Bezienswaardigheden en wat is er te doen in El Medano?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in El Medano en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Playa El Médano.

Vaak wordt dit strand gezien als het beste strand van Tenerife als het om het strand zelf gaat. Het zand is niet zo geel, eerder wat bruin, maar zeker ook niet zwart als in  het Noorden. Het heeft veel golven en een mooie branding. De altijd aanwezige wind maakt het tot een geliefd oord voor surfers.  Met op de achtergrond Montaña Roja en het goed voorziene dorp dichtbij is het een fijne plek om eens van de rust te genieten.


Playa de la Tejita.

La Tejita strand ligt aan de andere zijde van de Montaña Roja als Playa el Medano en  is nog wat rustiger maar verder zijn de verschillen niet groot. Het strand is ongeveer 3-4 kilometer lang en heeft aan de westelijke kant een kleine bar met parasols en een paar leuke zithoeken. Er is een parkeer terrein op 500 meter van de kust. Het strand en de berg zijn geliefde onderwerpen voor fotograven.


Montaña Roja.

Op en rond de Montaña roja liggen talloze paden en paadjes als een netwerk door elkaar heen. Ze gaan naar de stranden, naar het dorp, naar de parkeerplaatsen en de berg op. Vanaf de berg zijn de Teide en de omringende bergkammen goed zichtbaar. Wandelen kost zo´n 20-25 minuten van de voet van de berg naar de top. Het is een echte belevenis om tegen zonsopgang naar boven te klimmen, of in de avond de zonsondergang te zien.


La Cueva del Santo Hermano Pedro.

Net naast de luchthaven Reina Sofía ligt deze bijzondere en grot. In deze zeer bezienswaardige grot leeft de nadedachtenis voort van Santo Hermano Pedr, die in dit gebied opgroeide en de grot goed kende om uit te rusten. Zij voledige naam is Pedro de San José Betancur, hij werd geboren in Tenerife, maar evangeliserende in Guatemala, waar hij indruk maakte omwille van zijn behandeling van zieken en armen. 

In de grot staat een houten sculptuur van deze heilige naast een enorme hoeveelheid offers die daar door gelovigen zijn geplaatst. Daarmee verbonden zijn de smeekbeden die de gelovigen op kleine stukjes papier geschreven hebben in de hoop dat hun wensen in vervulling gaan.


Plaza roja, het rode plein.

Dit plein heeft zijn naam gekregen door de rode beschildering. Hiervoor is de rode verf gebruikt waarmee men parkeergarages en daken verft. Het vlakbij de vissershaven gelegen plein is ruim met in het midden een monument voor Ferdinand Magellaan, de eerste die rond de wereld reisde. Aan de achterzijde van van het plein is een kinderspeelplaats. Er zijn aan twee zijden perkjes met palmbomen en aan een derde zijde zijn de gebouwen in de kleur van het rode plein ook rood geverfd.


Plaza de Ntra. Sra. De las Mercedes de Roja.

Dit plein heeft dezelfde naam als de ermita die op het plein staat. Het is een vrij groot plein, geplaveid, met twee niveaus die worden verbonden door een hellingbaan en trappen. Het heeft een sierlijke fontein in het midden, cirkelvormig geflankeerd door beelden die twee vrouwen voorstellen die een kruik dragen, en enkele dolfijnen in het midden, allemaal gebeeldhouwd in steen. Het plein is één van de ingangen van het winkelcentrum El Médano.


Ermita Ntra. Sra. de las Mercedes de Roja.

Deze kleine kerk is in 1899 gebouwd en heeft één beuk, een kleine kerktoren aan de linkerzijde en een kappelletje aan de rechterzijde. De kerk is opgedragen aan de Maagd Nuestra Señora de Rojas waarvoor op 24 september een feest ter hare ere wordt gehouden met een mis, een bedevaart en een processie. De stoet gaat daarbij te voet naar de haven en daarna met een boot langs de kust waarna de processie weer bj Playa Chican aan land komt.


Mercadillo del Médano.

De Mercadillo del Médano op het Plaza de El Medano heeft een sfeer die doet denken aan de hippie periode in de jaren 70 toen hippies uit het buitenland hun voor die stijl specifieke produkten verkochten op de markten van meerdere plaatsen in Tenerife. De markt werd op zaterdagen gehouden. De sfeer is heel ongedwongen en je kunt er rustig wandelen langs de kraampjes met soms hele bijzondere artikelen. 


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markten, de Rastro de El Médano en de mercadillo van El Médano.


Fiestas en Feestdagen bij El Médano.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van El Medano zijn maar liefst 12 lokale feestdagen, fiestas en andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in El Médano.

Bureau voor toeristische informatie in El Medano:

  • Adres: Calle Hno Pedro, s/n, 38612 El Médano,
  • Routecode: 2FV6+WP    Locatie↗
  • Telefoon: 922 17 60 02
  • E-mail turismo@granadilladeabona.org
  • Openingstijden Van ma.-vr. 08.00-15.00. Juli, augustus en september: ma.-vr. 08.00-14.00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in El Medano

deteiding.nl