Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Laguna?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Laguna en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.  Bekijk het in deze reisgids.

deteiding.nl


Dit is de eerste pagina met bezienswaardigheden van La Laguna. Op deze pagina staan de verwijzingen naar de andere pagina´s over La Laguna in deze reisgids. De eerste nederzetting van de Spaanse veroveraars op Tenerife was in La Laguna. Dan is het ook niet verwonderlijk dat daar ook veel van de oudste gebouwen staan waaromheen nogal wat te doen is. Zo is de Catedral de la Laguna de bisschoppelijke kerk van de provincie Tenerife en het Plaza del Adelantado is het historische hart van de stad. Aan dat plein staat één van de meest opvallende gebouwen, het Palacio de Nava de La Laguna. In de hoofdstraat staat een ander bijzonder gebouw, het Teatro Leal dat helemaal in oude luister is hersteld. Nog net in het centrum is de Mercadillo de La Laguna te vinden die echter veel van z´n oude allure verloren heeft. La Laguna is ook een grote gemeente en een groot deel bestaat uit bossen. Een bijzonder uitkijkpunt is Mirador de la Cruz del Carmen in het Mercedes gebergte.


Catedral de La Laguna.-

Voluit heet deze kerk Iglesia Catedral de Nuestra Señora de los Remedios. In 1511 stond hier  een kleine  kapel die in 1515 door een grote kerk vervangen werd. 1618 werd de linkertoren toegevoegd. in de 18-e eeuw kwamen er meerdere binnenkapellen en in 1819 werd de kerk een kathedraal door de verheffing van het gebouw tot bisschopszetel. (De term kathedraal slaat op de functie van het gebouw, niet op het gebouw zelf.)

De huidige kerk is een geheel van diverse vroeg 20-e eeuwse neostijlen met drie beuken en gewelfde gewelven, gebouwd tussen 1904 en 1915 naar het ontwerp van de architect Rodrigo de Villabriga. In 1916 werd de rechter toren toegevoegd). In de kerk bevinden zich enkele zeldzame houten altaarstukken zoals dat van Onze-Lieve-Vrouw de Maagd van Remedies, de patroonheilige van La Laguna. U vind er ook beeld van Onze-Lieve-Vrouw van La Luz en een preekstoel van marmer. 


In La Laguna zijn nog meer bezienswaardige kerken, kloosters en kapellen.


Mercado de La Laguna.

De markt van La Laguna-markt is recent  ondergebracht in een moderne constructie op het Plaza El Cristo.  Er zijn ruim honderd stalletjes met een ongekende variatie aan verkoop waren. Zoals (veel) hele verse groenten en fruit, vlees, vis, een dierenkraam, kazen, gebak en kleine ferreteria´s. Rond de markt zijn eet- en drink kramen te vinden met frisdranken, koffie, gebak en natuurlijk wijnen uit de omgeving.


Mirador de la Cruz del Carmen.-

Cruz del Carmen is een veel bezocht uitkijkpunt in het Anaga gebergte. Het is niet alleen een plek waar vandaan u veel wandelingen kunt beginnen maar het is ook een plek met prachtige uitzichten. Er is een  bezoekerscen-trum waar informatie te verkrijgen is over de omgeving. U kunt er met een lijnbus van de Titsa komen. In de directe omgeving zijn twee eet gelegenheden. Het kan er zo druk zijn dat parkeren lastig kan zijn.


Palacio de Nava de La Laguna.

Dit huis werd gebouwd aan het einde van de 16e eeuw,  en bekleed met blauw metselwerk in 1.776,  Het is een mengeling van  barokke en neoklassieke bouwstijlen, met een bijzonder monumentale deuropening, uitgehouwen in steen. Ingelijst tussen de kolommen kunt u het wapenschild van de familie Grimon zien.  Dat waren aristocraten met een grote politieke, economische en culturele macht.


In La Laguna zijn nog meer bezienswaardige historische gebouwen.


Plaza del Adelantado.

Dit plein is wellicht het hart is van het historische centrum van La Laguna, omdat het dienst doet als Plaza Mayor. Het is een fors plein met een vierkante plattegrond. In het midden staat een decoratieve, cirkelvormige marmeren fontein uit 1870. Op het plein staan perkjes en grote, weelderige bomen. Tot voor kort was de markt ook aan dit plein gevestigd totdat de ruimte daarvoor te klein werf. 

Rond dit plein staan  belangrijkste gebouwen in La Laguna: het stadhuis, het Navapaleis, het klooster van Santa Catalina de Siena, de zetel van de bisschop het  Casa de Anchieta en de Ermita van San Miguel .


Teatro Leal.-

 De bouw van dit theater was een gift aan de stad van Antonio Leal in 1915, die het project in opdracht gaf van de architect Antonio Pintor. Het is een groot gebouw met een wit stenen gevel en zeer royaal gedecoreerd. De voorgevel heeft twee verdiepingen met balkons. Het interieur is weer een mengeling van stijlen met een enorme beschildering aan het plafond. In het theater is het  "Café Parisino" gevestigd.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de San Cristóbal de La Laguna.


Fiestas en Feestdagen bij La Laguna.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van La Laguna zijn maar liefst 14 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


La Laguna bevat een ongekende hoeveelheid monumenten voor de beperkte omvang van het oude centrum. Het zal even duren voordat er van allen een beschrijving is.

Interessante bezienswaardigheden in La Laguna zijn:

Plaza de la Concepción  -  Plaza de Santo Domingo  -  Plaza del Cristo  -  Plaza Doctor Olivera  -  Plaza de los Remedios

Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción  -  Iglesia de San Juan Bautista o de las Clarisas  -  Iglesia de Santo Domingo de Guzmán  -  Iglesia y convento de Santa Catalina de Siena  -  Iglesia y ex convento de San Agustín  -  Iglesia y Hospital de Nuestra Señora de los Dolores  -  Capilla de la Santísima Trinidad  -  Capilla de la Cruz Verde  -   Ermita de San Miguel  -  Ruinas de la Iglesia de San Agustín  

Antiguo convento de Santo Domingo de Guzmán  -  Antiguo Colegio de las Dominica  -   Ayuntamiento de San Cristóbal de La Laguna  -  Convento de San Francisco y Santuario del Cristo  -  Ex-Convento de San Agustín  -   Palacete Rodríguez Azero  -  Palacio de Lercaro  -  Palacio de Nava  -  Palacio / Casa Salazar  -  Casa Mustelier  -  Casa Bigot  -  Casa San Martín 

Casa de los Capitanes Generales  -  Casa Museo de Los Sabandeños  -  Casa de los Jesuitas  -  Casa de Anchieta  - Casa de la Alhóndiga  -  Casa del Corregidor  -  Casa Granero  -  Casa Montañés  -  Casa Ossuna  -  Casa Peraza y Ayala  -  Casa Riquel  -  Casa Linares  -  Casa Franco de Castilla  -  Casa Montañés

Museo de arte sacro La Laguna  -  Museo de Historia Natural del I.E.S. Cabrero Pinto  -  Museo de la Ciencia y el Cosmos  -  Museo de la Historia y Archivo Insular deTenerife  -  Antiguo Edificio Central de la Universidad de La Laguna  -  Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife  -  Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife  -  Fundación Cristino de Vera  -  Instituto de Astrofísica de Canarias

...... en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden in en rond La Laguna.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij de toeristische kantoren in La Laguna:

Bureau voor toeristische informatie in het centrum van La Laguna:

  • Adres: Casa Alvarado Bracamonte (Casa de Los Capitanes, C. Obispo Rey Redondo, 7, 38201 La Laguna, (Entrada por Calle Viana).
  • routecode: FMPP+X4  Locatie↗
  • Telefoon 922 63 11 94
  • E-mail: infoturismolaguna@lalaguna.es
  • Openingstijden Van oktober tot juni van di.- vr. 08.30-16.30 uur. Zat. 11:00–14:00 uur. Van juli tot september van di.-vr. 09:00-15:30 uur. Zat. 11:00–14:00 uur. Op feestdagen gesloten.

Bureau voor toeristische informatie in de luchthaven noord Los Rodeos / La Laguna:

  • Centrale hal van de luchthaven Tenerife Norte, Los Rodeos, 38297 La Laguna,
  • Routecode: FMQ3+4P2   Locatie↗
  • Telefoon 922 635 192
  • Openingstijden ma.-wo. 08:30 - 20:00 uur. Do. en vr. 10:00 - 15:00 uur en 16:00 - 18:00 uur.  Zat. en zo. 10:00 - 14:00 en 15:00 - 18:00 uur.

Wat is er nog meer te doen op Tenerife?

La Laguna is een bijzondere en interessante stad om te bezoeken maar zeker niet het enige dat echt de moeite waard is. Op het eiland zijn heel veel dagtochtjes te maken en de belangrijkste staan op de pagina wat te doen op Tenerife. U ontdekt daar de meest interessante bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft. Er zijn echter honderden bijzondere dingen om te verkennen of te zie. Bekijk ze allemaal op speciale kaarten die we van Tenerife gemaakt hebben.


-

Pagina: doen in La Laguna

deteiding.nl