Punta del Hidalgo, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Punta del Hidalgo.

Punta del Hidalgo ligt aan de noordkust van Tenerife is één van de oudste toeristen plaatsen op het eiland. Het heeft een ruige kust waar de harde golven en wind op de kliffen beuken. Het is een wereld van verschil met de beroemde resorts aan de zuidkust maar het is een heel indrukwekkend gebied.

Foto selectie van Punta del Hidalgo.


Fiestas en Feestdagen.

Punta del Hidalgo kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Punta del Hidalgo of in de directe omgeving zijn 14 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Punta del Hidalgo↗


De gouden tijden.

In de dagen na 1925 begon voor Punta de Hidalgo een tijd waarin steeds meer toeristen uit  andere delen van Europa het gebied begonnen te bezoeken. Daarvoor was het een klein vissersdorp voor de inwoners van La Laguna. Het steeds toenemende aantal toeristen zorgde ervoor dat er enkele grote hotels werden gebouwd op de kusten werden gebouwd om de toenemende stroom toeristen te kunnen werwerken. Natuurzwembaden werden tussen de rotsen "ingedijkt" en wegen aangelegd.

In de zestiger jaren kwam Punta de Hidalgo (en Bajamar) opnieuw sterk in de belangstelling te staan toen de de wereld begon te genieten van de swing, rock&roll en beat muziek. Een oneindige stroom bezoekers, jong, rijk en levendig vond aan deze kust van Tenerife haar ideale vakantiedoel vol uitdagingen, danssalons en surfplezier. Boulevards werden aangelegd en nieuwe hotels gebouwd. Een wereld van genot en plezier ontstond. De tijden zijn veranderd maar die sfeer is nog steeds herkenbaar. Het is er anders dan waar dan ook op Tenerife.

idyllische kusten.

Opvallend aan de omgeving van Punta de Hidalgo zijn de overweldigende bergmassieven die het gebied omringen. Alles dat dit kleine dorpje omringd is enorm en indrukwekkend. De bergen zijn kolossaal en imposant. De ruige en bijna idyllische kusten met op de achtergrond het bergmassief van de Anaga geeft de plaats een unieke sfeer die afwijkt van de meeste toeristen oorden in Europa. Hoewel het nu ver van zijn glorietijd is, blijft het mooie kuststadje uniek in zijn soort. Het is nog steeds duidelijk een resort, maar meer relaxed omdat het niet langer midden in de drukte ligt. Terwijl de structuren uit de hoogtijdagen er nog zijn, de verbluffende vergezichten zijn nog net zo opvallend als in de glorietijd.