Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

El Sauzal, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Sauzal.

Video van El Sauzal.

El Sauzal is één van de gemoedelijkste en rustigste plaatsjes op het eiland. Het centrum is klein, rustig en heeft een 6-tal gezellige bars en verschillende restaurants. Het ligt op 200 meter hoogte direct aan zee. Maar het vergt een een behoorlijk inspanning om de wandeling over een klein pad naar de zee te voltooien. De beloning is echter groot want Costa el Sauzal is heel rustig en heeft mooie wandelpaden langs de kust. 

Aan dezelfde kust liggen tussen Tacoronte en La Matanza een aantal villawijken als een parelketting hoog boven de zee met in het midden het dorp en het uitzichtpunt. Dat is overigens ontstaan door de daar gelegen kabelbaan voor het transport van goederen van en naar de zee.

Foto selectie van El Sauzal.


De oude geschiedenis.

De geshiedenis van het kleine El Sauzal hoort bij de oudste van Tenerife. Het is één van de eerste nederzettingen op het eiland nadat de oorspronkelijke  bewoners, de Guanches, verslagen waren. Het kleine kerkje, de Ermita de Nuestra Señora de los Ángeles is een intiem kerkje dat in 1505 door de leider van de veroveraars, Alonso Fernández de Lugo werd gesticht. Tegelijker tijd bouwde hij daar vlakbij zijn huis dat ook nog steeds bestaat en enkele bijzondere barokke interieurs heeft. De naam van de Heilige is ook de naam van de nabij gelegen wijk.

Groen.

Rijdend of wandelend door het dorp valt direct het groene karakter van El Sauzal op. Overal is gedacht aan frisse planten en bloemen. In 1994 is het uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa, een eer die nadien nog geen enkele andere plaats op de Canarische eilanden te beurt viel. De hoger gelegen gebieden van El Sauzal gaan over in dichte bossen waar laurier- en eucalyptusbomen de boventoon voeren. Nog iets verder gaat het landschap over in opstanden van de Canarische den. https://www.wikiwand.com/nl/Canarische_den