Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Los Gigantes

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Gigantes en Puerto Santiago?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Gigantes en Puerto Santiago en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Parroquia del Espìritu Santo.

Dit gemoedelijk kerkgebouw vormt het middelpunt van het dorp Los Gigantes. Het is in een licht klassieke stijl gebouwd aan een klein plein in het centrum, het Plaza La Bouganvilla. Met de ronde deur omlijsting en de kleine timpaan daarboven heeft het een klassiek voorkomen. Zonder dat het druk is geeft dit plein toch de indruk het centrum van Los Gigantes te zijn. De straat met de bijzondere naam Flor de Pascua loopt voor het plein langs en is een soort hoofdstraat van Los Gigantes waaraan de meeste bars en restaurants liggen.


Playa de los Guíos o de Argel, Los Gigantes.

Direct naast de haven ligt het zandstrand van Los Gigantes. Het is een klein maar keurig onderhouden strand van zo´n 150 meter lang en het is er meestal rustig. Het strand heeft de kliffen als achtergrond en dat maakt het heel speciaal. In de ochtend is er altijd de schaduw van de inmense rotsen maar later op de dag sis de zon overvloedig aanwezig. Hoe er rekening dat parkeren er niet zo eenvoudig is.


Acantilados en Los Gigantes.

De naam Los Gigantes spreekt voor zichzelf. De gigantische kliffen reiken tot 600 meter hoog. Ze behoren tot het Teno gebergte en zijn daar in feite een afsluiting van. Vanaf een slechts per boot bereikbaar punt is een wandeling naar Masca mogelijk. De zee is onderaan de kliffen zo´n 30 meter diep en heeft de balangstelling van duikers en diepzee vissers. Voor de kust zijn vaak dolfijnen en grienden te zien.


Cueva Tancón.

La Cueva Tancón is een spectaculaire onderwatergrot, één van de geheimen van de kust bij Los Gigantes. Om er te kunnen duiken is het goed om te wachten op een rustige zee omdat het in andere omstandigheden erg gevaarlijk kan zijn. De grot is een onderdeel van het vulkanische landschap waaruit Tenerife bestaat. Ook onder water kun je zo omgeven zijn door basaltmuren, een indrukwekkende en bezienswaardige belevenis.


Mirador Archipenque.

Een prachtig uitzicht over Los Gigantes en haar majestueuze kliffen, je ziet de jachthaven glinsteren in de zon, in de verte zie je de vuurtoren van Punta de Teno, links kun je La Gomera zien en in de avond gaat de zon in dit decor onder. Dit is ongetwijfeld één van de meest diverse uitzichtpunten van Tenerife. Velen rijden het ongemerkt voorbij op weg naar Los Gigantes en een enkele kenner stopt. Het ligt aan de TF-454.


Puerto deportivo los Gigantes.

De jachthaven (puerto deportivo) van Los Gigantes ligt vrijwel direct tegen de kliffen van Los Gigantes aan waardoor er een heel mooi uitzicht op die kliffen is ontstaan. In de haven zelf liggen particuliere boten maar ook veel boten die gebruikt worden om dolfijnen als tuimelaars en grienden op zee te kunnen bekijken, echte walvissen komen hier vrijwel nooit. Als men het over walvissen heeft worden doorgaans de grienden bedoeld. .

Op weg naar de jachthaven komt u de boekingskantoortjes voor al deze excursies tegen. Rondom de haven zijn er tal van restaurants, bars, cafés en allerlei soorten accommodaties.


Playa de La Arena, Santiago del Teide.

Dit strand heeft al 27 jaar de Blauwe Vlag. Dat geeft u de zekerheid van een hoge kwaliteit van de dienstverlening en van de zee. Naast het zwemmen in de zee en het vertier op het zwarte strand is een wandeling langs de boulevard een genoegen door de fraaie aanleg van het plantsoen tussen het strand en de weg de moeite waard. Vanwege de rijke zeebodem bij playa de la Arena is de omgeving van het strand een geliefd oor voor duikers.


Piscina el Laguillo in Los Gigantes.

Dit is een publiek zwembad met prachtige uitzichten op de kliffen en de zee. Het heeft diepe en (zeer) ondiepe gedeeltes waardoor het erg kindvriendelijk is. Piscina al Laguillo is royaal en comfortabel genoeg om een dag door te brengen als u liever niet in de zee zwemt en graag op een rustige plek een zonnebad neemt.

Het complex ligt op weg naar de jachthaven van Los Gigantes aan de linkerkant.


Charco de Isla Cangrejo.

Vanaf de hoogte op de kliffen is dit een bijzonder uitzichtpunt over zee naar de enorme kliffen van Los Gigantes. Het is net zo goed een heerlijk natuurlijk zwembad na een afdaling naar zee over de trappen naar beneden met kristal helder water. Met hoge golven is het een speciale belevenis omdat er telkend weer een golf over de wanden raast.  Charco de Isla Cangrejo betekent overigens "ondiep water van het krabbeneiland".


Avistamiento de Cetaceos, walvissen bekijken.

Bij diverse boekingskantoortjes in de Puerto deportivo, de jachthaven kun je kaartjes kopen voor een boottocht met de gelegenheid om dolfijnen en walvissen te bekijken. Echte walvissen zul je niet zien maar grienden (een op een potvis lijkende dolfijn) en tuimelaars (de bekendste dolfijn) zijn er voldoende te vinden. Een aantal van de exploitanten geeft een garantie dat je één van deze twee soorten zult zien. Vraag daar altijd naar.