Reisgids alle 10 belangrijke plaatsen in het zonnige zuiden van Tenerife.

Tenerife reisgids zuiden, Güímar, Fasnia, Poris de Abona, El Medano, Costa Silencio, Los Cristianos, Arona en Playa Americas, Adeje, Puerto Santiago en Los Gigantes.

deteiding.nl


Het zonnige zuiden van Tenerife heeft een aantal geliefde badplaatsen voor ontspanning en vermaak tijden´s uw vakantie. Het is in die plaatsen waar de meeste voorzieningen, attracties en winkels voor toeristen zijn gevestigd. Met z´n brede lanen en boulevards temidden van hotels en appartementen zijn deze plaatsen goed uitgerust om bezoekers met elke wens of doel te ontvangen. De horeca bruist er, restaurants, cafés en bars met heerlijke tapas zijn vaak overvloedig aanwezig en voor kinderen is er vaak volop vermaak te vinden.

Er zijn vele attracties en excursies vanuit het zonnige zuiden mogelijk naar andere bezienswaardige delen van het Tenerife. Overal kunt u normaal gesproken goed weer verwachten door het heerlijke klimaat dat het "eiland van de eeuwige lente" kenmerkt. U kunt uitjes en dagtochten maken naar gebieden waar de natuur en de flora u uitbundig begroeten en uitnodigen voor een wandeling. Er zijn reisjes naar markten met de bus mogelijk, er is watersport en zijn culturele uitstapjes mogelijk. De stranden en de zee waar ook veel te doen is blijven echter de voornaamste doelen voor vakanties op Tenerife wanwege het mooie weer in zowel de zomer als de winter.

Lees meer over het groene Noorden van Tenerife 🡥

De 10 belangrijkste plaatsen in het zonnige zuiden  van Tenerife staan hieronder.


1. Costa Silencio

Deze badplaats is één van de oudste op Tenerife. In oude reisgidsen zijn nog foto´s te vinden van de treintjes die door de wijk TenBel reden temidden van de jonge beplantieng in het nieuwe gebied. Nu is Costa del Silencio een bruisend gebied met een goed en levendig centrum. Dat dorp heet Las Galletas en heeft een kleine boulevard aan zee.

Lees de informatie over wat er te doen is in  Costa del Silencio 🡥


advertentie


2. Playa de las Américas en Arona.

De beroemdste badplaats in het zuiden van Tenerife is zonder twijfel Playa de las Americas. Die plaats ligt in de gemeente Arona en heeft een strand met alle voorzieningen die een verwende strandliefhebber zich kan wensen. Appartementen en hotels zijn er in overvloed aan de lommerijke lanen. Gezellige bars, prima restaurants en een enorm winkelcentrum.

Lees de informatie over wat er te doen is in Playa de las Americas en Arona 🡥


3. El Medano.

Voor surfers is El Medano het absolute paradijs op Tenerife. Bij een lang en meestal weinig bezocht strand bevindt zich het ideale gebied voor surfen met een bijna voortdurend blazende wind. Het plaatsje El Medano heeft speciale winkels voor surfers maar biedt daarnaast veel vertier voor de ontspannen avonduren na een dag op zee.

Lees de informatie over wat er te doen is in El Medano 🡥


4. Los Cristianos.

Los Cristianos is de enige oude havenplaats van het zuiden en dat is nog te zien. Nu is het echter een levendige badplaats met een rijk uitgaansleven. Er zijn vooral veel kleine horeca gelegenheden met vaak lokale specialiteiten. Voor de liefhebber van stranden heeft de plaats 2 prachtige stranden, Las Vistas en Playa de Los Cristianos.

Lees de informatie over wat er te doen is in Los Cristianos 🡥


5. Adeje.

Met relatief nieuwe stranden, jachthaven en luxe hotels is Adeje in korte tijd één van de belangrijkste gebieden van Tenerife geworden waar op een weldadige manier een vakantie kan worden doorgebracht. Het heeft een aantal stranden langs een lange boulevard waar een keur aan cafés, bars en restaurants de bezoeker opwachten.

Lees de informatie over wat er te doen is in Adeje 🡥


6. Puertito de Güímar.

Güímar is op heel Tenerife bekend vanwege de pyramides die daar staan. Tegenwoordig trekt het levendige centrum de boerenmarkt ook veel bezoekers. De gemeente heeft een nieuw haventje, Puertito de Güímar, laten aanleggeb en dat heeft rustige maar goede stranden aan een moderne boulevard met een aantal goede restaurants.

Lees de informatie over wat er te doen is in Puertito de Güímar 🡥


7. Puerto Santiago.

Puerto Santiago is een heerlijke badplaats die zich nog niet zo lang geleden heeft ontwikkeld tot één van de meest charmate kleine badplaatsen op Tenerife, Er is een klein centrum met veel oude kenmerken en leuke cafés en restaurants. Er is naast het oorspronkelijke strand ne een mooie boulevard gekomen met een heerlijk ruim strand.

Lees de informatie over wat er te doen is in Puerto Santiago  -  Santiago del Teide 🡥


8. Los Gigantes.

Los Gigantes is met haar steile rotswand van  zo´n 600 meter hoog een geliefd doel voor elke bezoeker van Tenerife. Door de golfstroming is er een rijk dierenleven en het spektakel van de  dolfijnen trekt veel bekijks. Het plaatsje Los gigantes heeft charmante restaurants en cafés en een bezienswaardig haventje. Vaak worden Los Gigantes en Puerto Santiago niet tot het zuiden gerekend maar tot het westen van Tenerife.

iLees de nformatie over wat er te doen is in Los Gigantes 🡥


9. Los Roques de Fasnia.

De 3 stranden bij de roques de Fania zijn zeer geliefd bij liefhebbers van rust en natuur. Het water is kristalhelder en de rotsen rondom de stranden zijn overweldigend. De stranden zijn doorgaans rustig. Afgezien van een beetje service bij de hotels heeft Los Roques de Fasnia geen voorzieningen maar is er wel royaal parkeergelegenheid. 

Lees de informatie over wat er te doen is in Fasnia 🡥


10. Playa San Juan.

Playa San Juan is de laatste jaren steeds bekender geworden. In het centrum van San juan vindt nog vele authentieke details en verscholen hoekjes. Er zijn goede bars, cafés en restaurants met veel visgerechten. San Juan is de moeite waard als u graag naar een goed verzorgd strand gaat waar het toch niet al te druk is. Playa San Juan wordt door veel Canariers tot het westen van Tenerife gerekend en niet tot het zuiden.

Lees de informatie over wat er te doen is in Playa San Juan en  Guía de Isora 🡥


Dit zijn de 10 belangrijke plaatsen in het zonnige zuiden van Tenerife, gebaseerd op het aantal keren dat onze bezoekers die plaatsen bekeken hebben. 

Andere gebieden in deze reisgids zijn:

Lees meer over het Anaga gebergte 🡥

Lees meer over de zee rondom Tenerife 🡥

De 30 meest populaire stranden van Tenerife staan op een aparte pagina.


Pagina: reisgids zonnige zuiden tenerife

deteiding.nl