Lees de nieuwsflits van mei met de stranden die in 2023 een blauwe vlag gekregen hebben en er komt een Vlaamse dag met stoofvlees en friet. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Reisgids belangrijke plaatsen in het groene noorden van Tenerife.

Tenerife reisgids groene noorden, Orotava, Garachico, Hidalgo, Bajamar, Tacoronte, El Sauzal,  Santa Ursula, Puerto de la Cruz, Los Realejos, Los silos, Buenavista del Norte, San Juan de la Rambla, San Marcos, La Matanza en La Victoria.

Het zonnige zuiden van Tenerife heeft een aantal geliefde badplaatsen voor ontspanning en vermaak. Het is in die plaatsen waar de meeste voorzieningen, attracties en winkels voor toeristen zijn gevestigd. Met z´n brede lanen en boulevards temidden van hotels en appartementen zijn deze plaatsen goed uitgerust om bezoekers met elke wens of doel te ontvangen. De horeca bruist er, restaurants, cafés en bars zijn vaak overvloedig aanwezig en voor kinderen is er vaak volop vermaak te vinden.

De 10 belangrijkste plaatsen in het zuiden  van Tenerife staan hieronder-


Buenavista del Norte.

Met het Teno gebergte en de Masca kloof heeft Buenavista de Norte enkele van de belangrijkste groene monumenten  van het noorden binnen haar gemeente grenzen. De stad zelf heeft monumentale bomen en veel groen, zeker rondom het centrale plein en in de baranco de Triana. Toch zou het centrum nog wat meer groen kunnen hebben.

Tips: 


Los Silos.

De omgeving van Los Silos is vrij kaal en het past ook niet zo goed in het beeld van het groene noorden. De plaats is wel de moeite waard om te bekijken door het fraaie groen rondom het centrale plein en  de monumentale bomen er om heen. In het midden van het plein staat een fraaie kiosk waar u een klein middagmaal kunt gebruiken.


Garachico.

Deze stad is één van de oudste steden van Tenerife en was vroeger de grootste haven van het eiland. Het heeft een aantal groene pleinen met interessante gebouwen er omheen. Garachico is éém van de drukst bezochte plaatsen in het noorden en het loont zeker de moeite om het eens te bezoeken en een lange wandeling langs de boulevard te maken.


El Sauzal.

Vaak "de Parel" van het noorden genoemd vanwege de bijna parkachtige aanleg van de voorzieningen bij het stadhuis en de kerk. De gemeente El Sauzal doet erg z´n best om dat beeld nog te versterken en houdt elk perkje zo netjes en groen als maar mogelijk is. Het lastig te bereiken maar bijzonder fraaie park "Los Lavaderos" is daar een goed voorbeeld van.


advertentie


San Marcos.

Omsloten door een kleine baai heeft het strand van San Marcos een bijzondere aantrekkingskracht. Toch is het dorp en de omgeving niet zo heel bijzonder. De groene bananen plantages die dit gebied in het noorden kenmerken zijn vrij monotoon. Het mooiste moment om San Marcos te bezoeken is tijdens de zonsondergang tussen de twee armen van de baai.


Icod de los Vinos.

Icod de los Vinos is veel meer dan de bekende boom. De stad heeft prachtige pleinen met monumentale gebouwen. Eén van de top bezienswaardigheden is het Museo Sacre. in de hoofdkerk van Icod. De gemeente Icod de los Vinos heeft ook enkele spectaculaire natuurmonumenten waaronder de beroemde Cueva de Viento.


San Juan de la Rambla.

Als u van pitoreske dorpjes houdt is San Juan de la Rambla één van de aanraders in deze reisgids over het groene noorden van Temerife. Bekijk ook de Calle Ribera del Mar met een prachtige verzameling oude huizen, kerken en pleinen. Bijna niet bereikbaar met de auto zijn er in de wijk Rosario huisjes en een klein kerkje langs een straatje direct aan zee.


Los Realejos.

Er zijn veel natuurgebieden binnen de gemeentegrenzen van Los Realejos. De mooiste groene gebieden zijn; de Rambla de Castro, een met palmbomen bedekte baranco,  het Corona Forestal Natural Park met prachtige open bossen, de baranco de Ruiz met overweldigende bergen aan weerszijden en het noordelijke deel van het Teide National Park.


Puerto de la Cruz.

Dit is een bijzondere stad met opmerkelijke attracties zoals de botanische tuinen en het Lago Martinez. Puerto de la Cruz is als toeristisch centrum ontstaan aan het begin van de 19e eeuw.  De omgeving en het klimaat trokken vele bezoekers uit de kringen van de wetenschap en kunst en zij bouwden bijzondere huizen en tuinen.


La Orotava.

Er zijn in Orotava zoveel bezienswaardigheden dat er een boek over te schrijven is. De stad zelf heeft talloze monumenten maar ook de groene omgeving kent vele monumenten. De gemeente Orotava rekent 85% van het Parque Nacional del Teide tot haar grond gebied. Orotava is de oude hoofdstad van het noorden.


Santa Ursula.

In het hele kleine centrum van Santa Ursula staat een fraaie 17e eeuwse kerk die de moeite waard is om eens te bekijken. Bezienswaardig zijn de groene berghellingen boven het dorp. Het loont de moeite om het te verkennen vanwege de talloze wandelmogelijkheden. Het is één van de meest bosrijke gebieden van het noorden.


La Victoria.

Het meest interessante deel van La Victoria zijn de uitgestrekte groene bossen en wijngaarden. Overal waar u omhoog de bergen inrijdt doen zich kleine of grote mogelijkheden voor om te wandelen.  Hoog in de bergen loopt zelfs een belangrijk pad in het noorden. Het gaat van La Esperanza naar La Orotava.


La Matanza.

Net zoals Santa Ursula, Tacoronte en La Victoria zijn de meest bezienswaardige delen van La Matanza de groene wijngaarden en  de uitgetrekte bossen. Vanuit het uitzichtpunt "La Vica" kunt u een groot deel van het noorden overzien. La Maranza heeft een hoog gelegen, klein maar charmant oud centrum.


Tacoronte.

Deze uitgestrekte plaats is het voornaamste wijnbouw gebied opTenerife en het dorp kent vele bodega´s. Hier is ook de oudste golfbaan van de Canarische eilanden. Tacoronte heeft een aantal prachtige monumentale gebouwen die een bezoek waard zijn. De plaatsjes El Pris en Mesa del Mar gelden als de badplaatsen van dit deel van het groene noorden.


Bajamar.

De oceaan komt hier met veel geweld op de noordelijke kust af en zorgt voor spectaculaire metershoge golven. Bajamar is ook de badplaats van  voor de bewoners van Tejina en La Laguna. Er zijn enkele bars en restaurants in het dorp waar afgezien van de kleine stranden en de hoge golven niet zo heel veel te doen is.


Punta del Hidalgo.

Sinds de jaren 60 is dit de één van de oudste toeristen plaatsen op het eiland.  Het is heel verschillend van de beroemde resorts aan de zuidkust maar het is een heel indrukwekkend gebied. In de zestiger jaren kwam Punta de Hidalgo sterk in de belangstelling te staan toen de wereld ging genieten van de swing, rock&roll en beat muziek. Een oneindige stroom bezoekers, jong, rijk en levendig ging hier op zoek naar vermaak.Dit zijn de belangrijke plaatsen in het groene noorden van Tenerife, gebaseerd op het aantal inwoners van de gemeenten.

De 30 meest populaire stranden van Tenerife staan op een aparte pagina.


Pagina: reisgids groene noorden tenerife

www.deteiding.nl