Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Icod de los Vinos

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Icod de los Vinos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Icod de los Vinos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Plaza Andrés de Lorenzo Cáceres.

Dit plein stamt oorspronkelijk uit de 16e eeuw stamt en werd stapsgewijs uitgebreid tot de huidge omvang. Eind jaren 1900 werd de neoklassieke balustrade gemaakt en werden er grote bomen en palmen aangeplant. Het is inmiddels een groot plein dat omgeven wordt door belangrijke bezienswaardige monumenten in de stad: El Parque del Drago, de Mariposario en de Iglesia Matriz de San Marcos. Het plein is genoemd naar Andrés de Lorenzo Cáceres, een lokale jurist en dichter.

Het Plaza Andrés de Lorenzo Cáceres ligt op een verhoging en is toegangkelijk middels een monumentale dubbelzijdige trap. Eenmaal bovengekomen kunt u onder de bomen wandelen naar een uitkijkpunt om de beroemde Drago te kunnen zien. Er een decoratieve stenen fontein en verschillende bustes en sculpturen. In één van de hoeken van het plein is een muziek kiost waarbij het dak gedragen wordt door ionische kapitelen. Onder de kiosk is een café met terras gevestigd.


Voormalige Convento e Iglesia de San Francisco, thans Biblioteca Municipal.

Dit gebouwen complex ontstond in 1641 en is gestructureerd rond een renaissanceklooster van waaruit meerdere bezienswaardige kapellen bereikbaar zijn, La Magdalena, La Concepción en San Juan Bautista. Het klooster heeft een prachtige binnenpatio met houten balkons en neoklassiek beeldhouwwerk. Tot het klooster behoort ook de kapel van Dolores (18e-eeuws rococo) en de kerk van San Francisco. Deze kerk heeft een enkel schip waar zich binnenin de kapel van San Diego de Alcalá bevindt. Meerdere plafonds hebben een plafond in de lokale mudejar stijl.

Het klooster van San Francisco is nu omgebouwd tot gemeentelijke bibliotheek en als cultureel centrum. Er is een grote computerruimte. Op de eerste verdieping is de monografische tentoonstelling over Emeterio Gutiérrez Albelo, de dichter en schrijver die in Icod de los Vinos geboren is.


Parque del Drago,

De Drago is de meest bezochte bezienswaardigheid van Icod . De duizendjarige drakenboom (hoewel de leeftijd momenteel wordt geschat op ongeveer 300 jaar) is een  belangrijk natuurlijk monument op Tenerife, De boom is ruim 16 meter hoog en meet aan de voet 20 meter in omtrek.  Dat is des te opmerkelijker omdat het eigenlijk een plant is. Op het  kerkplein naast de drago staan ​​nog andere interessante botanische bomen. 


Er komen steeds meer bezienswaardigheden op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.