La Orotava, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en La Orotava.

La Orotava heeft net zoals La Laguna een prachtig en monumentaal centrum. Het was vroeger het bloeiende middelpunt van de land- en tuinbouw in de omringende valleien. De meeste monumenten in de stad Orotava zijn gerestaureerd en de sfeervolle straatjes maken het samen tot een prachtig cultuurmonument.

Foto selectie van La Orotava.


Fiestas en Feestdagen.

La Orotava kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In La Orotava of in de directe omgeving zijn 11 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij La Orotava↗


Bezienswaardigheden Orotava.

Deze gemeente  heeft zoveel bezienswaardigheden dat er een vuistdik boek over te schrijven is. Niet alleen de stad zelf heeft talloze monumenten maar ook de enorme omgeving. De gemeente Orotava rekent niet alleen de hele Orotava vallei tot haar gebied maar ook 85% van het Parque Nacional del Teide inclusief de Cañandas.

De Vallei van Orotava

De stad en de vallei van Orotava stonden onder de Guanches al bekend als uitermate vruchtbaar; er is altijd  overvloedig water,  vrijwel altijd zonneschijn, een relatief hoge luchtvochtigheid en zachte temperaturen. De naam van de stad en de vallei was al voor de Spanjaarden "Arautava" bij de Guanchen. Het is één van de namen van de Guanchen die in het heden voortleven.

Charmante plaatsjes ontdekken.

In de vallei liggen tientallen plaatsje die varieren van uitermate saai tot heel charmant. Van dat laatste is Pinolere een mooi voorbeeld. De weggetjes die door het gebied lopen zitten vol met verrasingen zoals los lopende kippen e.d. Door alle bijzonderheden loont het zeker de moeite om de vallei van Orotava te leren ontdekken.


Het gemeentehuis van La Orotava.