Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

La Orotava, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en La Orotava.

La Orotava heeft net zoals La Laguna een prachtig en monumentaal centrum. Het was vroeger het bloeiende middelpunt van de land- en tuinbouw in de omringende valleien. De meeste monumenten in de stad Orotava zijn gerestaureerd en de sfeervolle straatjes maken het samen tot een prachtig cultuurmonument.

Foto selectie van La Orotava.


Bezienswaardigheden Orotava.

Deze gemeente  heeft zoveel bezienswaardigheden dat er een vuistdik boek over te schrijven is. Niet alleen de stad zelf heeft talloze monumenten maar ook de enorme omgeving. De gemeente Orotava rekent niet alleen de hele Orotava vallei tot haar gebied maar ook 85% van het Parque Nacional del Teide inclusief de Cañandas.

De Vallei van Orotava

De stad en de vallei van Orotava stonden onder de Guanches al bekend als uitermate vruchtbaar; er is altijd  overvloedig water,  vrijwel altijd zonneschijn, een relatief hoge luchtvochtigheid en zachte temperaturen. De naam van de stad en de vallei was al voor de Spanjaarden "Arautava" bij de Guanchen. Het is één van de namen van de Guanchen die in het heden voortleven.

Charmante plaatsjes ontdekken.

In de vallei liggen tientallen plaatsje die varieren van uitermate saai tot heel charmant. Van dat laatste is Pinolere een mooi voorbeeld. De weggetjes die door het gebied lopen zitten vol met verrasingen zoals los lopende kippen e.d. Door alle bijzonderheden loont het zeker de moeite om de vallei van Orotava te leren ontdekken.


Het stadhuis van Orotava.

U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Orotava bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt.

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                            En, liever alleen horizontale foto´s.