Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Garachico, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Garachico.

Garachico is een kleurrijk dorp vol met verrasingen. Het heeft heel veel van zijn oude karakter behouden en is een bezoek meer dan waard.  Er zijn een aantal hotels  die tot in de puntjes gerestaureed zijn en aangepast aan de meest moderne wensen. Maar voortdurend is er de de haven, en de zee, de basis van de economie van het plaatsje.

Foto selectie van Garachico.


Garachico heeft Karakter.

De plaats Garachico is zich snel aan het ontwikkelen om een drukke  toeristenplaats te worden. Een wandeling door het stadje is genoeg om te weten waarom. Het verstilde leven is nog te zien aan de oude gerestaureerde huizen en bedrijven. Gebouwen met een karakter waar soms verbluffend mooie hotels in zijn gevestigd.

De haven en de zee.

Tot 1706 had Garachico de belangrijkste haven van Tenerife. In het stadje zijn enkele voormalige resten van die oude haven nog te zien. Die lag toen veel verder van de huidige zee. De belangrijkste kloosters en kerken zijn behouden en vormen nu de kern van het bijzondere annbod aan interessante gebouwen.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Garachico bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt.

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                        En, liever alleen horizontale foto´s.