Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Icod de los Vinos, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Icod de los Vinos.

Icod de los Vinos dankt zijn bekendheid aan de grote "1000" jarige boom. De boom is een traag groeiende en imposante Drago of Drakenbloedboom. Maar de Icod heeft veel meer te bieden.

Foto selectie van Icod de los Vinos


Strand, grotten en wijgaarden.

Strand, grotten, wijngaarden en wouden zijn voorbeelden van wat Icod de los Vinos nog meer te bieden heeft. Dat is heel wat meer dan die ene boom waarvoor het zo bekend geworden is. De gemeente Icod de los Vinos heeft enkele bijzondere en spectaculaire natuurmonumenten onder haar hoede. El cueva de Viento. een grote lava tunnel waarin een wandeling is uitgezet en waarin een ondergrondse wereld te zien is u elders bijna nergens anders kunt beleven.

Het centrum van Icod.

In de kleine binnenstad zijn zes kappellen en kerken te zien: El Calvario-kapel, Las Angustias-kapel, Los Dolores kapel, San Antonio-kapel, San Agustín-kerk, San Marcos-kerk en dan nog het klooster van San Francisco met een prachtige binnenplaats. Als u ze allemaal bezoekt bent u over mooie pleinen en lags ruisende fontijnen gelopen.  Langs de pleinen en in de straatjes staan dan ook nog fraaie huizen uit de tijd van weleer.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Icod de los Vinos  bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt.

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.

En, liever alleen horizontale foto´s.