Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Playa de las Americas en Arona?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Playa de las Americas en Arona en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

Dit deel van deze reisgids gaat over het dorp Arona. De badplaatsen die bij Arona horen, Playa de las Américas en Los Cristianos hebben een eigen deel in de reisgids. In het plaatje zelf zijn niet veel bezienswaardigheden en er is niet zo heel veel te doen. De kerk Iglesia San Antonio Abad is het wel waard om even naar binnen te kijken. Een stuk buiten Arano dorp zijn Monkey Park en Jungle park heel geschikt voor kinderen en op de Rastro Mercadillo de Guaza kunt u rondneuzen naar leuke spulletjes. Wat u ook kunt doen is een bezoek brengen aan Roque del Conde met zń prachtige uitzichten en het bezienswaadige  Kulturpark Mariposa bezoeken. Bij het Playa de las Americas zijn langs de stranden vele stracties, levendige bars, cafés en restaurnts te vinden.


Playa de las Americas.

Playa de las Americas is wellicht het bekendste strandgebied van Tenerife. Het wordt gekenmerkt door een levendige drukte die bijna 24 uur per dag aanhoudt. Er is geen gebied op Tenerife met meer toeristische voorzieningen dan het playa de las Americas. Letterlijk alles is er te vinden in alle prijsklassen. En, playa de las Americas heeft natuurlijk prachtige stranden, de basis van alle vertier.

Iglesia San Antonio Abad.

Iglesia San Antonio Abad Arona

In 1627 is de eerste ermita gebouwd die in het begin van de 19e eeuw vervangen werd door de huidige kerk.
In de eeuwen daarna is het gebouw regelmatig aangepast en in het begin van de 20e eeuw werd een kleine kapel toegevoegd. De buitenzijde is eenvoudig en sober uitgevoerd met slechts een paar ramen. De binnenkant is veel uitbundiger en bijzonder kleurrijk. De balken en het dakbeschot zijn ontworpen in de lokale variant van de mudejar stijl. In het midden zelfs in een prachtige achthoekige vormentaal.


Jungle Park.

Het Jungle Park ligt in de buurt van Arona en biedt een grote verscheidenheid aan grote en kleinere zoogdieren, Planten eters en roofdieren. Er zijn vogels en reptielen. Het is een uniek park in Europa, omdat het niet alleen een dierentuin is, maar er is ook een activiteiten park temidden van een mooi nagemaakte jungle. Er zijn indrukwekkende shows met roofvogels. Deze beziens-waardigheid is open tussen  10.00 en 17.30 uur.


Monkey Park.

Het Apenpark is een reproductiecentrum voor primaten, maar we kunnen ook andere soorten tropische dieren zien. Het meest bijzondere van alles en wat het onderscheidt van andere dierentuinen, is dat we met ze kunnen omgaan.

Zo kunnen we in hetzelfde park voedsel kopen om aan primaten en maki's aan te bieden. Het is een gezellig park voor de hele familie.


Roque del Conde.

El Roque del Conde stond vroeger bekend als La Fortaleza, Ahío, Roque de Ichasagua of Fortaleza de Hío. Het ligt iets meer dan 1000 meter boven zeeniveau en is de zuidelijke grens van het speciale natuurreservaat Barranco del Infierno.  Vanaf de uitkijktoren hebben we een spectaculair uitzicht over de hele omgeving: binnenland en kustlijn. Het is wellicht het grootste uitichtpunt van Tenerife.


Rastro Mercadillo de Guaza.

Deze vlooienmarkt in Arona is een rommelmarkt voor de lokale bevolking en heeft veel kraampjes met oude spulletjes en nieuwe artikelen. Het is niet mogelijk om een beschrijving te maken van wat er allemaal te koop is omdat de diversiviteit bijna oneindig is. Maar net zoals op vele andere markten overheerst kleding. Er zijn echter ook vakmensen die kleding willen verstellen en vele andere diensten. In het midden van de Mercadillo de Guaza is een plek met bars en eetgelegenheden.


Kulturpark Mariposa.

Mariposa is een plaats waar Hans-Jürgen en Helga Müller hun visie vorm gegeven hebben. Het is een plek van geleefde eenheid van natuur, cultuur, kunst, filosofie en politieke reflectie, waar mensen, geïnspireerd door de beleving van deze, in een artistieke geest gecreëerde ruimte, met elkaar samenwerken om tot nieuwe ideeën voor toekomstige, duurzame ontwikkelingen te komen en om mee te beslissen en vervolgens op weg te helpen.


Pagina: Playa de las Americas en Arona.