La Matanza, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en La Matanza.

La Matanza is na Tacoronte het meest uitgestrekte wijngebied van het eiland en telt talloze kleine en grotere wijngaarden. Bij de meeste kunt u wijn per liter kopen voor enkele euro´s als u zelf een lege fles meeneemt. Het dorp zelf heeft weinig te bieden maar aan de kust ligt een kleine haven, het aardige mini dorpje El Caleton.

Foto selectie van La Matanza.


Fiestas en Feestdagen.

La Matanza kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In La Matanza of in de directe omgeving zijn 8 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij La Matanza↗


Wijnen.

Een deel van de wijngaarden zijn in La Matanza niet zo lastig te vinden. Een aardige route is de cl. San Cristobal tussen Ravello en La Matanza. De wijngaarden behoren bij het gebied Tacoronta - Acentejo en hebben en DO kwalificatie  het geen zov eel betekent als: Vinos de Denominación de Origen. Als u bij, soms heel erg verstopte guachinches gaat eten kunt u deze wijnen voor slechts een paar euro per lite drinken.

Bergen.

Boven de brede zoom  wijngaarden zijn uitgestrekte bossen te vinden waar het goed wandelen is en waar prachtige vergezichten over de noordkant van het eiland te zien zijn.