El Sauzal, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en El Sauzal.

Video van El Sauzal.

Algemene kenmerken.

El Sauzal is één van de gemoedelijkste en rustigste plaatsjes op het eiland. Het centrum is klein, rustig en heeft een 6-tal gezellige bars en verschillende restaurants. Het ligt op 200 meter hoogte direct aan zee. Maar het vergt een een behoorlijk inspanning om de wandeling over een klein pad naar de zee te voltooien. De beloning is echter groot want Costa el Sauzal is heel rustig en heeft mooie wandelpaden langs de kust. 

Aan dezelfde kust liggen tussen Tacoronte en La Matanza een aantal villawijken als een parelketting hoog boven de zee met in het midden het dorp en het uitzichtpunt. Dat is overigens ontstaan door de daar gelegen kabelbaan voor het transport van goederen van en naar de zee.

El Sauzal is bekend om z´n vele uitzichtpunten waardoor u op veel plaatsen kunt u genieten van een uniek uitzicht op de noordelijk gelegen delen van Tenerife. Bekend zijn de uitzichtpunten Mirador La Garañona, La Baranda, Terrazas del Sauzal en Parque Los Lavaderos. Op al die vier plekken is bovendien een goed gelegen terras beschikbaar waar u gezellig wat kunt drinken of eten.

Foto selectie van El Sauzal.


Fiestas en Feestdagen.

El Sauzal kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In El Sauzal of in de directe omgeving zijn 7 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij El Sauzal↗


De oude geschiedenis.

De geshiedenis van het kleine El Sauzal hoort bij de oudste van Tenerife. Het is één van de eerste nederzettingen op het eiland nadat de oorspronkelijke  bewoners, de Guanches, verslagen waren. Het kleine kerkje, de Ermita de Nuestra Señora de los Ángeles is een intiem kerkje dat in 1505 door de leider van de veroveraars, Alonso Fernández de Lugo werd gesticht. Tegelijker tijd bouwde hij daar vlakbij zijn huis dat ook nog steeds bestaat en enkele bijzondere barokke interieurs heeft. De naam van de Heilige is ook de naam van de nabij gelegen wijk.


Groen.

Rijdend of wandelend door het dorp valt direct het groene karakter van El Sauzal op. Overal is gedacht aan frisse planten en bloemen. In 1994 is het uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa, een eer die nadien nog geen enkele andere plaats op de Canarische eilanden te beurt viel. De hoger gelegen gebieden van El Sauzal gaan over in dichte bossen waar laurier- en eucalyptusbomen de boventoon voeren. Nog iets verder gaat het landschap over in opstanden van de Canarische den. https://www.wikiwand.com/nl/Canarische_den


Gastronomie.

Het dorp El Sauzal is ook de gastheer van het "Casa del Vino y la Miel", een 325 jaar oude Canarische boerderij waarin zich voorlichtingscentra voor wijn en honing bevinden waar u verschillende gerechten en producten kunt proeven in een proeflokaal en een restaurant. De uitleg over het proces voor de vervaardiging van wijn en honing in Tenerife is vrij compleet en leerzaam als u zich in de gastronomische aspecten van het eiland wilt verdiepen.

In de Vinotheek kunt u een groot aantal van de wijnen proeven en kopen uit de omliggende wijngaarden van El Sauzal. Tacoronte en La Matanza.

Casa del Vino y la Miel is ook met een wijnproeverij aanwezig op de jaarlijkse gastronomiebeurs GastroCanarias  in Santa Cruz de Tenerife.