De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in santa cruz de tenerife

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Santa Cruz?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Santa Cruz en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia de San Francisco de Asís.

Dit is een kerk voor oecumenische diensten die oorspronkelijk de kerk van een Franciscaans klooster was. De voorgevel van deze kerk is goed voorbeeld van de lokale barok architectuur uit de 17e eeuw. Met drie beuken en kolommen gehouwen in Canarische steen is het een grote hallenkerk. Een aantal bogen in de kerk zijn bewerkt met beeldhouwwerk. Het beeld van de Heer der Verdrukkingen wordt vereerd omdat het in 1893 in processie werd genomen tijdens een cholera-epidemie waarna de ziekte op wonderbaarlijke wijze ophield. 


In Santa Cruz de Tenerife zijn nog meer bezienswaardige kerken, kloosters en kapellen.


Plaza 25 de julio  of  Plaza de los Patos.

Het Plaza de los Patos is genoemd naar de acht kikkers die de centrale fontijn omringen en van water voorzien. Het plein bezienswaardige plein is gebouwd tussen 1913 en 1917 en lijkt veel op het María Luisa-park in Sevilla. In totaal heeft het plein een oppervlakte van circa 1.330 vierkante meter. Het plein is betaald met het geld van de advertenties die op de banken van het plein staan. Op al die banken staan de aanbiedingen van de fabrikanten in geglazuurde tegels afgebeeld.


In Santa Cruz de Tenerife zijn nog meer bezienswaardige pleinen en parken.  


Castillo de San Juan Bautista.

Dit in 1643 voltooide fort bestaat het uit een ronde toren met een open esplanade (het plein voor een gebouw of vesting) en het heeft aan de zeezijde een anderhalve meter dikke borstwering met schietgaten waar vijf stuks artillerie opgesteld kunnen worden. Aan de landzijde is er slechts een beperkte borstwering van houten palen. Er zijn twee gewelven waarin manschappen en munitie kunnen worden opgeslagen. Rond het fort is een gracht gegraven. De vroegere ophaalbrug daarover is vervangen door een stenen brug.

In Santa Cruz de Tenerife zijn nog meer bezienswaardige historische gebouwen.  


Mercado la recova of mercado de la nuestra señora de Africa

Met afstand de beroemdste markt op Tenerife met een overweldigend aanbod van verwaren in een unieke sfeer van drukte met orientaalse beleving. Alles wat u maar vers wilt kopen wordt er aangeboden. De onderste verdieping is voor een groot deel alleen voor verse vis ingeruimd. Beenhouwers, groente- en kaas stalletjes vindt u verspreid in het gebouw. De markt is  omgeven door bars en kleine restaurants waar het goed toeven is.


Jueves Santa

Wellicht de meest indrukwekkende avond van Semana Santa of zelfs het jaar. De processiebaren worden op die dag op de schouders gedragen van blootvoets lopende vrouwen en mannen, aangemoedigd door het publiek. Daarbij worden doodstille rustmomenten ingebracht om de schouders even te ontlasten. Met een zware klop op de baar wordt de baar weer in 1 keer opgetild waarna het lopen weer een aanvang neemt. Op witte donderdag.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.