Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Puerto de la Cruz?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Puerto de la Cruz en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


De watervallen van Parque Taoro.

Naast Hotel Taoro ligt deze spectaculaire watertuin, één van de meest onbekende bezienswaardigheden van Puerto. Het vallende water ontstaat  via een brede waterval die zich splitst in steeds kleinere waterstromen.

Daartussen bevinden zich op de verschillende niveau´s vijvers die een pracht aan waterlelies bevatten. Via bruggetjes  is elk hoekje van het park te bereiken. Als u goed kijkt zijn er tussen de meest verschillende bloemen en planten vaak vlinders en libellen te zien.


Loro Parque

Loro Parque is samen met zijn vader in de jaren 70 opgericht door  de toen 33-jarige Wolfgang Kiessling en is op 17-12-1972 officieel geopend. Het was toen bijna 1,5 ha groot en bezat zo´n 150 papagaaien. In de jaren daarna. In de jaren daarna werd de papagaaien  collectie uitgebreid tot 300 soorten papegaaien en kwam er het broedstation  "la vera" met nu de grootste - papagaaien - genenreserve ter wereld. 

Het houden, kweken en beschermen van de verschillende papegaaiensoorten is tot op heden een formele doelstelling van het Loro Parque. In 1987 kwam het dolfinarium erbij en in 1989 het orchideeënhuis en het kaaimanbekken. In 1992 kwamen de gorilla´s en het pinguinarium is in 1999 geopend.  De oppervlakte van Loro Parque meet nu 135.000 m² met in totaal zo´n 4500 dieren in 570 soorten.


Lago Martiánez

Lago Martiánez is zwemparadijs met ongekende mogelijkheden. Het is ruim 100.000 m2 groot en bestaat uit een kunstmatig meer met een reeks zwembaden, tuinen en terrassen, Het is ontworpen door César Manrique. In zijn ontwerp domineren de kleuren wit en donkere lavastenen samen met details als wachthuisjes en palenrijen. Het park ligt direct aan zee en heeft een haar ingang aan de boulevard van Puerto de la Cruz.


Playa Jardín

Dit is toch het bekendste strand van Puerto de la Cruz geworden. Het is een schoon zwart zandstrand met alles wat nodig is om er een heerlijke stranddag van te maken. Er zijn bars en restaurants, douches, verkleedruimtes, wandelpaden, speelatributen en groen, heel veel groen. Het water is schoon maar je moet voorzichtig zijn i.v.m. de stromingen die er in de oceaan zijn. Er zijn veel P-plaaten maar dat is in de zomer soms toch onvoldoende.


Plaza del Charco

Het drukste plein van Puerto is sinds lang populair onder liefhebbers van eettentjes en kroegjes. Het plein heeft enorme palmen en grote laurier bomen die een heerlijke schaduw geven als het wat te warm is. Het plein ligt dicht bij het kleine haventje en heeft een directe toegang naar een aantal uitgaans- en winkelstraten. In het midden staan speeltoestellen waar kinderen heerlijk  hun energie op kwijt kunnen.


Sitio Litre, de orchideeëntuin in Puerto de la Cruz.

Oorspronkelijk was het huis achterin de orchideeëntuin een een herenhuis dat in 1730 als klooster gebouwd is en 44 jaar lang als zodanig gebruikt is.  Veel later, in 1996 kocht ene John Lucas het huis van de engelse Molly Smith die er sinds jaar en dag liederijke feesten gaf.

De nieuwe eigenaar stelde de tuin tegen betaling open voor publiek  en sinds die tijd kunt u de uitbundige en sierlijke tuinen bezoeken. 

Een deel van de tuin staat vol met ruim 200 soorten orchideeën. Daarnaast staan er bougainvilles, bromelia's, palmen, hibiscussen, flamboyants en een veelheid aan soorten bloemen die elke hoek van de tuin een andere geur geven.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".