Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Matanza?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Matanza en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Mercadillo del agricultor de la Matanza.

Deze markt bestaat in het huidige gebouw sinds 2 oktober 1999 en heeft als voornaamste doel om lokaal geproduceerde produkten zo vers mogelijk te verkopen. De gemeente wil tevens het lokale ambacht ondersteunen en bevorderen. Binnen vind u vrijwel alle fruit en groente die Tenerife kan leveren, aangevuld met wijn, kazen, slagers en bakkers waren van een hoge kwaliteit. Deze "El Mercadillo" is alleen op zaterdag en zondag geopend en heeft aan beide kanten van de hoofdweg door la Matanza een parkeerterreinen.


Mirador de La Vica.

Deze Mirador is niet zo bekend maar heeft wel één van de mooiste vergezichten over de orotava vallei en op de achtergrond daarvan de Teide. Het uitzicht beslaat vrijwel het totale gezichtsveld en ziet uit over nagenoeg het hele noorden van het eiland Tenerife.  Zo zijn Puerto de la Cruz, de Orotava, Santa Úrsula, La Quinta en La Victoria de Acentejo te zien. Vanuit dit punt zijn ook mooie wandelingen te maken


Costa de la Matanza de Acentejo

Als u deze kust wilt zien moet u precies weten waar het ligt of heel avontuurlijk ingesteld zijn. Maar als u er bent is het de moeite waard. Al was het maar omdat via trappen en ladders barbecue plaatsen te bereiken zijn die de lokale bewoners  in de rotsen en direct aan zee gebouwd hebben. Er is een wandeling door hoog gras hoog langs de kust met mooie uitzichten. Als u wilt weten waar dit is stuur dan een bericht naar de redactie.


El Caletón de La Matanza

Dit dorpje an zee heeft vrijwel niets te bieden behalve dat. Het heeft een klein haventje en een heel klein donker strand van kiezels. U kunt een kleine rondwandeling maken langs het water in het dorpje en dan weer naar boven lopen langs een soort flatgebouw.   De rit er naar toe heeft wel een aantal mooie uitzichten. Het is een stukje Tenerife waar zelden toeristen komen al staan er wel mooie villa´s te huur.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.