Lees de nieuwsflits van November met alles over gastronomie op Tenerife en de belasting op huizen in Tenerife

Tacoronte, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Tacoronte.

Video van Tacoronte.

Tacoronte is een uitgestrekte plaats aan de Noordkust van Tenerife. Het is het voornaamste wijnbouw gebied op het eiland en herbergt enkele belangrijke bodega´s. Op het grondgebied van het dorp ligt ook de oudste golfbaan van de Canarische eilanden. El Real Club de Golf de Tenerife uit 1932.

Foto selectie van Tacoronte.


Rond de kerk van Tacoronte

Er zijn een aantal prachtige monumentale gebouwen te vinden in en rond Tacoronte. Ze staan erg verspreid over het gebied maar in het dorp zelf concentreren een aantal pareltjes zich rondom de grote kerk, het Plaza del Cristo.  Het dorp heeft betrekkelijk veel winkels en heeft een centrum funtie voor de omliggende dorpen.

Natuurliefhebbers kunnen met volle teugen genieten in de bergen boven Tacoronte, met name rond het dorpje Agua García waarvandaan een aantal wandelpaden vertrekken die zeker de moeite waard zijn. In het gebied komen nog authentieke laurierbossen voor. Vroeger was Tenerife van kust tot kust met deze bossen bedekt. In het dorpje kunt u direct uit de bergen stromend water in een fles mee naar huis nemen.

Kleine dorpjes met stranden.

De plaatsjes El Pris en Mesa del Mar gelden als de badplaatsen van Tacoronte.  Ze verschillen enorm van elkaar. El Pris is een oud vishaventje met straatjes die steil omhoog lopen vanaf een kleine boulevard met 3 of 4 pitoreske restaurants waar u voor een habbekrats een mooie visschotel kunt eten.

Het grotere Mesa del Mar is in de jaren 60 modern opgezet met een aantal hoge flatgebouwen die de kust domineren. Er is niet veel te beleven maar het heeft wel veel parkeergelegenheid en een heel mooi strand met uitstekende voorzieningen. Tussen Mesa del Mar en El Pris kunt u een heerlijke wandeling over een goed pad langs de rotskust maken.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Tacoronte bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.               En, liever alleen horizontale foto´s.