Lees de nieuwsflits van mei met de stranden die in 2023 een blauwe vlag gekregen hebben en er komt een Vlaamse dag met stoofvlees en friet. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Wilt u graag ontspannen winkelen op Tenerife?

Wat zijn de beste plekken om te kunnen winkelen op Tenerife en waar is het leuk om winkelen te combineren met gezellige cafe´s en restaurants?


Het aanbod winkels op Tenerife is heel divers. Er zijn warenhuizen, internationale ketens met winkels, bijzondere speciaal zaken en winkelcentra waar u kunt winkelen. Hier staan ze allemaal bij elkaar.


Het centrum van Santa Cruz de Tenerife.

Hier vindt u met meer dan 1200 winkels het grootste winkelaanbod van Tenerife. De belangrijkste straat is de Calle Castillo die vanaf het Plaza de Candelaria licht omhoog loopt naar het Plaza Weyler. Parallel daaran ligt de Bethencourt Alfonso, een lommerijke straat met gezellige winkels. In het verlengde daarvan is de Pérez Caldós waar de meeste boutiques te vinden zijn. Nog verder heet die straat de Viera y Clavijo. Die straat wordf halverwege gekruist door de Suares Guerra waar winkels zijn met een gevarieerd assortiment. Als u die straat helemaal uitloopt komt u na een plein in de Calle de la Rosa uit en daar zijn de tweedehands winkels. Intussen bent u ook diverse zijstraten tegengekomen.

Halverwege de Calle Castillo kunt u aan uw linkerkant de karakteristieke gevel van de Mercado de Nuestra Señore de Africa zien, een gebouw  met een zalmroze gevel, ronde openingspoort en een toren. Daar treft u een enorme markt met een keur aan voedingsmiddelen aan, varierend van een kruidenwinkeltje tot een grote vismarkt. Deze markt is alleen in de ochtend en het begin van de middag geopend tot 14.00 uur.

Links of aan de zeekant van de mercado loopt de José Manuel Guimera. In die, en de omliggende straten wordt op de zondagochtenden de "rastro" georganiseerd. Een drukke en levendige markt waar particulieren hun overtollige huisraad of handel verkopen.

Grote winkelcentra iets buiten het centrum van Santa Cruz.

Rechts of van de zee af loopt de Calle José Hernandéz Alfonzo. Een eenvoudige winkelstraat. Maar aan het einde daarvan bevindt zich aan de Avd. Tres de Mayo een grote vestiging van  de warenhuisketen El Corte Ingles, Een geliefde plek voor vrijwel iedereen die graag winkelt. Voorbij dat warenhuis is het grote winkelcentrum Nivaria met een keur aan winkels op verschillende niveaus. Als u voor de hoofdingang van Nivaria naar links en direct weer naar rechts gaat bent u op de C. Álvaro Rodríguez López. Iets omhoog is het winkelcentrum El Meridiano met een grote hoeveelheid winkels en een vestiging van Carrefour.


Adeje.

Aan de noordkant, van de snelweg bij adeje is net naast Siam Parque het winkelcentrum Siam Mall te vinden.  Met veel groene decoraties en een verrasende architectuur in Thaise stijl is dit grote winkelcentrum een aantrekkelijke plek om te winkelen op Tenerife. Het complex telt meer dan 70 winkels, hoofdzakelijkl met de mode artiklen en schoenenen. Op de bovenste laag zijn een aantal restaurants, cafés en bars waar u een prachtig uitzicht heeft op de kustzone van Adeje, de zee en het eiland La Gomera.

Grote winkelcentra buiten het centrum van Adeje.

Aan weerszijden van de autopista del sur, de TF-1 liggen aan weerszijden van die snelweg tussen afrit 79 en 81 grote winkels van Leroy Merlin, Makro, Tu Trébol en enkele grote chinese winkels.


Puerto de la Cruz.

Langs de 800 meter lange boulevard van Puerto de la Cruz kunt u talloze een brede varieteit van winkels, bars en cafés vinden. Kleding en schoenen winkels overheersen het beeld. Gedeeltelijk daar achter ligt de Calle de la Hoya waar nog een groot aantal kleinere winkels is gevestigd. Tussen het uitgaansplein Plaza del Charco en de Calle de la Hoya zijn op diverse pleinen nog meer winkels, afgewisseld met restaurants. In tegenstelling met andere winkelcentra zijn  de "grote ketens" in het centrum van Puerto bijna niet aanwezig waardoor er een zeer verschillend aanbod is. Aan de meest oostelijke kant van de boulevard ziet u een weg met in het midden een wandelpad omzoomd met palmen.

Aan het einde daarvan is het winkelcentrum Martiánez. Een niet te groot maar wel compleet centrum met een zeer gevarieerd aanbod van artikelen en een supermarkt. Als u bij dat winkelcentrum de trappen omhoog loopt vind u iets hoger gelegen het  gebied van La Paz met het charmante winkelcentrum Canary Center en de straat Calle Acevino waar hoofdzakelijk modewinkels maar ook parfumerien gevestigd zijn. Ook in het gebied van La Paz  kunt u het winkelen royaal afwisselen mat een bezoek aan de vele cafés en restaurants.

Grote winkelcentra buiten het centrum van Puerto de la Cruz.

Ten zuiden van de TF-5, de autopista del Norte liggen de gekoppelde winkelcentra La Villa en El Trompo met ruim een 100-tal winkels, een vestiging van El Campo en Leroy Merlin. Deze centra liggen eigenlijk niet in Puerto de la Cruz maar in de gemeente La Orotava. Die monumentale stad zelf heeft ondanks zijn bekende naam slechts een zeer schaars aanbod om te kunnen winkelen.


Las Americas.

Ook al is Las Américas primair als een toeristich centrum opgezet heeft het wel een groot aantal aantrekkelijke winkels met als middelpunt het Centro Comercial Safari. Vanaf het winkelcentrum Vista Sur zijn er winkels en winkelcentra langs de hele 600 meter lange Avd. Las Américas. De winkels zijn zeer divers, varierend van uiterst luxe tot een voordelige supermarkt. Tussen maar vooral boven de winkels zijn veel bars en restaurants gevestigd waar u alle soorten van eten tot u kunt nemen in alle prijsklasses. Als u speciaal naar playa de las Americas en dit winkelcentrum toe gaat is dit winkelen met een bijzondere maaltijd een aanrader.


Het Centrum van La Laguna.

Voor kleinschalig winkelen met een aantal bijzondere winkels is het monumentale centrum van La Laguna een goede bestemming. In de 5 parallel lopende straten die het centrum vormen liggen ze verspreid tussen gewone, maar monumentale huizen, barretjes, terrasjes en cafés. Om te winkelen in combinatie met het bezichtigen van de talloze historische panden is het centrum van La Laguna een goede bestemming.

Grote winkels buiten het centrum van La Laguna.

Aan de westkant van de TF-5 ofwel de autopista del Norte of aan weerszijden van de autopista TF-2 ligen de diverse commerciele centra zoals Centro Comercial La Laguna met een vestiiging van Al Compo en talloze andere winkels. Er staan winkels van Ikea, Leroy Merlin, Decathlon en er is het winkelcentrum La Libertad met een kleine winkel van El Corte Ingles, Conforama en Kiala, Een paar straten verder af van deze centra staat een vestiging van de Makro.


Las Chafiras.

Aan weerszijden van de autopista del sur liggen ter hoogte van afrit 62 bij Chafiras een fors aantal grote bedrijven, hoofdzakelijk voor volume goederen. Er is een bouwmarkt van het bedrijf Las Chafiras, een kleine vestiging van Ikea, een behoorlijk omvangrijke chinese winkel, bedden en sanitair winkels.


Añaza

Aan de TF-1, autopista del sur  kunt u te zuiden van de snelweg bij afrit 6 het winkelcentrum Añaza vinden met een grote vestiging van Carrefour en zo´n 140  andere winkels verdeeld over 5 verdiepingen waar u zeer uitgebreid kunt winkelen. Dit winkelcentrum is het grootste van Tenerife. Er omheen liggen nog enkele grote winkels.


Uiteraard zijn er in de kleine dorpen en stadjes ook winkel mogelijkheden maar die beperking zich tot slechts enkele winkels. Toch zijn velen daarvan om andere redenen het bezoeken waard. Voor een overzicht van alle plaatsen op Tenerife kunt u het overzicht van alle plaatsen op Tenerife of de reisgids bekijken.


Pagina: winkelen op Tenerife

deteiding.nl