Hoe krijgt u in Spanje en op Tenerife een 65+ kaart?

In veel landen bestaan kortingen en aanbiedingen voor mensen die ouder dan 60 of 65 jaar zijn. Lees hoe dat werkt op Tenerife.


Als u ergens een korting op aanbieding ziet die geschikt is voor uw leeftijdsgroep is het in de regel voldoende om met een legitimatiebewijs en uw certificado de registro de ciudadano de la unión ofwel uw "groene kaartje" aan te tonen dat u jubilado bent. Vaak is zelfs alleen uw legitimatie bewijs voldoende zodat u ook als niet ingeschrevene op Tenerife korting kunt krijgen.

U kunt als extra ook een "certificado oficial" of "resguardo" bij het Instituto Nacional de la Seguridad Social aanvragen als bewijs dat gebruikt kan worden om aan te tonen dat u 65 jaar of ouder bent en dus recht hebt op de aanbieding of de korting.

U zult dat echter vrijwel nooit nodig hebben zoals we hierboven al schreven.

U  kunt uw  certificado oficial of "resguardo" persoonlijk in een van de kantoren van de Seguridad Social aanvragen.  U moet dan wat papierwerk meenemen.

1. uw  NIE (Número de identidad de extranjero)

2. uw ID-kaart of paspoort

3. uw empadronamiento, het bewijs dat u bij een gemeente ingeschreven staat.


Het certificado oficial of "resguardo" kunt u ook via internet regelen maar dat is bijzonder omslachtig en u moet over een "Cl@ve" beschikken voor de registratie.