden en bars zijn overal bij het strand aanwezig.

Het strand van Los Cristianos grenst vrijwel aan de haven. Het is een mooi geel zandstrand dat gekaamt is van Sahara zand. Los Cristianos heeft veel hotels en appartementen en dus is het strand druk bezocht. Het zachte zand gaat maar heel geleidelijk over in dieper water en een ruwere zee is er vrijwel nooit. Bij het Playa Los Cristianos zijn winkelcentra, restaurants, uitgaansgelegenheden en bars overal aanwezig. Via een tunneltje kunt u bij het naast gelegen strand komen.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos


8. Playa del Duque in Adeje, een heerlijke strand voor zonaanbidders, zwemmers en watersporters.

Playa del Duque is het meest noordelijk gelegen grote strand van Adeje en één van de meest verzorgde stranden van Tenerife. Het is omgeven door groen, een fraaie boulevard, grote luxe hotels en ruime winkelcentra. Het goudgele, zachte zandstrand is 700 meter lang en op zijn breedst 50 meter. Het is door een aantal golfbrekers gescheiden van de zee waardoor het geen hoge golfslag kent. Het is een heerlijke plek voor zonaanbidders, zwemmers en watersporters.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


9. Playa Diego Hernandez bij la Caleta, Adeje, een paradijs voor natuurliefhebbers en hippies.

Een bijna volledig wit strand van natuurlijke oorsprong verwacht je niet zomaar op Tenerife. Bij het Playa Diego Hernandez is het toch zo. Het bevind zich nogal afgelegen 1.5. km. noordelijk van La Caleta en is omgeven door prachtige rotsformaties in verschillende kleuren. Voor het strand is een heldere blauwe zee zonder golfbrekers waardoor zwemmen er wat minder prettig is. Het strand en omgeving is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en hippies.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


10. Playa de Fañabé in Adeje voor alle strandactiviteiten met onvervalst zwemplezier.

Een rustige boulevard, een lange rij winkels met voor iedereen wat wils en een langzaam aflopend strand naar een rustige zee met goldbrekers. Strandvakantiegangers zijn hier op een plaats om verwend te worden en gegarandeerd te zijn van zonneschijn. Voor het kunstmatige strand van Playa de Fañabé, heeft men het zachtste zand gevonden om heerlijk te genieten van een dagje op het zand. Alle strandactiviteiten zijn hier mogelijk naast natuurlijk onvervalst zwemplezier.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


11. Playa de Las Galletas, drukke jachthaven en gezellig dorp midden in een natuurlijk omgeving. 

Het strand van het (voormalige) vissers dorp heeft een gezellige en afwisselende omgeving. Playa de Las Galletas is 500 meter lang en minstens 25 meter breed en bestaat uit donker zand en kiezels dat echter goed onderhouden wordt. Het strand ligt achter de dijk van de haven waardoor rustig zwemplezier gegarandeerd is. De nabij gelegen promenade en het dorp bieden alles wat nodig is. Een drukke jachthaven en een gezellig dorp midden in een natuurlijk omgeving. 

Meer informatie over wat er te doen is in Costa del Silencio


12. Playa Las Galgas in Adeje, een juweel voor iedereen die van rust houdt.

Als een schelp die een beetje open staat om de parel te kunnen zien. Zo ligt Playa Las Galgas verscholen tussen de kliffen in Adeje aan het einde van de gelijknamige barranco. Met slechts 50 meter is het geen lang strand. het geeft geen voorzieningen zoals parasols en ligbedden maar met het zwarte lavazand, de palmbomen, de windstille zwemomstandigheden en de  prachtige omgeving is het strand een juweel voor iedereen die van rust houdt.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


13. Playa de las Gaviotas in de Anaga, het enige naaktstrand van Tenerife.

Iets verder oostelijk van Playa Las Terasitas kunt u Playa de las Gaviotas vinden. Het is een strand met een spectaculaire ligging tussen de enorme roodbruine bergruggen van het Anaga gebergte. Het heeft fijn zwart zand dat op natuurlijke wijze tot stand gekomen is en het strand nog elk jaar een beetje groter maakt. Ofschoon de meeste gasten zwemkleding dragen is Playa de las Gaviotas het enige naaktstrand van Tenerife en dan nog niet eens officieel.

Meer informatie over wat er te doen is inhet  Anaga gebergte


14. Playa la Jaquita, bij El Medano, goed bereikbaar en je kunt er goed en gratis parkeren,

Het is goed bereikbaar, je kunt er prima en gratis parkeren, het is rustig en het strand is van lichtgeel zand met af en toe wat keien en rotsten. Met een lengte van 150 meter en een breedte van 30 meter valt dit prachtige strand op door het mooie zand en matige golven maar er waait vrijwel altijd een niet te sterke wind. Het linkerdeel is wat minder geschikt om in het water te gaan dus loop een beetje naar rechts voor betere conditie. Op het strand zijn toiletten en douches.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


15. Playa Jardin in Puerto de la Cruz, een park met een natuurlijk strand.

Tegenover Loro Park in Puerto de la Cruz ligt Playa Jardin, waarvan het zwarte zand een prachtige combinatie vormt vormt met de bijzondere tropische planten en palmen die het beeld overheersen. De bijna exotische groene ruimte waarin het is ingebed, gaf het strand zijn naam. Door lava rotsen bestaat het natuurlijke strand in drie delen dat bij elkaar bijna 1000 meter lang is en een prachtige wandel boulevard heeft.. Playa Jardin is een park met een strand. 

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


16. Playa San Juan, Guía de Isora, restaurants, en cafés zijn heel dichtbij, u hoeft hier niets tekort te komen.

Dit strand bestaat uit twee gedeelten, het nieuwe deel en het oude wat kiezelachtige deel grenzend aan het haventje van het dorp San Juan. Tegeover de haven is een kunstmatig strand met fijn, licht zand en een keurig aangelegde promenade waar een restaurant en een café gebouwd zijn die beiden een prachtig uitzicht hebben. Bars,  cafés en restaurants zijn heel dichtbij in het dorp San Juan ook in ruime mate te vinden; u hoeft hier zeker niets tekort te komen.

Meer informatie over wat er te doen is in Playa San Juan


17. Playa San Marcos bij Icod de los Vinos, voor het strandtoerisme kwam men hier al om te "kuren".

Eén van de oudste stranden van Tenerife. Het is een donker kiezelstrand met voldoende voorzieningen. Het kan er in het weekeinde druk zijn maar door de week is het er rustiger en uitnodigend voor een bezoek. Rond het strand zijn enkele bars en restaurants gevestigd. Sinds de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw kwam het strand in de belangstelling te staan van de lokale bevolking. Maar voordat het strandtoerisme in zwang raakte kwam men hier vanuit Puerto al om te "kuren".

Meer informatie over wat er te doen is in Playa San Marcos bij Icod de los Vinos 


18. Playa Martianez in Puerto de la Cruz met zeer uitgebreide winkel en horeca mogelijkheden.

Het bijna 400 meter lange strand van Playa Martianez is ook heel geliefd bij surfers. Dat geeft tevens aan dat het om te zwemmen wat minder geschikt is door de forse golfslag die hier vrijwel altijd aanwezig is. Het is een strand met fijn zwart zand dat onder de waterspiegel echter merendeels uit grotere kiezels bestaat. Het strand ligt direct aan het begin van de Avenida Colon, de kilometers lange boulevard van Puerto de la Cruz met zeer uitgebreide winkel en horeca mogelijkheden

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


19. Playa de El Médano - dorp, het gezellige en levendige middelpunt van El Medano.

Dit strand is het deel van Playa del Médano in het dorp zelf. Het is zelfs één van de weinige stranden die direct aan het dorpsplein liggen en alleen al daardoor een gezellige en aparte sfeer heeft. Het is ongeveer 80 meter lang en ruim 10 meter breed en heeft lichtgeel zand. Het strand heeft aan de dorpszijde een lange strook treden die als een soort tribune dienst doen. Door de ligging heeft het alle mogelijkheden voor vertier heel dichtbij.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


20. Playa del Médano - surf, het onvervalste mekka van surfers op Tenerife.

Dit deel van playa El Médano is het mekka van surfers op Tenerife. Door de uitstekende windomstandigheden die hier heersen is het de absoluut beste plek van Tenerife voorsurfen, windsurfen, kitesurfen en deltavliegen. Hier heerst onder alle sporters de sfeer om een prestatie neer te zetten. Overal kun je de surfers bezig zien met maar één ding. De natuurlijke omstandigheden van het water en de wind zodanig te gebruiken dat zij hun mooist denkbare resultaten waar kunnen maken.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


21. Playa Mesa del Mar / playa de La Arena, geliefd strand voor de bewoners van Tacoronte.

Playa de arena of playa Mesa del Mar is een lang zwart zandstrand in een ongerepte omgeving. De lengte is bijna 250 meter en het is 20 meter breed. Het is een geliefd strand voor de bewoners van Tacoronte en omgeving die hun eten en drinken echter zelf meenemen. Op het strand zijn er daardoor geen cafés of restaurants maar als u het tunneltje naar het dorpje doorloopt is er een klein restaurant. Er zijn goede sanitaire voorzieningen maar ligbedden of parasols kunt u er niet huren.

Meer informatie over wat er te doen is in Mesa del Mar


22. Playa de los Patos in La Orotava, een prachtig strand in een ongerepte natuur zonder bezoekers.

Met een enorm bergmassief aan de randen van dit ruim 1 kilometer lange natuurlijke zandstrand en de zachtjes ruisende zee is dit gebied bijna een wonder van de natuur. Wanneer je er ook bent, het zal er altijd heel stil zijn. Dat komt omdat het pas na een flinke wandeling met lastige trapjes en aanmerkelijk hoogteverschillen kunt komen. De route om er te komen is El Rincon-Los patos-El ancon, te vinden op wikiloc. Het is een prachtig strand in een ongerepte natuur zonder bezoekers.

Meer informatie over wat er te doen is in La Orotava


23. Playa Montaña Pelada bij El Medano, terug naar een ver verleden zonder leven op aarde.

Overal zijn sporen van vulkaan uitbarstigen en het resultaat laat iets raadselachtigs zien. Niet voor niets is dit een natuurmonument. Het is ongeveer 1,5 vierkante kilometer groot en naast zwemmen is het ook een genot om door het gebied te wandelen, de zanduinen te zien en de erosie te bewonderen. Alsof je terug gaat naar een ver verleden zonder leven op aarde, zo kun je dit strand beleven en ervaren. Om er te komen kun je er vlakbij parkeren. Te voet is het een half uur vanuit El Medano.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


24. Playa de Punta Larga in Candelaria, een strand voor de bewoners van Tenerife.

Ruim een kilometer boulevard tussen Candelaria en Caletillas met een keur aan winkeltjes, cafe´s, ijssalons, terrassen en restaurants. De flats zijn geen hotels maar woningen. Daarnaast, zwart zand, palmbomen en een niet al te rustige zee. Dat is zo ongeveer het beeld van Playa de Punta Larga. Het strand is gemaakt langs de kust en kunstmatige schiereilandjes die geleidelijk aflopen naar de zee. Het strand van Punta Larga is een echt strand voor de bewoners van Tenerife.

Meer informatie over wat er te doen is in Candelaria


25. Playa del Socorro, veel voorzieningen maar onvoldoende parkeerplaatsen en geen bus.

Het strand van Playa del Socorro in Los Realejos is een mooi, goed verzorgd strand en geliefd bij de lokale bevolking. Het is 190 meter lang, 25 meter breed en bestaat uit zwart zand. De kliffen rondom het strand zorgen voor een natuurlijke sfeer. Je kunt er goed zwemmen maar surfers en zwemmers vechten weleens om de voorrang. Er zijn een badmeesterpost en een EHBO-post, douches, toiletten, een restaurant en een kiosk maar volstrekt onvoldoende parkeerplaatsen.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Realejos


26. Playa de La Tejita bij El Medano, door een magische hand kleurt de berg bij het strand elke avond rood. 

De Montaña rojo is na de Teide wellicht de bekendste berg van Tenerife. Die berg is de achtergrond voor het strand Playa de La Tejita, een natuurlijk strand van meer dan een kilometer lang. Na een klein stukje lopen naar het westen zijn er wat toiletten maar verder ontbeert het strand elke voorziening. Het Playa de La Tejita leent zich voor lange wandelingen en een eenzaam zonnebad want druk is het er nooit. Extra belevenis: als door een magische hand kleurt de berg elke avond rood.

Meer informatie over wat er te doen is in El Medano


27. Playa de las Teresitas in Santa Cruz, Een Caribisch ogend zandstrand in een idyllische baai.

Er was 270.000.000 kilo zand uit de Sahara voor nodig maar dan heb je wel een strand. Op 15 June 1973 ging het 1300 meter lange strand van Las Teresitas open en sindsdien hebben miljoenen mensen van het zachte goudgele en poederachtige strand kunnen genieten. Een stevige dijk op 150 meter voor het strand zorgt ervoor dat de golfslag gering blijft . Het strand heeft alle denkbare voorzienigen die in 2020 vernieuwd zijn. Een Caribisch ogend zandstrand in een idyllische baai.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz


28. Playa Torviscas in Adeje, een strand waar geen minuut verveling nodig is.

Samen met de activiteiten centra op de hoog gelegen boulevard is er op Playa Torviscas van alles te ondernemen voor kinderen en volwassenen. Het lichtgele zand is heerlijk zacht en het water is mooi helder. De voorzieningen op het strand zijn ruim voldoende. Dat alles brengt met zich mee dat het er ook erg druk en vol is met, uiteraard, het nodige geruis. Het strand ligt tussen Puerto Colon en Playa Fañabé. Dit is een strand waar geen minuut verveling nodig is.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


29. Playa de Troya in Adeje, als u een idyllische familievakantie wilt, dan is dit uw strand.

Deze stranden Troya I en II, in Las Américas hebben een lengte van 650 meter en een gemiddelde breedte van 20 meter en geel-grijs zand. De Avenida Rafael Puig Lluvina loopt langs het strand waardoor er in de directe omgeving verschillende winkelcentra, cafés en restaurants zijn. Het strand heeft alle voorzieningen: douches, toiletten en verhuur van ligbedden en parasols. Als u van wateractiviteiten houdt en een idyllische familievakantie wilt, dan is dit uw strand.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


30. Playa Las Vistas in Los Cristianos, waarschijnlijk één van de beste stranden van Tenerife.

Playa Las Vistas Tenerife

Dit strand is 700 meter lang en heeft lichtgeel poederzand. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en kleedkamers en In een vaste opstelling zijn ligstoelen en parasols te huur. Het is een harmonieus gebied dat uitnodigd om er gezellig te gaan wandelen. Het strand is geschikt voor alle generaties tegelijkertijd een watersportcentrum. Waarschijnlijk is Playa Las Vistas één van de beste stranden van Tenerife en trekt het daarom altijd veel bezoekers.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos


Verwante onderwerpen:


pagina: stranden op Tenerife

deteiding.nl