Arona en Playa de las Americas, video, foto´s, weer en vakantie informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Playa de las Americas en Arona op Tenerife.

Video van Arona.

Arona is één van de belangrijkste plaatsen op het eiland. Het stadje kan de drukst bezochtste stranden en toeristen dorpen tot haar gebied rekenen. Los Christianos, Pal-Mar, Playa de las Américas, Costa del Silencio en Las Galletas liggen allemaal in de gemeente Arona. Het eigenlijke Arona is maar klein en zoveel toeristen komen er niet. Toch is het meer dan een bezoek waard. Er zijn leuke terrasjes en  authentieke restaurants.

Playa de las Americas blijft daarnaast de belangrijkste toeristische trekker van Tenerife.

Foto selectie van Arona.


Fiestas en Feestdagen.

Playa de las American en Arona kennen net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Playa de las American en Arona of in de directe omgeving zijn 12 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen Playa de las American en Arona↗


Lange mooie stranden.

Arona heeft meer dan 15 kilometer kust met mooie stranden. Aan die stranden liggen uitgebreide vakantie parken, talloze winkels en een zeer uitgebreide variëteit aan restaurants en bars. Langs de hele kust heeft u uitgebreide mogelijkheden om te watersporten.

In het gebied rond Playa de las Americas is het meeste vertier te vinden. Vooral voor een vakantie met kinderen is er heel veel te beleven.

Los Cristianos heeft gedeeltelijk nog de sfeer van het vissersdorp dat het vroeger was. Een aantal authentieke straatjes getuigen daar nog van. De haven is de meest drukke haven van het hele gebied en de thuis haven van meerdere veerdiensten naar andere eilanden.

Rust.

De andere delen van de kust met plaatsen zoals Las Galettas en Costa de Silencio zijn rustiger en omringd door wat ruigere baaien. De rijkdom op de zeebodem is er ook groter zodat het voor duikers een ideale omgeving is. De lokale vissers vonden tussen die rotsen vroeger hun vis, week- en schaaldieren en nog steeds is het een gebied vol dierlijk leven onder het water oppervlak.

Het gebied Punta de la Rasca en het natuurgebied Malpais de la Rasca zijn rustpunten tussen het drukke leven aan de stranden. In de bergen en valleien in het binnenland kunt u gemoedelijke dorpjes en de omgeving verkennen.


Geschiedenis.

Tot in de 20ste eeuw was er weinig te doen in Aona en landbouw maakte geen deel uit van de lokale economie totdat het land water kreeg uit regenachtigere gebieden. In 1914 slaagde Teofílo Bello Rodríguez erin om water van Vilaflor naar Los Cristianos te brengen, wat een nieuwe toekomst opende voor de inwoners. Al snel verspreidde de teelt van tomaten en bananen zich in deze zuidelijke stad.