Garachico, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Garachico.

Garachico is een kleurrijk dorp vol met verrasingen. Het heeft heel veel van zijn oude karakter behouden en is een bezoek meer dan waard.  Er zijn een aantal hotels  die tot in de puntjes gerestaureed zijn en aangepast aan de meest moderne wensen. Maar voortdurend is er de de haven, en de zee, de basis van de economie van het plaatsje.

Foto selectie van Garachico.


Fiestas en Feestdagen.

Garachico kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Garachico of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Garachico↗


Garachico heeft Karakter.

De plaats Garachico is zich snel aan het ontwikkelen om een drukke  toeristenplaats te worden. Een wandeling door het stadje is genoeg om te weten waarom. Het verstilde leven is nog te zien aan de oude gerestaureerde huizen en bedrijven. Gebouwen met een karakter waar soms verbluffend mooie hotels in zijn gevestigd.

De haven en de zee.

Tot 1706 had Garachico de belangrijkste haven van Tenerife. In het stadje zijn enkele voormalige resten van die oude haven nog te zien. Die lag toen veel verder van de huidige zee. De belangrijkste kloosters en kerken zijn behouden en vormen nu de kern van het bijzondere annbod aan interessante gebouwen.