Buenavista del Norte, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Buenavista del Norte.

Buenavista del Norte heeft één van de mooiste pleintjes in de stijl van het eiland. De orginele en prachtige muziek kiosk is vele dagen per jaar het middelpunt van de muziek feesten in het dorp.

Foto selectie van Buenavista del Norte.


Fiestas en Feestdagen.

Buenavista del Norte kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Buenavista del Norte of in de directe omgeving zijn 11 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Buenavista del Norte↗


Het mooie plein.

Als er één dorp is dat de stijl van de dorpen op Tenerife typeert is het Buenavista del Norte. Een baranco met vlak daarnaast een royaal plein met een mooie muziek kiosk aan een royaal plein waaraan de belangrijke gebouwen staan. Alhoewel een aantal daarvan die functie niet meer hebben is er nog veel herkenbaar.

Natuur in Buenavista

Het gebied rond het plaatsje heeft veel te bieden aan natuurliefhebbers. Heel bekend is natuurlijk Masca. Minderbekend is het  Teno Rural Park en het massief van Los Gigantes. Aan de kusten van Bunovista del Norte zijn diverse kleine en intieme stranden te vinden en direct lanfs de zee is er een zeer gewaardeerde golfbaan aangelegd.