Wilt u graag ontspannen winkelen op Tenerife?

Wat zijn de beste plekken om te kunnen winkelen op Tenerife en waar is het leuk om winkelen te combineren met gezellige cafe´s en restaurants?


Het aanbod winkels op Tenerife is heel divers. Er zijn warenhuizen, internationale ketens met winkels, bijzondere speciaal zaken en winkelcentra waar u kunt winkelen. Hier staan ze allemaal bij elkaar.


Onderstaande overzicht geeft u een idee van de grootste winkelcentra op Tenerife waar u terecht kunt om souvenirs, kleding, schoenen, parfums en tassen te kopen. Vergeet echter niet dat u op Tenerife vaak goedkoper uit bent dan in België of Nederland omdat de btw (igic) veel lager is. Op een aantal artikelen zit zelfs vrijwel heen accijns zodat u zeker heel voordelig parfum op Tenerife kunt kopen. Waar u ook gaat winkelen op Tenerife, u zult altijd veel aanbiedingen met parfum zien en daar kunt u tijdens een vakantie op Tenerife heel goed uw voordeel mee doen. Dat geldt ook voor veel andere artikelen waar normaal veel accijns op zit zoals sterke drank en sigaretten.


Alle winkelcentra op Tenerife:
Adeje: Plaza del Duque, Centro Comercial The Duke Shops, Centro Comercial El Mirador, Siam Mall en Centro Comercial X Sur.

Playa las Americas: Siam Mall, Las Americas plaza, Centro Comercial Safari, Oasis shopping center en Centro Comercial Parque Santiago 6..

Puerto de la Cruz: Martiánez, Canary Center, La Villa, El Trompo en de boulevard van Puerto de la Cruz.

Los Cristianos: Vista Sur, Passarella Oasis Comercial en het centrum van Los Cristianos.

Santa Cruz de Tenerife, Nivaria, El Meridiano, Nuestra Señora de Africa, El Corte Ingles en het hele centrum van Santa Cruz.

La Laguna: Centro Comercial La Laguna en La Libertad en het oude centrum.

Santa María del Mar, een wijk aan zee buiten Santa Cruz.: Centro commercial Añaza.

San Miguel de Abona, Las Chafiras


Santa Cruz de Tenerife.

1. Winkelen in Santa Cruz de Tenerife.

Hier vindt u met meer dan 1200 winkels het grootste winkelaanbod van Tenerife. De belangrijkste straat is de Calle Castillo die vanaf het Plaza de Candelaria licht omhoog loopt naar het Plaza Weyler. Parallel daaran ligt de Bethencourt Alfonso, een lommerrijke straat met gezellige winkels. In het verlengde daarvan is de Pérez Caldós waar de meeste boetieks te vinden zijn. Nog verder heet die straat de Viera y Clavijo. Die straat word halverwege gekruist door de Suares Guerra waar winkels zijn met een gevarieerd assortiment. Als u die straat helemaal uitloopt komt u na een plein in de Calle de la Rosa uit en daar zijn de tweedehands winkels. Intussen bent u ook diverse zijstraten tegengekomen waar het goed winkelen is. Om uw winkeldag te beginnen is het Plaza de Candelaria heel geschikt.      Locatie

Halverwege de Calle Castillo kunt u aan uw linkerkant de karakteristieke gevel van de Mercado de Nuestra Señora de Africa zien, een gebouw  met een zalmroze gevel, ronde openingspoort en een hoge toren. Daar treft u een enorme markt met een keur aan voedingsmiddelen aan, variërend van een kruidenwinkeltje tot een grote vismarkt. Deze markt is alleen in de ochtend en het begin van de middag geopend tot 14.00 uur.

Links of aan de zeekant van de mercado loopt de José Manuel Guimera. In die, en de omliggende straten wordt op de zondagochtenden de "rastro" georganiseerd. Een drukke en levendige markt waar particulieren hun overtollige huisraad of handel verkopen.      Locatie


2. Grote winkelcentra in Santa Cruz.

Rechts of van de zee af loopt de Calle José Hernandéz Alfonzo. Een eenvoudige winkelstraat. Maar aan het einde daarvan bevindt zich aan de Avd. Tres de Mayo een gebied waar u lang kunt winkelen met grote vestiging van  de warenhuisketen El Corte Ingles, Een geliefde plek voor vrijwel iedereen die graag winkelt. Voorbij dat warenhuis is het grote winkelcentrum Centro Comercial Nivaria met een keur aan winkels op verschillende niveaus. Als u voor de hoofdingang van Nivaria naar links en direct weer naar rechts gaat bent u op de C. Álvaro Rodríguez López. Iets omhoog is het winkelcentrum Centro Comercial Meridiano met een grote hoeveelheid winkels en een vestiging van Carrefour.

Website El Corte Ingles: www.elcorteingles.es

Adres: Av. Tres de Mayo, 7, 38003 Santa Cruz de Tenerife. Routecode: FP5W+J7      Locatie

Website met winkels in Centro Comercial Nivaria: www.nivariacenter.com

Adres: Av. Tres de Mayo, 63, 38003 Santa Cruz de Tenerife. Routecode: FP5V+FH

Website met winkels Centro Comercial Meridiano: www.meridiano.klepierre.es

Adres: Av. Manuel Hermoso Rojas, 16, 38005 Santa Cruz de Tenerife. Routecode: FP5R+3R    

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife↗


Winkelen in Adeje.

winkelen adeje tenerife

Er zijn vrij veel mogelijkheden om in Adeje te kunnen winkelen of te shoppen. U kunt kiezen uit een aantal winkelcentra die hieronder bij elkaar staan. Deze winkelcentra hebben over het algemeen een verschillend aanbod en lijken niet allemaal op elkaar. Ook de prijsklassen waarin de winkels hun producten aanbieden is heel verschillend. Maar als u van winkelen houdt zijn ze allemaal de moeite waard.

3. Centro comercial El Mirador.

Het winkelcentrum ligt naast Hotel El Mirador en is gebouwd als een klein dorpje in de oude stijl van Tenerife rond een klein plein met een fontein. Door de opzet heerst er een ontspannen en exclusieve sfeer. Vanuit het centrum heeft u prachtige uitzichten op de zee. Het ligt vrijwel direct aan de boulevard van Playa  del Duque.
U kunt er strand- en badmode, mode accessoires: bijouterie en juwelen vinden er is zelfs een sigarenmaker.
Er zijn dames-, heren- als kindermode winkels van toonaangevende merken te zien. Als extra biedt het centrum esthetische behandelingen voor uw huid en uw kapsel aan. Na het winkelen kunt u een cocktail of iets anders nemen in één van de bars die dicht bij het strand liggen.Dit complex is met afstand het meest charmante winkelcentrum van Tenerife.

Dit romantische winkelcentrum staat ook op de pagina Waar zijn de romantische plekjes op Tenerife

Website met winkels in Centro comercial El Mirador: www.el-mirador.es

Adres: Av. de Bruselas, zonder nummer, 38679 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, routecode: 37R4+R6        Locatie

De straat zonder nummer is een formeel adres. Gebruik de route code om het te vinden.


4. Winkelen in Siam Mall.

Aan de noordkant, van de snelweg bij Adeje is net naast Siam Parque het winkelcentrum Siam Mall te vinden.  Met veel groene decoraties en een verrassende architectuur in Thaise stijl is dit grote winkelcentrum een aantrekkelijke plek om te shoppen of winkelen op Tenerife. Het complex telt meer dan 70 winkels, hoofdzakelijk met de mode artikelen en schoenen. Op de bovenste laag zijn een aantal restaurants, cafés en bars waar u een prachtig uitzicht heeft op de kustzone van Adeje, de zee en het eiland La Gomera.

Website met winkels in Siam Mall: www.ccsiammall.com

Adres: Av. Siam, 3, 38670 Costa Adeje. Routecode: 379G+QV         Locatie


5. Centro comercial Plaza del Duque.

Playa de Duque heeft de grootste concentratie van 5-sterren hotels van Europa en dat verklaart waarom dit wellicht het meest luxueuze winkelgebied van Tenerife is. Het ronde, 3 verdiepingen hoge winkelcentrum Plaza del Duque ligt 100 meter landinwaarts tussen playa Fañabé en playa del Duque in het midden van een rotonde voor autoverkeer.

Er is zo een cirkel van winkels en restaurants ontstaan met een eveneens cirkelvormige binnenplaats.

Zowel het centrum als de winkels stralen een sfeer van exclusiviteit en luxe uit met winkels in de hogere prijsklasse en het heeft meerdere bars en restaurants waar overwegend "luxe" gerechten worden geserveerd. Voor de liefhebber van winkels kijken en shoppen is dit centrum de moeite waard. Vooral in de avond uren is een wandeling en iets te drinken een belevenis.

Website met winkels in Centro comercial Plaza del Duque: www.plazadelduque.com

Adres:  C. Londres, s/n, 38660 Costa Adeje. Routecode: 37R6+98      Locatie


6. Centro Comercial The Duke Shops.

Met meer dan 60 winkels, cafés en restaurants is dit het grootste winkelcentrum in Adeje. De nadruk ligt op modewinkels met artikelen van vele bekende merken maar er is ook een grote vestiging van Super-dino. Het ligt in een sfeervolle omgeving met een aantal gezellige bars en cafés en het centrum heeft een grote ondergrondse parkeergarage. De prijzen bij The Duke Shops zijn niet al te hoog en u kunt er tijdens het winkelen vaak voor koopjes van luxere merken terecht.

Website met winkels in Centro Comercial The Duke Shops: www.thedukeshops.com

Adres, Av. de Bruselas, 14, 38679 Costa Adeje. Routecode: 37R7+VP         Locatie


7. Centro Comercial X Sur.

Dit winkelcentrum dat in het verleden Gran Sur heette is recent gerenoveerd en heeft nu met 50 vestigingen een groter aantal winkels dan voorheen. De nadruk ligt op modeartikelen en dienstverlening als telefonie met winkels zoals MoviStar, Vodafone, Yoigo en Orange. De meeste "bekende" modewinkels zijn er vertegenwoordigd en er is een royaal aanbod aan cafés en bars. Een grote supermarkt maakt het aanbod compleet. Voor jonge ouders is er een kinderruimte waar uw kind zich kan vermaken terwijl u rustig winkelt.. .Daarnaast is X-Sur een bioscoop complex met 7 moderne, goed geoutilleerde  zalen.

Website met winkels in Centro Comercial X Sur: www.x-sur.com

Adres: C. Lisboa, 2, 38660 Costa Adeje, Eoutecode: 37QC+3P         Locatie


8. Grote winkelcentra buiten het centrum van Adeje.

Aan weerszijden van de autopista del sur, de TF-1 liggen aan weerszijden van die snelweg tussen afrit 79 en 81 grote winkels van Leroy Merlin, Makro, Tu Trébol en enkele grote Chinese winkels.      Locatie

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje


Winkelen in Puerto de la Cruz.

Winkelen in een gebied dat direct aan zee ligt, een uitgebreid zwemcomplex heeft, in een bruisende uitgaanswijk ligt en een oude historische binnenstad bezit kan niet overal, maar wel in Puerto de la Cruz te midden van honderden winkels, restaurants cafés en bars. Loop door een met palmen bezoomde laan en ontdek ook nog één van de fijnste winkelcentra van het eiland.


9. De winkel boulevard van Puerto de la Cruz.

Langs de 800 meter lange boulevard van Puerto de la Cruz kunt u een brede variëteit van talloze winkels, bars en cafés vinden. Kleding en schoenen winkels overheersen het beeld maar er zijn ook een aantal parfumerieën. Gedeeltelijk daar achter ligt de Calle de la Hoya waar nog een groot aantal kleinere winkels is gevestigd. Tussen het uitgaans-plein Plaza del Charco en de Calle de la Hoya zijn op diverse pleinen nog meer winkels, afgewisseld met restaurants. In tegenstelling met andere winkelcentra zijn  de "grote ketens" in het centrum van Puerto bijna niet aanwezig waardoor er een zeer verschillend aanbod is. Dat maakt het gebied heel geschikt om te shoppen.  Aan de meest oostelijke kant van de boulevard ziet u een weg met in het midden een wandelpad omzoomd met palmen.      Locatie


Aan het einde daarvan is het winkelcentrum Centro Comercial Martiánez. Een niet te groot maar wel compleet centrum met een zeer gevarieerd aanbod van artikelen en een supermarkt.

Als u bij dat winkelcentrum de trappen omhoog loopt vind u iets hoger gelegen het  gebied van La Paz met het charmante winkelcentrum Canary Center en de straat Calle Acevino waar hoofdzakelijk modewinkels maar ook parfumerien gevestigd zijn. Ook in het gebied van La Paz  kunt u het winkelen royaal afwisselen mat een bezoek aan de vele cafés en restaurants.

Website met winkels in Centro Comercial Martiánez: www.ccmartianez.com

Adres: Av. Aguilar y Quesada, 1A, 38400 Puerto de la Cruz. Routecode: CF84+7P      Locatie

Website met winkels in Canary Center: dit centrum heeft geen website.

Adres:  Av. Marqués de Villanueva del Prado, 6, 38400 Puerto de la Cruz. Routecode: CF75+66      Locatie


10. Grote winkelcentra buiten het centrum van Puerto de la Cruz.

Ten zuiden van de TF-5, de autopista del Norte liggen de gekoppelde winkelcentra La Villa en het winkelcentrum Multicentro Comercial El Trompo met ruim boven de 100 winkels, een vestiging van El Campo en Leroy Merlin. Deze centra liggen eigenlijk niet in Puerto de la Cruz maar in de gemeente La Orotava. Die monumentale stad zelf heeft ondanks zijn bekende naam slechts een zeer schaars aanbod om te kunnen winkelen.

Website met winkels in Centro Comercial La Villa:  www.lavilla2.com

Adres: TF-5, 36, 38312 La Orotava. Routecode: 9FW3+72        Locatie

Website met winkels in El Trompo Multicentro Comercial:  www.eltrompo.es

Adres:  C. Molinos de Gofio, 2, 38312 La Orotava. Routecode: 9FV2+P7      Locatie

Bekijk meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz


Winkelen in Playa de las Americas, Arona.

11. Las Americas plaza en Centro Comercial Safari.

Ook al is Las Américas  Plaza primair als een toeristisch centrum opgezet heeft het wel een groot aantal aantrekkelijke winkels met als middelpunt het Centro Comercial Safari. Vanaf het winkelcentrum Vista Sur zijn er winkels en winkelcentra langs de hele 600 meter lange Avd. Las Américas. De winkels zijn zeer divers, variërend van uiterst luxe tot een voordelige supermarkt. Tussen maar vooral boven de winkels zijn veel bars en restaurants gevestigd waar u alle soorten van eten tot u kunt nemen in alle prijsklassen. Als u speciaal naar Playa de las Americas en dit winkelcentrum toe gaat is dit shoppen of winkelen met een bijzondere maaltijd een aanrader.

Website met winkels in Las Américas Plaza: www.centrocomercialamericasplaza.es

Adres: Av. las Américas, 7, 38660 Arona,. Routecode: 373C+R9        Locatie

Website met winkels in Centro Comercial Safari: dit centrum heeft geen website.

Adres, Av. las Américas, 5, 38660 Playa de la Américas. Routecode: 3749+3H        Locatie


12. Oasis Shopping Centre in Playa de las Americas.

Dit centrum aan de beroemde aan de beroemde Golden Mile van Playa de las Americas heef een vrij groot aantal winkels met parfumerie- en cosmetica artikelen maar ook vrij veel winkels met mode en sieraden. Elektronica is ook goed vertegenwoordigd en de prijzen daarvan zijn relatief laag. Het is er ontspannen winkelen met relatief smalle gangpaden dat het centrum een zekere mate van intimiteit geeft.

Er zijn gezellige rustpunten in de vorm van een aantal cafe´s en bars met een hoge kwaliteit.

Website met winkels in Oasis Shopping Centre: www.centrocomercialoasis.com

Adres: Av. las Américas, 9, 38660, Playa de las Americas, Arona. Routecode: 373C+RR        Locatie


13. Centro comercial Parque Santiago, Playa de las Americas.

Zoals wel vaker heeft dit winkelcentrum een grote variëteit aan mode, schoenen en mode accessoires winkels. Maar daarnaast zijn er in dit koop walhalla ook winkels met sportartikelen en voor wonen en diensten. Het is één van de winkelcentra met een grote verscheidenheid in het aanbod waaronder een flinke vestiging van H&M en bijzondere winkels als Tenerife Pearl, Sabi en Porsche Design. Voor de dagelijkse boodschappen is er een vestiging van Mercadona.

Website met winkels in Centro comercial Parque Santiago 6: www.psantiago6.com

Adres: Av. de Chayofita, s/n, 38650 Playa de la Américas. Routecode: 375H+CP        Locatie

Meer informatie over wat er te doen is in Playa de las Americas en Arona


Winkelen in La Laguna.

14. Winkelen in het centrum van La Laguna.

Voor kleinschalig winkelen met een aantal bijzondere winkels is het monumentale centrum van La Laguna een goede bestemming. In de 5 parallel lopende straten die het centrum vormen liggen ze verspreid tussen gewone, maar monumentale huizen, barretjes, terrasjes en cafés. U vind er ook hele aparte winkels, gedreven door kleine lokale ondernemers, met een  assortiment dat u elders op het eiland niet zult vinden zoals een winkel met talloze waaiers. Voor een ontdekkingstocht naar alles wat er te koop is kunt u heel goed in het centrum van La Laguna terecht.  Ook om te winkelen in combinatie met het bezichtigen van de talloze historische panden is het centrum van La Laguna een goede bestemming.

Het mooiste punt om uw winkelmiddagje te beginnen is het Plaza de la Concepción.         Locatie


15. Winkelcentra buiten het centrum van La Laguna.

Aan de westkant van de TF-5 ofwel de autopista del Norte of aan weerszijden van de autopista TF-2 liggen de diverse commerciële centra zoals Centro Comercial La Laguna met een vestiiging van Al Campo en talloze andere winkels. Er staan winkels van Ikea, Leroy Merlin, Decathlon en er is het winkelcentrum La Libertad met een kleine winkel van El Corte Ingles, Conforama en Kiala, Een paar straten verder af van deze centra staat een vestiging van de Makro. In dit hele gebied van een paar vierkante kilometer kunt u bij een tiental grote bedrijven goed winkelen maar het is wel handig om met de auto van de ene naar de andere winkel te gaan.

Website met winkels in Centro Comercial La Laguna: www.ccalcampolalaguna.es

Adres: Autop. Sta, Ctra. Santa Cruz Laguna, s/n, 38205 La Laguna. Routecode: FM7V+4F        Locatie

Website met winkels in Centro Comercial La Libertad: www.cclalibertad.com

Adres: Av. la Libertad, 12, 11 km, 38108 La Laguna. Routecode: FM5V+RW        Locatie

Luchtfoto van het "winkelpark" aan de TF-2 in La Laguna met de zes grote centra van Leroy Merlin, Ikea, Centro Comercial La Laguna, Canforama, Decathlon en Centro Comercial La Libertad, Rechts van het grasveld bevindt zich de Makro en nog iets verder de grootste vestiging van China Town.

De vestiging van Ikea is goed te herkennen aan de felblauwe kleur.       Locatie↗

Meer informatie over wat er te doen is in de stad La Laguna.        La Laguna↗


Winkelen in Los Cristianos.

16. Winkelen in het oude centrum van Los Cristianos.

Het centrum van Los Cristianos is het belangrijkste stadsgebonden winkelcentrum voor het zuiden van Tenerife. Het heeft een afgesloten voetgangersgebied met vele winkels, tientallen restaurants, cafés en bars met als centrale straat de Av. Los Playeros. De sfeer is er anders dan in andere gebieden omdat u, al winkelend, toch door een oude badplaats loopt.

De straten die parallel aan de Av. Los Playeros lopen of daarmee kruisen kennen eveneens een aantal winkels en horeca gelegenheden. Het winkelaanbod is heel divers en bedient een badplaats met alles wat daar nodig is. De straten Pablos Abril en de Av. Los Playeros.eindigen op de strandboulevard en gaan daar over in een omvangrijk gebied met eet- en drinkgelegenheden. In dit gebied is de charme en de sfeer van een oudere stad aan zee nog goed te proeven.
Een leuk startpunt voor uw winkelervaring is het Plaza de la Pescadora.        Locatie↗

17. Passarella Oasis Comercial.

Dit, niet al te grote winkelcentrum, ligt een stuk buiten het centrum van Los Cristianos in een wijk met residentiële appartementen en kantoren. Er zijn maar een paar winkels, een redelijk voordelige supermarkt en een behoorlijk groot dakterras waar een brede waaier van eten te verkrijgen is. Verder moet u er niet te veel van verwachten.

Website met winkels in Passarella Oasis Comercial: www.ccpasarela.com

Adres: Av. San Francisco, 6, 38650 Los Cristianos. Routecode: 373V+27        Locatie↗


18. Centro Comercial Vista Sur.

Het Centro Comercial Vista Sur ligt op iets meer dan 100 meter van het strand van playa Las Vistas en is het oudste commerciële winkelcentrum van de zuidkant van Tenerife. Het aanbod is heel veelzijdig met een veelheid aan artikelen variërend van strand spulletjes tot leren tassen en riemen met alles er tussenin. Er zijn koffers te koop, leren portemonnees en schoenen. Het is er ontspannen winkelen, ook al vanwege de fontein in het midden van het winkelcentrum.

Website met winkels in Centro Comercial Vista Sur: dit centrum heeft geen website.

Adres: Avenida Las Americas, 10 38660, Los Cristianos. Routecode: 373F+F6        Locatie↗

Centro Comercial Vista Sur Los Cristianos

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos ↗


San Miguel de Abona.

19. Las Chafiras.

Aan weerszijden van de autopista del sur liggen ter hoogte van afrit 62 bij Chafiras een fors aantal grote bedrijven, hoofdzakelijk voor volume goederen. Er is een bouwmarkt van het bedrijf Las Chafiras, een kleine vestiging van Ikea, een behoorlijk omvangrijke Chinese winkel, bedden en sanitair winkels. Het is geen echt winkelcentrum maar ook geen echt industruigebied. We noemen het hier omdat er veel bijzondere winkels zijn voor het huis en de inrichting.

Website van San Migual de Abona: dit centrum heeft geen website.

Adres: Polígono Industrial Las Chafiras, Av. Claudio Delgado Díaz, 19, 38639 Las Chafiras.

Routecode: 392M+5C        Locatie↗

Meer informatie over wat er te doen is in San Miguel de Abona


Santa Maria del Mar.

20. Centro Comercial Añaza Carrefour, net buiten Santa Cruz, het grootste winkelcentrum van Tenerife.

Aan de TF-1, autopista del sur  kunt u te zuiden van de snelweg bij afrit 6 het winkelcentrum Añaza vinden met een grote vestiging van Carrefour en zo´n 140  andere winkels verdeeld over 5 verdiepingen waar u zeer uitgebreid kunt winkelen. Dit winkelcentrum is het grootste van Tenerife. Er omheen liggen nog enkele grote winkels zoals een chinees warenhuis en winkels voor sport en voor uw apparatuur in huis. In dit centrum kunt u echt uren winkelen en tussendoor genieten van wat te eten of te drinken tegen lage lokale prijzen.

In dit centrum zult u veel koopjes kunnen vinden maar zult u er maar weinig toerisiten tegenkomen omdat dit winkelcentrum nauwelijks of niet in reisgidsen genoemd wordt en daardoor erg onbekend is bij buitenlanders.

Website met winkels in Centro Comercial Añaza: www.ccanazacarrefour.com

Adres: Autop. del Sur, 5, 38111 Añaza, Santa Cruz de Tenerife. Routecode: CMGX+MC        Locatie↗

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife


Goed om te weten als u parfum op Tenerife wilt kopen.

Tenerife ligt buiten de douane unie van het Eurogebied en daarmee heeft het eiland een eigen manier van belastingheffing met een lage BTW, hier IGIC geheten en er zijn eigen regels voor accijnzen op drank en parfum. In de vele winkelcentra zijn talloze leveranciers van parfum e.d. waar u voor veel minder geld parfum op Tenerife kunt kopen. Daarmee kunt tijdens het winkelen in één van de winkelcentra veel geld besparen op die producten.

Kleding, schoenen en accessoires zijn op Tenerife vaak ook (veel) goedkoper dan in België of Nederland. Als u de juiste winkels weet te vinden kunt u door modeartikelen op Tenerife te kopen ook flink besparen. Zo kan winkelen ook nog wat geld opleveren.

Op Tenerife gebeurt het af en toe dat er namaak artikelen in een winkelcentrum of op straat verkocht worden. Dat is een illegale activiteit waarvoor u moet oppassen. Zodra u het vermoeden hebt dat een aankoop niet legaal is, doet u er goed aan om dat in uw bagage mee te nemen en niet opvallend te dragen. Zodra een douanier het artikel waarneemt kunt u uw aankoop wel eens kwijtraken door een in beslagname. U krijgt zo nog spijt van het winkelen.


Voor de vaste bevolkingsomvang van Tenerife heeft het eiland eigenlijk veel te veel winkelcentra. Het grote aantal van die centra is tot stand gekomen door de grote stroom toeristen en overwinteraars die het eiland jaarlijks bezoeken. Op sommige dagen van het jaar komen er op één dag 17.000 duizend passagiers op cruiseschepen aan in Santa Cruz de Tenerife die vrijwel allemaal regelrecht de oude winkelstraten en de nieuwe winkelcentra bezoeken. Taxi bedrijven zijn daar speciaal voor opgesteld bij de kades van de schepen. Op de twee luchthavens Reina Sofia en Los Rodeos komen elke dag duizenden toeristen en overwinteraars aan die zich de koopjes niet laten ontgaan en soms uitgebreid winkelen in de vele winkels die er zijn. Hopelijk beleeft u ook veel plezier aan de uitgebreide winkelmogelijkheden op Tenerife.


Op Tenerife zijn ook veel grote en kleinere markten. Bekijk ze allemaal op de pagina over de markten op Tenerife↗  of bekijk de kalender met de marktagenda

Voor tips en informatie over de dagelijkse boodschappen is er de pagina boodschappen op Tenerife↗

Uiteraard zijn er in de kleine dorpen en stadjes ook winkel mogelijkheden maar die beperking zich tot slechts enkele winkels. Toch zijn velen daarvan om andere redenen het bezoeken waard. Voor een overzicht van alle plaatsen op Tenerife kunt u het overzicht van alle plaatsen op Tenerife of de reisgids bekijken.


Wat is het verschil tussen winkelen en shoppen?

Shoppen is meer voor het plezier en als tijdverdrijf. Shoppen doe je met vrienden en vriendinnen en niet per se met een gericht koopdoel. Shoppen is recreatief winkelen en winkelen doe je min of meer met een gericht doel om iets te kopen.


Lees ook meer over een vakantie op Tenerife. Met 25 vragen en antwoorden geven we u alle informatie die voor een vakantie op Tenerife↗ van belang zijn.


Pagina: winkelen op Tenerife

deteiding.nl