Icod de los Vinos, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Icod de los Vinos.

Icod de los Vinos dankt zijn bekendheid aan de grote "1000" jarige boom. De boom is een traag groeiende en imposante Drago of Drakenbloedboom. Maar de Icod heeft veel meer te bieden.

Foto selectie van Icod de los Vinos


Fiestas en Feestdagen.

Icod de los Vinos kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Icod de los Vinos of in de directe omgeving zijn 13 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Icod de los Vinos↗


Strand, grotten en wijgaarden.

Strand, grotten, wijngaarden en wouden zijn voorbeelden van wat Icod de los Vinos nog meer te bieden heeft. Dat is heel wat meer dan die ene boom waarvoor het zo bekend geworden is. De gemeente Icod de los Vinos heeft enkele bijzondere en spectaculaire natuurmonumenten onder haar hoede. El cueva de Viento. een grote lava tunnel waarin een wandeling is uitgezet en waarin een ondergrondse wereld te zien is u elders bijna nergens anders kunt beleven.

Het centrum van Icod.

In de kleine binnenstad zijn zes kappellen en kerken te zien: El Calvario-kapel, Las Angustias-kapel, Los Dolores kapel, San Antonio-kapel, San Agustín-kerk, San Marcos-kerk en dan nog het klooster van San Francisco met een prachtige binnenplaats. Als u ze allemaal bezoekt bent u over mooie pleinen en lags ruisende fontijnen gelopen.  Langs de pleinen en in de straatjes staan dan ook nog fraaie huizen uit de tijd van weleer.