Bezienswaardigheden en wat is er te doen in El Sauzal?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in El Sauzal en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Los Lavaderos, een wasplaats voor lakens en kleding uit vervlogen  tijden.

Los Lavaderos is een wasplaats om kleding en ander wasgoed zoals lakens en dergelijke te wassen. Wasplaatsen waren vroeger op veel plaatsen te vinden maar slechts enkelen zijn bewaard gebleven waaronder deze in El Sauzal. Een andere staat in b.v. Amersfoort.

Bekijk het stromende water dat vers, ruisend en tintelend uit de rotswanden komt.

 

Er is een leuk cafe in Los Lavaderos.


Mirador La Garañona, een uitzichtpunt met een wijde blik over de oceaan.

La Garañona is één van de vele uitzichtpunten aan de Noordelijke kust maar wel één met van bijna 200 graden in de richting van Mesa del Mar en Costa el Sauzal. Tegenover de ingang is een omhoog lopend wandelpad met palmen aan weerszijden. Als u het uitloopt is er zowel naar links als naar rechts een een leuk cafeetje.

Het uitzichtpunt heeft zelf ook een goed cafeetje dat ook Italiaans ijs serveert.


Casa del vino, een voorlichtingscentrum over wijn.

Ooit besloten de grotere bodega´s op Tenerife om hun producten centraal te promoten met kapitaal van enkele overheden. Dat werd het "Casa del Vino" genoemd en het staat in El Sauzal, vrijwel direct aan de snelweg.

U kunt daar erg veel informatie vinden over de lokale wijnbouw maar ook een orginele houten druivenpers zien. In een aparte zaal kunt u ook wijn proeven en iets verder heeft het centrum een prima restaurant met een sfeervol terras.


U kunt ons helpen met andere leuke "tips om te doen.".

Met een paar regels tekst en 6  tot 9 door uw zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip af..