Bezienswaardigheden, wat is er te doen in Garachico?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Garachico en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Plaza de la Libertad.

Dit is een plein met een rechthoekig plan dat omgeven is door enkele van de meest belangrijke gebouwen van Garachico die allen op zich al een bezienswaardigheid zijn. Maar in het midden staat de muziekkiosk, het belangrijkste deel van het plein. Het houten gebouw heeft 2 verdiepingen met onder het podium een café. Het plein is het middelpunt van het culturele leven in het stadje en er zijn elk jaar een groot aantal evenementen te bewonderen.


Casa Palacio de los Condes de La Gomera

Dit type gebouw met veel lokaal natuursteen is één van de voornaamste huizen van Garachico.  Het ligt aan de  voorkant van de Plaza de la Libertad en is gebouwd vanaf 1570 met later aangebrachte toevoegingen. Aanvankelijk behoorde het tot de almachtige familie Ponte, maar het werd toegevoegd aan het erfgoed van de familie Codes de la Gomera door huwelijk.


Castillo fortaleza San Miguel.

De precieze bouwdatum van dit fort is niet beken omdat de verschillende bronnen elkaar tgenspreken maar in 1552 had het één stuk artillerie, in 1575 werd het certificaat met de instructies uitgegeven, in 1587 wordt het als voltooid beschouwd en in 1589 hat het al zeven stuks geschut. Het fort heeft de tijd vrijwel  ongewijzigd doorstaan. De wapenschilden boven de ingang zijn bezienswaardigheden op zich.,


Casa de los Molinos

In Garachico is één watermolen voor koren in  stand gebleven. Het ligt wat lager dan de straat en je ziet het dus snel over het hoofd. Het gebouwtje is een restant van een groter geheel dat  al heel lang verdwenen is. In deze molen is een klein museum over de vulkanologische geschiedenis in de gemeente en handeld voor een groot deel over de vulkaan uitbarsting in 1706 die een aanzienlijk deel van de stad en de haven verwoeste. 


Er komen steeds meer bezienswaardigheden op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.