San Miguel de Abona, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over San Miguel de Abona.

Video van San Miguel de Abona.,

San Miguel de Abona heeft een vrij korte kustlijn die ingeklemd ligt tussen El Medano en Los Cristianos. Hoger op, in de bergen, wordt het begrenst door Vilaflor. Daardoor is San Miguel één van de weinige gemeenten die geen hoog gebergte tot haar grondgebied kan rekenen.

Meer dan de helft van de kust kent toeristische ontwikkelingen zoals twee golfbanen, hotel- en appartementen complexen en een jachthaven die allemaal in het gedeelte wonen dat onder de wijk Las Chafiras valt. In die wijk ligt ook een groot industrieterrein met een veelheid aan weidewinkels zoals meubel winkels, autodealers en Chinese warenhuizen.

Het landschap van de gemeente is vrijwel geheel door menselijk handelen vorm gegeven en heeft weinig te bieden met uitzondering van de Montaña Amarilla ofwel de gele berg die aan zee op de grens met Los Cristianos ligt. De zee bij de gemeente is over de volle lengte van de kustlijn beschermd gebied.

Foto selectie van San Miguel de Abona.


Fiestas en Feestdagen.

San Miguel de Abona kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In San Miguel de Abona of in de directe omgeving zijn 9 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij San Miguel de Abona


De plaats kent naast de Montaña Amarilla niet veel bezienswaardigheden maar het gehucht caserio la Hoya is de moeite van een stop waard en bij het kleine centrum van San Miguel kunt u ook even stoppen.

De attracties waar San Miguel echt bekend om is zijn de beide golfbanen, Golf del Sur en Amarilla golf. Elk van deze golfbanen is van hoog niveau en het spelen op de greens is bij elke hole weer een uitdaging.