Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Canadas en de Teide

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in de Cañadas en op de Teide?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in de Cañadas en op de Teide en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Centro de visitantes del teide, bezoekerscentrum Nationaal Park El Teide.

Dit is een bezoekerscentrum en een botanische tuin ineen. Het bezoekerscentrum informeert u over de facinerende wereld van alle vulkanen en de Teide in het bijzonder. Met interactieve elemenen, films en diorama´s kunt u veel te weten komen over de omgeving. De botanische tuin heeft als doel de inheemse flora van de Cañadas en de Teide te laten zien, die bijzondere flora te onderzoeken en kennis te ontwikkelen over de groei en vermeerdering daarvan. 


Rambleta del Teide.

De kabelbaan is de enige manier om op het Rambleta del Teide te komen. Dit uitstappunt ligt op 3.555 meter hoogte. Het heeft door z´n hoogte rondom dit punt de meest indrukwekkende uitzichtpunten van alle bezienswaardigheden op Tenerife.
Het is echter ook het startpunt van de wandelingen naar de top van de Teide. Loop dan via het pad Telesforo Bravo om bij de top te komen. 

Daarvoor is echter wel toestemming nodig dat aan te vragen is (niet zo eenvoudig) via de website  reservasparquesnacionales    Zonder toestemming is het vanuit het La Rambleta heel goed  mogelijk om naar de uitkijkpunten Fortaleza en Pico Viejo te gaan. Op die uitzichtpunten zijn de vergezichten eveneens overweldigend en spectaculair.


Subir pico del Teide ofwel de beklimming van de Teide.

De Teide helemaal  tot aan de top beklimmen is een behoorlijke uitdaging. Niet alleen zijn de paden steil en vol met stenen, ook de steeds ijlere lucht vergt behoorlijk wat van je lichaam. Dus bedenk van tevoren of een dergelijke wandeling wel zo geschikt is. Voor hen die de Teide willen beklimmen is een website die alle informatie geeft, de vergunningen kan regelen en waar keuze is tussen de hele klim, met of zonder overnachtig of met de kabelbaan.  Voor meer informatie:      volcanoteide.


Teleférico of de kabelbaan El Teide.

Met de kabelbaan van El Teide is de top van de Teide bijna te bereiken. Als u snel last heeft van zeeziekte moet u even goed nadenken of u de gonden wel in wil gaan. De kabelbaan begint met een basis station waar u kaartjes kunt kopen. Soms moet u daar vrij lang in de rij staan om in te kunnen stappen.  Uitstappen doet u op  3.555 meter hoogte en daar is het genieten van het prachtige uitzicht op Tenerife, andere eilanden en de zee.


Mirador Boca Tauce.

De mirador Boca Tauce geeft een prachtig zicht op de Pico Viejo ofwel het hoogste punt van de Teide. De zwarte lavastromen van de laatste uitbarsting in 1798 lijken vermengd te zijn met de bruine en oker kleuren van andere vulkanische materialen. De teidebrem (retama del teide) geeft het uitzicht op het woestijachtige landschap een groene waas. Vulkaan landschappen kleuren verschillend, door de oxidatie van hun materialen krijgt het gesteente wat meer roodachtige tonen. Onder andere dat maakt deze bezienswaardigheid bijzonder.


Parque Nacional de las Cañadas del Teide.

Teide National Park is het grootste park van de Canarische Eilanden. Een reis die bovenaan de lijst moet staan van iedereen die Tenerife bezoekt. Tezamen vormt het een uniek landschap van kraters, vulkanen en van versteende lava. Er zijn veel bezienswaardige uitkijk punten om te genieten van panoramische uitzichten over het hele park. Er is een uitgebreid netwerk van paden voor bezoekers die meer van het park willen ontdekken.


los Roques de García.

De rotsformaties "los Roques de García" is een bekende rotsengroep die egenover de Parador de Turismo liggen,  Het is hoger gelegen en heeft een panoramisch uitzicht over een vlak deel van de Cañadas Het is een rotsformaties die bestaat ​​uit verschillende lagen van verschillende materialen. De rotsen hebben namen als "Roque Cinchado", "La Catedral" en "La Cascada". Het is er doorgaans druk maar wel de moeite waard.


Mirador El Llano de Ucanca.

Vanuit dit uitzichtspunt over Llano de Ucanca vlakte kunt u de beste foto's maken van de Teide, Pico Viejo andere gebergten rondom. Het uiterlijk van het overigens vrij vlakke gebied lijkt wel wat op een verre planeet met zijn rode rimpels, pinakels en kliffen. Op een heldere zomer avond is het een idyllische plek vanwege de lichte hemel, het schijnen van de maan en de stilte die over de vlakte vrijwel eindeloze vlakte heerst. Bezienswaardig!


Mirador El Tabonal Negro.

De Mirador del Tabonal Negro ligt op  2.362 meter hoog en heeft een bijzonder uitzicht. Direct bij is een enorm gebied met zwarte obsidiaan, een glasachtige rots waarvan de Guanches hun snijgereedschap maakten,
De zuidelijke kraterwand van de caldera zie je tegenover het uitkijkpunt.  En natuurlijk is de Teide hier goed te zien. Vanaf half mei tot eind juni zie je hier de bloesems van de bezienswaardige Rode Tajinaste Rojo uitbundig bloeien.


Ermita de Nuestra Señora de las Nieves.

Deze hermita is het hoogst gelegen kerkelijke gebouw van Spanje. Het heeft als belangrijkste bezienswaardigheid een fijn gesneden wit marmeren beeld van Señora de las Nieves ofwel de Maagd van de Sneeuw met het kind in haar armen. Het bijna vierkante kerkje heeft één kleine ruimte met gewelfde portiekjes aan de voor- en achterkant. Indien u het wilt bezoeken zijn er op zondagen missen vanaf 13.00 uur.


Parador de Cañadas del Teide.

Dit hotel is het enige grote gebouw in de Cañadas of op de Teide en het ligt op een hoogte van 2200 meter. Het behoort tot de "paradores" van Spanje, een groep bezienswaardige hotels op bijzondere plaatsen of met bijzondere kenmerken. Van binnen lijkt het op een luxe berghut maar dan wel met alle comfort. De parador heeft een uitzicht op de Teide en het hele massief er omheen met aan de andere kant de kraterranden van de Cañadas.

Voor de Parador is een buffet restaurants gevestigd waar u iets kunt drinken of een snelle en voordelige maaltijd kunt nemen. Het heeft niets met de Parador te maken.