De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Tacoronte

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Tacoronte?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Tacoronte en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.

Mesa del Mar en El Pris zijn ook een deel van de gemeente Tacoronte. Maar vanwege de grote bekendheid ervan hebben zij een eigen pagina op deze site.


Bosque Agua García.

Bosque Agua García Tacoronte

Eén van de veroveraars van Tenerife, García Morales, ontving het gebied rond Agua Garcia als betaling voor bewezen diensten.  Volgens de omschrijving van destijds was het een gebied met overvloedig en goed water, midden in een jungle van Laurisilva. Een juweel dat bewaard is gebleven omdat de eigenaar er niets omgaf en dat sindsdien bekend staat als Bosque de Agua García. Er zijn talloze laurier bomen, er zijn diepe baranco´s en steile hellingen. U vind er grotten en prachtige wandelpaden. Het gebied is verbonden met veel andere wandgebieden.


La Alhóndiga en El Calvario.

La Alhóndiga en El Calvario Tacoronte

De Tacoronte alhóndiga werd in de 17e eeuw gebouwd om als openbare graanschuur te dienen. De bovenver- dieping werd gebruikt om het graan op te slaan, de begane grond was een slachthuis, bakkerij en zelfs een gevangenis. Momenteel worden er allerlei culturele evenementen georganiseerd, maar vooral die met betrekking tot de landbouw. Net ervoor staat de Calvarieberg uit de zeventiende eeuw, die diende als rust- of tussenplaats voor de processies.


Parroquia de Santa Catalina.

Parroquia de Santa Catalina Tacoronte

De Iglesia Parroquial de Santa Catalina Mártir de Alejandría is de moederkerk van de gemeente Tacoronte, De kerk heeft drie beuken en een forse klokkentoren. Het gebouw is in 1550 gebouwd op de primitieve ermita uit 1545 die de eerste bewoners van Tacoronte hebben gesticht. Op het hoofdaltaar staat de patroonheilige van de stad, Santa Catalina Mártir de Alejandría, een kunstwerk van José Miguel Luján Pérez. Bijzonder is een koperen doek met de Maagd van Guadalupe.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.