Costa del Silencio, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Costa del Silencio.

Video van Costa del Silencio.

Costa del Silencio is één van de oudste toeristische gebieden aan de zuidkust. In feite is het tourisme naar het zuiden van Tenerife gebracht door de belgische ondernemer Michel Albert Huygens, een man met een visie die bij Las Galletas 8 ha. grond kocht. Hij noemde het TenBel en vrij vlot onstond het eerste deel, dat hij de naam Carabella gaf, hetgeen zoiets als beeldschone geliefde betekent..

Foto selectie van Costa del Silencio.


Fiestas en Feestdagen.

Costa del Silencio kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Costa del Silencio of in de directe omgeving zijn 12 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Costa del Silencio↗


Las Galletas.

Het dorpje zelf heeft met zijn vele kleine straatjes een intieme sfeer en er is een veelheid aan winkeltjes in allerlei soorten. Bars en cafés vind u er overal en de prijzen zijn heel gematigd.

Strand en boulevard.

Met een relatief bescheiden strand behoort Las Galletas niet tot de grootste toeristencentra van Tenerife. Maar het is er aangenaam en rustig toeven en aan de boulevard liggen een aantal prima restaurants die bevoorraad worden door de eigen vismarkt van het dorpje, la Lonja del Pescado. Net zoals in de restaurants treft u daar allelei soorten vis en schaal- en schelpdieren aan. In het haventje liggen kleine bootjes aan het anker.

Plannen.

Er zijn plannen van de gemeente om vanaf het strand een verbinding te maken met de meest oostelijke punt van TenBel om zo het hele gebied meer aantrekkelijk te maken.