Wat is er nodig om een auto te kopen op Tenerife?

Als u een auto wilt kopen op Tenerife is het belangrijkste het bezit van een NIE nummer en een woonplaatsinschrijving.


De prijzen van de auto´s  op Tenerife zijn wat lager dan u gewend bent, de wegenbelasting is niet zo hoog en de verzekeringspremie valt wel mee. Het is dus al snel de moeite waard om een eigen auto op het eiland aan te schaffen als u (gedeeltelijk) op Tenerife woont.


Als u op het Tenerife woont, gedeeltelijk verblijft en een tweede woning heeft is het kopen van een kleinere auto al snel de moeite waard wanneer u het op een wat langere termijn vergelijkt met het huren van een auto. Bij de Spaanse autodealers zal het u opvallen dat de nieuwprijzen wat lager zijn dan u gewend bent omdat de BPM wat lager is. Voor hetzelfde geld kunt u dus iets meer auto kopen op Tenerife. De auto´s op het eiland behouden doorgaans ook meer hun waarde waardoor u nooit te veel op de auto afschrijft,

 

Voordat u een auto aanschaft moet u beschikken over een NIE, het spaanse identiteitsbewijs voor EU burgers die niet in Spanje wonen en een bewijs van inschrijving in de gemeente waarin uw (tweede) huis ligt. De verkoper van een nieuwe auto zal u daar naar vragen.

Alles over deze formulieren staat op de pagina: Formulieren, aanmelden, vestiging in Spanje of Tenerife 🡥

 

Nadat u een auto gekocht heeft zorgt de verkoper voor de betaling van de eerste wegenbelasting en geeft hij u een provisorisch eigendomsbewijs zoals dat gebruikelijk is in Spanje.  Let erop dat u zelf de volgende termijnen van de wegenbelasting bij uw gemeente moet betalen.

 

Als u zich op de koop van een nieuwe auto orienteert is het handig om de prijzen goed in de gaten te houden want die kunnen nogal fluctueren op Tenerife. Lokale kranten met auto advertenties kunnen dan heel behulpzaam zijn. Als u een keus gemaakt heeft welke auto u wilt kopen zult u merken dat onderhandelen niet zo eenvoudig is. Probeel echter een volle tank te krijgen en vraag om gratis zaken als lampensetjes, hesjes die u bij pech onderweg nodig heeft en gevarendriehoeken. Vaak is de dealer wel bereid u u die gunsten te verlenen. Het kan echter nooit kwaad om wat meer te vragen.

Hou er ook rekening mee dat de leveringstijd na de koop wat langer blijkt te zijn dan voor de koop van de auto.

 

Het bovenstaande geldt voor de koop van een nieuwe auto. Binnenkort zullen we de procedure beschrijven voor het kopen van een gebruikte auto.


Pagina: auto kopen op Tenerife

deteiding.nl