Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Arico, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Arico.

Video vanArico.

Er zijn twee dorpjes met de naam Arico, Het oude dorp heet Arico el Viejo en het nieuwere dorp heet Arico el Nueve. Beide dorpjes hebben veel witte huizen met groene kozijnen, ramen en deuren. Het is de moeite waard om Arico el Nueve om die reden eens te bezoeken. Het meest bekend is Arico echter vanwege de dorpjes Tajao en El Porís aan de kust van de gemeente Arico.

Foto selectie van Arico.


Rustige stranden.

Arico heeft een authentieke stranden,  ver weg van enige drukte en met een lokale sfeer die nog steeds aan de vroegere vissers activiteiten herinnerd. Er is een pier die vroeger de aanlegplaats voor de vissersbootjes was om ze te bescheremen tegen de woeste kracht van de soms onvoorspelbare zee. Bij het strand is een kleine boulevard. Surfers die het in El Medano te druk vinden hebben in Poris de Abona  een goed alternatief.

Individueel toerisme

Wat verder ligt het Playa Grande. Dat is een weids zandstrand dat geschikt is voor kinderen omdat het niet stel afloopt maar heel geleidelijk. Er zijn speciale hellingen voor mensen in een rolstoel waardoor een bezoek voor hen hier niet al te moeilijk is. Het is een rustig strand en er is geen spoor te zien van de grootschaligheid die elders in de omgeving zo nadrukkelijk aanwezig is. Dat maakt het geschikt voor individueel toerisme.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Arico bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                    En, liever alleen horizontale foto´s.