Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Gigantes?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Gigantes en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Parroquia del Espìritu Santo.

Dit gemoedelijk kerkgebouw vormt het middelpunt van het dorp Los Gigantes. Het is in een licht klassieke stijl gebouwd aan een klein plein in het centrum, het Plaza La Bouganvilla. Met de ronde deur omlijsting en de kleine timpaan daarboven heeft het een klassiek voorkomen. Zonder dat het druk is geeft dit plein toch de indruk het centrum van Los Gigantes te zijn. De straat met de bijzondere naam Flor de Pascua loopt voor het plein langs en is een soort hoofdstraat van Los Gigantes waaraan de meeste bars en restaurants liggen.


Playa Los Gigantes.

Direct naast de haven ligt het zandstrand van Los Gigantes. Het is een klein maar keurig onderhouden strand van zo´n 150 meter lang en het is er meestal rustig. Het strand heeft de kliffen als achtergrond en dat maakt het heel speciaal. In de ochtend is er altijd de schaduw van de inmense rotsen maar later op de dag sis de zon overvloedig aanwezig. Hoe er rekening dat parkeren er niet zo eenvoudig is.


Acantilados en Los Gigantes.

De naam Los Gigantes spreekt voor zichzelf. De gigantische kliffen reiken tot 600 meter hoog. Ze behoren tot het Teno gebergte en zijn daar in feite een afsluiting van. Vanaf een slechts per boot bereikbaar punt is een wandeling naar Masca mogelijk. De zee is onderaan de kliffen zo´n 30 meter diep en heeft de balangstelling van duikers en diepzee vissers. Voor de kust zijn vaak dolfijnen en grienden te zien.


Cueva Tancón.

El Tancón is een spectaculaire onderwatergrot, één van de geheimen van de kust bij Los Gigantes. Om er te kunnen duiken is het goed om te wachten op een rustige zee omdat het in andere omstandigheden erg gevaarlijk kan zijn. De grot is een onderdeel van de vulkanische landschappen waaruit het hele eiland bestaat. Ook onder water kun je zo omgeven zijn door hoge basaltmuren, een indrukwekkende en bezienswaardige belevenis.


Er komen steeds meer bezienswaardigheden en in formatie op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.