Bezienswaardigheden en wat is er te doen in de Cañadas en op de Teide?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in de Cañadas en op de Teide en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Mirador Boca Tauce.

De mirador Boca Tauce geeft een prachtig zicht op de Pico Viejo ofwel het hoogste punt van de Teide. De zwarte lavastromen van de laatste uitbarsting in 1798 lijken vermengd te zijn met de bruine en oker kleuren van andere vulkanische materialen. De teidebrem (retama del teide) geeft het uitzicht op het woestijachtige landschap een groene waas. Vulkaan landschappen kleuren verschillend, door de oxidatie van hun materialen krijgt het gesteente wat meer roodachtige tonen. Onder andere dat maakt deze bezienswaardigheid bijzonder.


Parque Nacional de las Cañadas del Teide

Teide National Park is het grootste park van de Canarische Eilanden. Een reis die bovenaan de lijst moet staan van iedereen die Tenerife bezoekt. Tezamen vormt het een uniek landschap van kraters, vulkanen en van versteende lava. Er zijn veel uitkijkpunten om te genieten van panoramische uitzichten over het hele park en een uitgebreid netwerk van paden voor bezoekers die meer van het park willen ontdekken.


los Roques de García

De rotsformaties "los Roques de García" is een bekende rotsengroep die egenover de Parador de Turismo liggen,  Het is hoger gelegen en heeft een panoramisch uitzicht over een vlak deel van de Cañadas Het is een rotsformaties die bestaat ​​uit verschillende lagen van verschillende materialen. De rotsen hebben namen als "Roque Cinchado", "La Catedral" en "La Cascada". Het is er doorgaans druk maar wel de moeite waard.


Mirador El Llano de Ucanca

Vanuit dit uitzichtspunt over Llano de Ucanca vlakte kunt u de beste foto's maken van de Teide, Pico Viejo andere gebergten rondom. Het uiterlijk van het overigens vrij vlakke gebied lijkt wel wat op een verre planeet met zijn rode rimpels, pinakels en kliffen. Op een heldere zomer avond is het een idyllische plek vanwege de lichte hemel, het schijnen van de maan en de stilte die over de vlakte vrijwel eindeloze vlakte heerst.


Mirador de El Tabonal Negro

De Mirador del Tabonal Negro ligt op  2.362 meter hoog en heeft een bijzonder uitzicht. Direct bij is een enorm gebied met zwarte obsidiaan, een glasachtige rots waarvan de Guanches hun snijgereedschap maakten,
De zuidelijke kraterwand van de caldera zie je tegenover het uitkijkpunt.  En natuurlijk is de Teide hier goed te zien. Vanaf half mei tot eind juni zie je hier de bloesems van de bezienswaardige Rode Tajinaste Rojo uitbundig bloeien.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.