Verhuizen naar Tenerife, tips, informatie en wat te regelen?

Bij een verhuizing naar Tenerife moet u veel regelen. We geven u in dit artikel tips en informatie om uw verhuizing naar Tenerife zo goed mogelijk te laten verlopen.


Algemene informatie over uw verhuizing.

Verhuizen is niet alleen heel veel werk maar het levert vaak ook, soms onverwachte spanningen op.

We raden u daarom aan om vooraf een goede planning te maken.

Wat moet u regelen?

Tenzij u de verhuizing naar Tenerife helemaal zelf wilt regelen moet u een verhuisbedrijf inschakelen. Een goed verhuisbedrijf heeft de juiste contacten met agenten en expediteurs en het kan u veel geld schelen als u hun tarieven goed vergelijkt. Daarnaast hoeft u de administratieve zaken niet zelf te regelen. Met een verhuisbedrijf erbij moet u alleen nog de selectie van de spullen regelen die u mee naar Tenerife wilt nemen.

Tips.

Maak een inventarislijst van de spullen die u mee wilt verhuizen naar Tenerife. Dat is niet alleen handig voor de verhuizer en uzelf maar is ook van belang voor de verzekeraar en de douane.

Tip: Vertaal de lijst in het Spaans om het de douane gemakkelijk te maken en vragen te voorkomen.

Uw spullen moeten in Tenerife langs de douane en dat betekent dat uw papieren goed moeten worden ingevuld en dat alle documenten aanwezig moeten zijn.

Tip: neem geen artikelen mee die nieuwer zijn dan 3 maanden. Daar moet u invoerbelasting over betalen. Zorg voor aankoopbonnen voor oudere spullen die er nieuw uitzien.

Veel van uw spullen moet uzelf in dozen pakken. Het is bij het uitladen in uw nieuwe huis op Tenerife handig als u ze nummert en er een korte beschrijving van de inhoud op plakt

Tip: Als u ze ergens gelijk opstapelt aan de afmetingen van de container weet u hoeveel ruimte u overhoudt voor uw meubilair en weet u ook of u teveel meeneemt naar Tenerife.


Informatie en tips over het transport.

Luchtvracht.

Luchtvracht is snel maar duur, de prijs wordt zelfs berekend per kilogram. Dat is wellicht voor een kleine verhuizing naar Tenerife niet zo´n probleem maar het bedrag loopt snel op. Spullen waarvan één maat hoger is dan 1.20 meter kunnen vaak het vliegtuig niet in. Dat komt omdat vliegtuigen naar Tenerife doorgaans passagiers toestellen zijn waar het vrachtruim met uw verhuis spullen zich onder de stoelen bevindt.

Wegtransport.

De reis voor uw verhuizing per vrachtwagen naar Tenerife duurt 4 tot 5 dagen inclusief de veerboot. Het is een goedkopere methode dan luchtvracht. U heeft geen beperkingen in wat u mee wilt nemen. Een voordeel is dat alleen de vrachtwagen door de douane in Tenerife moet en dat geeft doorgaans geen oponthoud als de juiste papieren voor uw verhuizing direct in orde zijn. Zie ook de tip om uw inventarislijst in het Spaans te vertalen.

Per schip.

De verhuizing naar Tenerife per zeeschip duurt ongeveer twee weken. De ontscheping kan echter ook een aantal dagen tot een week in beslag nemen omdat alle papieren van alle lading op het schip in orde moet zij en gecontroleerd moet worden. Hopelijk is uw verhuizing dan snel aan de beurt. Verhuizen naar Tenerife per schip is wel de goedkoopste methode en wordt juist om die reden vaak gekozen.


Uw verhuizing naar Tenerife helemaal zelf regelen.

In het geval dat u liever zelf alles in eigen hand houdt moet U contact opnemen met een (maritiem) expeditiebedrijf. Op basis van uw inventarislijst zullen zij u aangeven welke container u nodig heeft. Indien u geen hele container nodig heeft is er de mogelijkheid van een gedeelde container. Dat heet groupage. Daarnaast moet u een (Spaanse) agentuur regelen om in Santa Cruz de Tenerife uw verhuizing “uit te klaren”,


Tenslotte.

We hebben nu in het kort geschetst dat u bij een verhuizing naar Tenerife veel moet regelen. Dit artikel is bedoeld om u tips en informatie over uw verhuizing naar Tenerife te geven en zo goed mogelijk te laten verlopen. We hebben nog een laatste tip. Neem royaal de tijd om alles rustig te kunnen laten verlopen teneinde spanning of stress te vermijden.

Verhuizen naar Tenerife is een behoorlijke onderneming. We wensen u daarbij veel succes en een plezierig leven op dit prachtige en zonnige eiland.