Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Realejos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Realejos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


Nuestra Señora de la Concepción.

In 1978 heeft een grote brand deze oude kerk zwaar aangetast. Vrijwel het hele dak is daarbij uitgebrand en muren raakten ontzet.
Oorspronkelijk was dit een kleine kapel die aan het einde van de 17e eeuw tot 3 beuken werd uitgebreid. In de periode daarna zijn er nog kapellen aangebouwd. De toren in een niet te definieren stijl is na de brand afgebroken en op een andere plaats in een verhoogde vorm weer opgebouwd.

In de kerk zijn nieuwe altaarstukken gemaakt naar voorbeeld van de verbrande stukken. Enkele belangrijke en bezienswaardige stukken zijn bij de brand gered zoals beelden van de Virgen del Rosario en Nuestra Señora de los Dolores. Nieuwe stukken zijn gemaakt door Ezequiel de León y Domínguez, de Maagd van de Getroffen, San Juan en de la Piedad of de Christus van de Verlossing. Op het pleintje voor de kerk staat een muziek kiosk.


Rambla de Castro, één van de meest "tropische" baranco´s op Tenerife.

De Rambla de Castro is een niet al te groot gebied waarin een wandeling een verademing is door de heerlijke tropische omgeving met z´n wuivende palmbomen, z´n mooie uitzichten en de vele wandelpaden die het gebied doorkruisen. Een beetje verstopt kunt u de Madre del agua vinden. De moeder van het water, een geromantiseerde naam voor de bron, Bron is in het Spaans fuente.

Er is voldoende parkeer gelegenheid en u kunt zich laven bij het restaurant San Pedro bij de parkeerplaats boven aan de baranco.


Playa de El Socorro

Dit is één van de beste stranden in het noorden van Tenerife. Het is een strand dat veel gebruikt wordt door surfers maar het is zeker ook goed te doen voor een dagje strand. Het parkeren is vaak, en zeker in de weekeinden,  een probleem, Maar eenmaal aangekomen is het een fijn strand met prachtige zonsondergangen. In de meest optimale gevallen ziet u een zonsondergang waarbij de zon achter La Palma onder gaat.


Mirador La Corona.

La Corona is één van de meest spectaculaire uitkijkpunten van Tenerife. Het levert een geweldig overzicht over Puerto de la Cruz en de hele Orotava vallei tot Santa Ursula aan toe. Aan de andere kant is het noord-westelijke deel van het eiland te zien. Achter het uitzichtpunt heeft een een onvergetelijk uitzicht over de enorme bergen die de Orotava vallei omringen. In het midden staat een mooi, klein koepel gebouwtje. 


Iglesia Matriz del Apóstol Santiago.

Deze kerk in Los Realejos is wellicht de oudste kerkelijke plaats van samenkomst van Tenerife omdat er al in 1496 naar wordt verwezen. Al in de 16e eeuw heeft deze kerk haar huidige uiterlijk met drie beuken en meerdere kapellen gekregen. De toren werd In 1714 gebouwd en in de 20e eeuw werd de kerk met een extra ruimte weer wat vergroot. De pastorie heeft een bezienswaardig cassetteplafond in de lokale mudejar uit 1680.


Iglesia de Nuestra Senora del Carmen.

Deze kerk is gebouwd op de plek van het klooster San Andrés y Santa Mónica dat in 1952 in vlammen op ging. verwoestte een brand het klooster. Men besloo het klooster niet meer op te bouwen maar een nieuwe kerk te stichten. In 1953 begon de bouw van deze kerk en in 1955 kon de kerk ingewijd worden. Het gebouw heeft drie beuken met als bijzonderheid dat zich in de zijbeuken 2 verdiepeingen bevinden waarvan de bovenste golvend gevormde balkons heeft.


Casa de Viera y Clavijo.

Dit is het huis waar de bekende Canarische schrijver werd geboren en opgroeide. Het huis heeft z´n oorspronkelijke gevel behouden maar is binnenin volledig gerenoveerd. De schrijver José de Viera y Clavijo wordt beschouwd als een van de spillen in de Canarische culturele ontwikkeling en hij nam vele taken ten dienste daarvan op zich. Zijn meesterwerk als historicus is echter zijn Noticias de la historia general de las Islas de Canaria (1772-1773).


Hacienda de Los Príncipes.

Deze Hacienda is het grote historische monument van Los Realejos. Alhoewel oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterend zijn de huidige gebouwen grotendeels zeventiende en achttiende eeuws. Het complex omvat naast de woongedeeltes de kapel San Sebastián, het plein Plaza de San Sebastián, verschillende werkhuizen, de suikermolen, een eigen kanalen systeem, vijvers, stallen, wijnhuizen en gastenverblijven. De tuinen rondom de gebouwen hebben een grote botanische en landschappelijke waarde.


Een andere bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markt, de Mercadillo del Agricultor de Los Realejos.


Fiestas en Feestdagen bij Los Realejos.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Los Realejos zijn maar liefst 15 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Andere interessante bezienswaardigheden in Los Realejos zijn: Mayorazgo / hacienda de La Gorvorana  - Casa familiar de Agustín Espinosa García  -  Biblioteca Pública Municipal Viera y Clavijo  -  Elevador de Aguas de La Gordejuela  -  Playa del Socorro  -  Área Recreativa del barranco de Ruíz   -  Mirador de San Pedro  -  Mirador de El Lance  -  Haciendas y Casas Solariegas de Los Realejos en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in in Los Realejos.

Bureau voor toeristische informatie in Los Realejos:

  • Adres: Plaza. de la Unión, s/n. 38410 Los Realejos,
  • Routecode: 9CJ7+9P  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 34 61 81
  • E-mail turismo@losrealejos.travel
  • Openingstijden ma-vr 10.00-13.00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in Los Realejos

deteiding.nl