Bezienswaardigheden in Anaga gebergte en wat is er te doen?

Bekijk alle bezienswaardigheden in het Anaga gebergte en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.   Bekijk het in deze reisgids.


Het Anaga gebergte is het oudste deel van Tenerife. Het was hier dat de vulkanen voor het eerst uit de zee omhoog kwamen. In de huidige tijd is dit gebergte het meest ontoegankelijke gebied van het eiland. Op de flanken van de bergen zijn uitgebreide wouden ontstaan die op veel plaatsen overdekt zijn met oude laurier bossen. In dit gebied is een uitgebreid aantal wandelingen mogelijk dat u kennis laat maken met echte oerbossen waaraan geen mensenhand is aangekomen.

De kleine dorpen in het gebergte zijn de moeite van het bekijken waard. Vooral Taganana is een geliefd doel voor liefhebbers van verstilde dorpjes. Het kleine Chamorga is wat minder interessant maar de wandelingen er naar toe is de moeite waard. Een wandeling die niet te lang is maar alle facetten van de natuur op Tenerife laat zien is de camino viejo al Pico del Ingles. Deze wandeling start op de Mirador del Inglés. 


Mirador Cruz del Carmen.

Op weg naar de laurierbossen van het Anaga gebergte komt u vanzelf Mirador Cruz del Carmen tegen. Dit uitzichtpunt ziet uit op de Teide, La laguna en de vallei waarin dat ligt, een deel van de haven can Santa Cruz en delen van het Anaga gebergte. vrijwel steeds met de zee als achtergrond. Het kan er, zeker in de weekeinden, zo druk zijn dat u er niet meer kunt parkeren. Het is beter om er door de weeks naar toe te gaan. Bij de mirador zijn een paar restaurants te vinden.


Mirador Pico del Inglés.

Het tweede uitzichtpunt dat u zeker zal bevallen is het uitzichtpunt Mirador Pico del Inglés.  Het geeft u een prachtig beeld over de Anaga en er is een kleine wandeling uitgezet die een heel goed beeld geeft van de verschillende landschappen die u in het Anaga gebergte kunt ontdekken en bewonderen. Er zijn geen voorzieningen bij dit uitzichtpunt.


Taganana.

Dit prachtige dorpje dat tegen de bergwanden aan staat was vroeger het centrum van houthakkers. Het geheel van het kerkje, de huizen, straten en pleintjes maakt een pitoreske indruk en is erg fotogeniek. Er zijn een paar bars en restaurants in een zeer lokale stijl waar u iets tot u kunt nemen, Vanaf dit dorp kunt u ook een aantal wandelingen maken verder het gebergte in of juist naar de zee bij Punta del Hidalgo.


Chamorga.

Dit dorpje  was vroeger van enige betekenis voor het leveren van hout voor de vele haarden op Tenerife. Tegenwoordig ligt het wat zieltogend tussen de bergen van het Anaga massief. Het dorp is echter het einde van de weg dwars door het gebergte en het beginpunt van veel wandelingen door de bergen. Het heeft één cafe waar u tijdens uw oponthoud wat kunt eten en drinken.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de Cruz del Carmen in het Anaga gebergte.


Wandelingen.

In het Anaga gebergte is op het gebied van wandelingen heel veel te doen. Er zijn tientallen wandelingen mogelijk. Er is een prachtige site waar alle wandelingen op staan. We raden u aan die te bezoeken als u in dit gebied wilt gaan wandelen.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in het Anaga gebergte.

Bureau voor toeristische informatie Cruz del Carmen:

  • Adres: Barrio Cruz Carmen, 2, 38294 La Laguna, Santa Cruz de Tenerife
  • Routecode: GPJC+H2   Locatie ↗
  • Telefoon: 922 633 576
  • Openingstijden ma.-zo. 09:30 - 16:00 uur. Van Juli tot en met september ma.-zo. 09:30 - 15:00 uur. Gesloten op feestdagen.

Pagina: wat te doen in het anaga gebergte 

deteiding.nl