Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

San Miguel de Abona, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over San Miguel de Abona.

Video van San Miguel de Abona.,

San Miguel de Abona heeft een vrij korte kustlijn die ingeklemd ligt tussen El Medano en Los Cristianos. Hoger op, in de bergen, wordt het begrenst door Vilaflor. Daardoor is San Miguel één van de weinige gemeenten die geen hoog gebergte tot haar grondgebied kan rekenen.

Meer dan de helft van de kust kent toeristische ontwikkelingen zoals twee golfbanen, hotel- en appartementen complexen en een jachthaven die allemaal in het gedeelte wonen dat onder de wijk Las Chafiras valt. In die wijk ligt ook een groot industrieterrein met een veelheid aan weidewinkels zoals meubel winkels, autodealers en Chinese warenhuizen.

Het landschap van de gemeente is vrijwel geheel door menselijk handelen vorm gegeven en heeft weinig te bieden met uitzondering van de Montaña Amarilla ofwel de gele berg die aan zee op de grens met Los Cristianos ligt. De zee bij de gemeente is over de volle lengte van de kustlijn beschermd gebied.

Foto selectie van San Miguel de Abona


De plaats kent naast de Montaña Amarilla niet veel bezienswaardigheden maar het gehucht caserio la Hoya is de moeite van een stop waard en bij het kleine centrum van San Miguel kunt u ook even stoppen.

De attracties waar San Miguel echt bekend om is zijn de beide golfbane, Golf del Sur en Amarilla golf. Elk van deze golfbanen is van hoog niveau en het spelen op de greens is bij elke hole weer een uitdaging.