Santa Cruz de Tenerife,video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Santa Cruz.

Video van Santa Cruz.

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en de gedeelde hoofdstad van de Canarische eilanden. Het is een vrolijke stad met veel soorten van vermaak. Natuurlijk zijn er de talloze winkels in de hoofdstraten en de kleinere winkeltjes in de zijstraten.  Er is een rijke schakering van restaurants en bars in allerlei soorten en maten. Laat u eens verrassen in één van de vis barretjes onderin de Mercado Nuestra Señora de Africa, de overdekte versmarkt aan de westkant van de centrale baranco. Meer over markten op Tenerife ↗

Foto selectie van Santa Cruz de Tenerife


Santa Cruz leren kennen.

Wandelen door Santa Cruz geeft u de  beste mogelijkheden om de stad te leren kennen. Met geen bus, auto of taxi kunt u zo goed alle leuke bijzonderheden van de stad leren kennen, Alleen al op het Plaza de San Francisco zijn zoveel details te zien dat u voor het toch niet zo grote plein best wat extra tijd kunt nemen. De zijstraatjes van dit plein gaan via de alle kanten van dit plein naar  andere bijzondere plaatsen in Santa Cruz.

Aan de zeekant van de stad ligt het Plaza de España, een groot plein met in het midden een vijver. Vanaf dat plein kunt u op het Plaza de la Candelaria komen die overgaat in de hoofdwinkelstraat, de Calle Castillo. Dat is de vroegere weg waarlangs de waren uit La Laguna naar Santa Cruz gebracht werden. Nu is het de belangrijkste winkelstraat met een enorme varieteit aan winkels en horeca gelegenheden. Parallel daaraan loopt de San Jose die officieel de C. Bethencourt Alfonso heet. Dat is een gezellige straat die vol staat met bomen die "Flamboyanten" heten en onder het dek van die bomen kunt u talloze terrasjes vinden die vrijwel allemaal omzoomd zijn met palmbomen. In alle straatjes om dit gebied heen zijn leuke of bijzondere winkels te vinden. Lees meer over winkelen op Tenerife

Dwarsstraat.

Een lange dwarstraat kruist de hoofdwinkelstraat, de Calle Castillo, ergens in het midden. Die dwarsstraat loopt van de beroemste markt van het eiland, de Mercado de Nuestra Señora de África naar het pitoreske Plaza del Príncipe. Als u de zijstraten van beide straten bewandeld leert u al veel van de stad kennen. Iets verder lopen is het van het Plaza Weyler aan het einde van de Calle Castillo naar het prachtige Plaza de los Patos. Vandaar is er een heerlijke wandeling terug naar de zee.


Gastronomie.

Als we het over goed eten en drinken hebben kunnen we niet om St.Cruz heen. In het hele centrum van de stad zijn restaurants, bars en cafe´s te vinden waarbij het Plaza San Francisco wel het mooiste is met terrasen tussen hoge grootbladige vijgenbomen, het voormalige hooggerechtshof en de barokke kerk San Francisco de Asís. Typisch Canarisch eten kunt u in restaurant La Hierbita C. Clavel, 19 waar u de beroemde gofio, papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) en mojos canarias kunt proeven.

Het gastronomische aanbod van de stad varieerd van klassieke gerechten uit Tenerife tot uiterst moderne restaurants met een verfijnde fusion restaurants, en van tapas barretjes tot cocktail bars.

Het belangrijkste gastronomische evenement van Tenerife is de Salon Gastronomico de Canarias dat gehouden wordt in het Centro Internacional de Ferias y Congresos in Santa Cruz. Het is een evenement over het beste eten en drinken dat het eiland te bieden heeft. Er zijn culinaire wedstrijden, proeverijen en er zijn voorlichtingsbijeenkomsten over alle gastronomische aspecten van Tenerife.
Lees alles over de gastronomie op Tenerife