Waar zijn de mooiste Belenes of kerststallen op Tenerife?

Elk jaar rond de kerstdagen of Navidad kunt u op veel plaatsen op Tenerife een Belén of kerststal bewonderen. Lees hier over de meest bezienswaardige Belenes.


Deze voorstellingen zijn doorgaans niet een klein stalletje maar ze kunnen hele grote diorama´s worden waar zelfs een heel dorp met al z´n functies in past. Een goed voorbeeld in de open lucht kunt u vinden bij het postkantoot in La Matanza. Daar heeft zelfs het belastingkantoor of de Hacienda een plekje gevonden. Wellicht de meest gedetailleerde staat in het overheidsgebouw van de eiland regering in Santa Cruz de Tenerife.


Het is niet mogelijk om alle Belenes op Tenerife te beschrijven. Toch zijn er een aantal die meer bezienswaardig zijn dan veel andere. Hieronder zijn de bekendste genoemd. Als u in een andere plaats komt is de kans echter groot dat u ergens in die plaats een prachtig gedetailleerde Belén tegenkomt.

Belén is overigens de vertaling van de plaatsneem Bethlehem.


La Laguna.

De grote Belén van La Laguna is een van de oudste en meest traditionele van Tenerife. Het is een reproductie van de geboorte van Jezus. De Belén is te zien in de Casa de Los Capitanes in het hart van de stad La Laguna, Deze kerststal werd in 1997 gebouwd door de buurtvereniging Santa María de La Laguna. Er worden talloze bijbelse personages in nagebootst, met zeer gedetailleerde landschappen. Het is open voor het publiek tijdens Kerstmis, wanneer de stad gevuld is met lichtjes en mensen die komen genieten van dit immense en kostbare Belén. In La Laguna. In die stad zijn tijdens de kerstdagen nog veel meer Belenes te zien.


Santa Cruz de tenerife.

In Santa Cruz de Tenerife is er een grote verscheidenheid aan kerststallen te bezoeken tijdens de kerstvakantie. Enkele van de meest bekende en bezochte zijn de Belén van de kathedraal van Santa Cruz de Tenerife, de Belén van de kerk van La Concepción, de Belén van de kerk van San Francisco en, de Belén in het gebouw van de Cabildo de Tenerife. Op het Plaza de Candelaria staat een kerststal op ware grootte. Al deze kerststallen zijn open voor het publiek tijdens de kerstvakantie en bieden een grote verscheidenheid aan taferelen en details om te genieten van de magie van deze prachtig uitgevoerde kerststallen..La Orotava.

Op het plein tegenover het gemeentehuis van La Orotava staat elk jaar een enorme Belén op ware grootte. Talloze figuren in fraaie kleden bevolken de stallen en kamelen, koeien en schapen zijn natuurgetrouw nagemaakt. Er zijn kramen met allerlei producten zoals dranken, kunstig nagemaakte groenten en zelfs een ververij. In La Orotava zijn dit jaar 32 Belenes te zien die in de avond ook nog hun betoverende lichtjes laten zien. Eén van de leukste bezoekjes kunt u brengen aan de ferreteria tegenover het gemeentehuis. Houdt u rekening met de drukte in de stad tijdens de kerstdagen.Hiperdino.

Voor goede doelen heeft de Hiperdino al jaren een Belén in het Nivaria Center Shopping Center in Santa Cruz.. Het bestaat uit 200 handgemaaktefiguren op 40 vierkante meter. Het toont figuren die de dagelijkse taferelen van de 18e en 19e eeuw laten zien bij en rond de kerk en het klooster van Santa Catalina in Tacoronte of het Casa de los Balcones in La Orotava. De opbrengst van de inzamelingsbus naast de kerststal gaat naar een sociaal doel. Dit jaar zal "Mensajeros de la Paz" de begunstigde vereniging zijn die er aan werkt om de kansen van de meest behoeftige bewoners van Tenerife te verbeteren.


Icod de los Vinos.

Traditie getrouw is er in Icod de los Vinos elk jaar een groots opgezette Belén te zien. Bij het maken van deze nieuwsbrief waren er nog geen details voor het publiek beschikbaar. Zodra we weten wat er gaat komen passen we deze pagina aan.


Los Cristianos, Adeje en Candelaria.

Vorig jaar en de jaren daarvoor stond er een grote Belén op het kerkplein van Los Cristianos. Dit jaar staat hij er (nog) niet. Er was vroeger ook kerststal bij de fontein aan het einde van de Avenida de Suecia. 

In Adeje heeft vorig jaar de Belén de Chocolate gestaan voor het goede doel. Op dit moment weten we nog niets van de plannen voor dit jaar.

Ook in Candelaria staat nu nog niets. Er is wel een video van de Belén van vorig jaar. Zie video.

Zodra we weten wat er in bovenstaande plaatsen komt vermelden wij het hier.


Ook als we meer informatie hebben over andere Belenes op Tenerife plaatsen we de gegevens daarover op deze pagina.


Foto´s van diverse andere Belenes op Tenerife van voorgaande jaren. Opklikken voor een grotere weergave.

pagina: Belén en kerststal op Tenerife

deteiding.nl