Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in La Laguna

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Laguna?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Laguna en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Catedral de La Laguna.

Voluit heet deze kerk Iglesia Catedral de Nuestra Señora de los Remedios. In 1511 stond hier  een kleine  kapel die in 1515 door een grote kerk vervangen werd. 1618 werd de linkertoren toegevoegd. in de 18e eeuw kwamen er meerdere binnenkapellen en in 1819 werd de kerk een kathedraal door de verheffing van het gebouw tot bisschopszetel. (De term kathedraal slaat op de functie, niet op het gebouw.)

De huidige kerk is een geheel van diverse vroeg 20e eeuwse neostijlen met drie beuken en gewelfde gewelven, gebouwd tussen 1904 en 1915 naar het ontwerp van de architect Rodrigo de Villabriga. In 1916 werd de rechtertoren toegevoegd). In de kerk bevinden zich enkele zeldzame houten altaarstukken zoals dat van Onze-Lieve-Vrouw de Maagd van Remedies, de patroonheilige van La Laguna. U vind er ook beeld van Onze-Lieve-Vrouw van La Luz en een preekstoel van marmer. 


In La Laguna zijn nog meer bezienswaardige kerken, kloosters en kapellen.


Mercado de La Laguna.

De markt van La Laguna-markt is recent  ondergebracht in een moderne constructie op het Plaza El Cristo.  Er zijn ruim honderd stalletjes met een ongekende variatie aan verkoop waren. Zoals (veel) hele verse groenten en fruit, vlees, vis, een dierenkraam, kazen, gebak en kleine ferreteria´s. Rond de markt zijn eet- en drink kramen te vinden met frisdranken, koffie, gebak en natuurlijk wijnen uit de omgeving.


Mirador de la Cruz del Carmen.

Cruz del Carmen is een veel bezocht uitkijkpunt in het Anaga gebergte. Het is niet alleen een plek waar vandaan u veel wandelingen kunt beginnen maar het is ook een plek met prachtige uitzichten. Er is een  bezoekerscen-trum waar informatie te verkrijgen is over de omgeving. U kunt er met een lijnbus van de Titsa komen. In de directe omgeving zijn twee eet gelegenheden. Het kan er zo druk zijn dat parkeren lastig kan zijn.


Palacio de Nava de La Laguna.

Dit huis werd gebouwd aan het einde van de 16e eeuw,  en bekleed met blauw metselwerk in 1.776,  Het is een mengeling van  barokke en neoklassieke bouwstijlen, met een bijzonder monumentale deuropening, uitgehouwen in steen. Ingelijst tussen de kolommen kunt u het wapenschild van de familie Grimon zien.  Dat waren aristocraten met een grote politieke, economische en culturele macht.


In La Laguna zijn nog meer bezienswaardige historische gebouwen.


Plaza del Adelantado.

Dit plein is wellicht het hart is van het historische centrum van La Laguna, omdat het dienst doet als Plaza Mayor. Het is een fors plein met een vierkante plattegrond. In het midden staat een decoratieve, cirkelvormige marmeren fontein uit 1870. Op het plein staan perkjes en grote, weelderige bomen. Tot voor kort was de markt ook aan dit plein gevestigd totdat de ruimte daarvoor te klein werf. 

Rond dit plein staan  belangrijkste gebouwen in La Laguna: het stadhuis, het Navapaleis, het klooster van Santa Catalina de Siena, de zetel van de bisschop het  Casa de Anchieta en de Ermita van San Miguel .


Teatro Leal.

 De bouw van dit theater was een gift aan de stad van Antonio Leal in 1915, die het project in opdracht gaf van de architect Antonio Pintor. Het is een groot gebouw met een wit stenen gevel en zeer royaal gedecoreerd. De voorgevel heeft twee verdiepingen met balkons. Het interieur is weer een mengeling van stijlen met een enorme beschildering aan het plafond. In het theater is het  "Café Parisino" gevestigd.


La Laguna bevat een ongekende hoeveelheid monumenten voor de beperkte omvang van het oude centrum. Het zal even duren voordat er van allen een beschrijving is.

Interessante bezienswaardigheden in La Laguna zijn:

Plaza de la Concepción  -  Plaza de Santo Domingo  -  Plaza del Cristo  -  Plaza Doctor Olivera  -  Plaza de los Remedios

Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción  -  Iglesia de San Juan Bautista o de las Clarisas  -  Iglesia de Santo Domingo de Guzmán  -  Iglesia y convento de Santa Catalina de Siena  -  Iglesia y ex convento de San Agustín  -  Iglesia y Hospital de Nuestra Señora de los Dolores  -  Capilla de la Santísima Trinidad  -  Capilla de la Cruz Verde  -   Ermita de San Miguel  -  Ruinas de la Iglesia de San Agustín  

Antiguo convento de Santo Domingo de Guzmán  -  Antiguo Colegio de las Dominica  -   Ayuntamiento de San Cristóbal de La Laguna  -  Convento de San Francisco y Santuario del Cristo  -  Ex-Convento de San Agustín  -   Palacete Rodríguez Azero  -  Palacio de Lercaro  -  Palacio de Nava  -  Palacio / Casa Salazar  -  Casa Mustelier  -  Casa Bigot  -  Casa San Martín 

Casa de los Capitanes Generales  -  Casa Museo de Los Sabandeños  -  Casa de los Jesuitas  -  Casa de Anchieta  - Casa de la Alhóndiga  -  Casa del Corregidor  -  Casa Granero  -  Casa Montañés  -  Casa Ossuna  -  Casa Peraza y Ayala  -  Casa Riquel  -  Casa Linares  -  Casa Franco de Castilla  -  Casa Montañés

Museo de arte sacro La Laguna  -  Museo de Historia Natural del I.E.S. Cabrero Pinto  -  Museo de la Ciencia y el Cosmos  -  Museo de la Historia y Archivo Insular deTenerife  -  Antiguo Edificio Central de la Universidad de La Laguna  -  Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife  -  Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife  -  Fundación Cristino de Vera  -  Instituto de Astrofísica de Canarias

...... en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden in en rond La Laguna.