De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Buenavista del Norte

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Buenavista de Norte?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Buenavista de Norte en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Plaza de los Remedios.

In het historische centrum is dit plein het ultieme sociale ontmoetingspunt en een van de mooiste hoekjes van de gemeente. Het is omgeven door voorbeelden van Canarische architectuur en de gebouwen waarin de belangrijkste instellingen zijn hier  gevestigd. Het plein is in het midden van de 20e eeuw bestraat en heeft een  muziekpaviljoen waarin de belangrijkste muzikale uitvoeringen van het dorp plaatsvinden.


Punta Teno.

Punta Teno is het uiterste punt van Tenerife en heeft het  meeste zonuren per jaar. Op de vuurtoren kunt u zowel de noordkust van Tenerife als de kliffen van Los Gigantes zien. Bovendien kijkt het uit over het hele Teno gebergte. De rit per bus is een belevenis door de schitterende uitzichten en een combinatie van rotsen, de badplaats en de bergen . De vuurtoren is apart te bezoeken om de vergezichten nog beter te zien.

Let op:  dit gebied is alleen vanuit Buenavista de Norte per bus te bereiken van 10.00 tot 19.00.  Voor 9.00 en na 20.00 mag u er met de auto naar toe rijden.


Barranco de Masca.

Als je naar Tenerife gaat, zijn er plekken om niet te missen en deze spectaculaire barranco is er zo één.  Er zijn grotten, talrijke rotspartijen, prachtige lavamuren, veel groen om je heen en aan het einde de zee. Daar is de mogelijkheid om een ​​welverdiende duik te nemen, omringd door de Los Gigantes-kliffen, zo'n 450 meter boven de zeespiegel. Met een ​​boottocht naar Los Gigantes kunt u uw dag afsluiten met eten aan boord, 

Informatie over het gehucht of het dorpje Masca staat iets verder naar beneden op deze pagina.


Teno Alto, dorp en gebied-

Het Natuurpark Teno ligt in het noordwesten van Tenerife en bestaat uit delen van Buenavista del Norte, Los Silos, El Tanque en Santiago del Teide. Het ruim 6 duizend hectare grote gebied  is één van de mooiste natuurgebieden op Tenerife. Er zijn grote verschillen in het landschap, valleien, indrukwekkende kliffen, enorme gradvelden en  laurierbossen evenals schitterende voorbeelden van traditionele bouwkunst.


Playa de las Arenas.

Door de getijdewerking het een zandstrand in de zomer en in de winter overheersen de stenen. De directe omgeving van het ruim 300 meter lange strand is van een  buitengewone schoonheid. Overal leeft en voel je da natuur. Het strand is in de zomer wellicht daarom erg populair. in de zomer. Aanpalend aan het strand ligt het zwembad van Buenavista en de golfbaan "Buenavista Golf".


Barranco de Triana.

Dwars door het dorp loopt een baranco, een kleine groene oase in het dorp waarin ook een oude wasplaats schuilgaat, de "Lavaderos del Barranco de Triana". Buenavista del Norte is door Andalusiërs in de 16e eeuw bewust naast de baranco op deze plek gesticht om het verse water voor vele doeleinden te kunnen gebruiken. De eerste hacienda heette al "de la Fuente". De wijk waarin de baranco ligt heet Triana om de herinnering aan Sevilla levend te houden.


Het dorpje Masca.

Wellicht het meest bezienswaardige of meest bezochte dorp op Tenerife. Het is bijzonder omdat de huisjes van Caserío de Masca elke  vierkante meter vlakke grond hebben bezet. Enkele huisjes hangen boven een afgrond. In dit bijzonder charmente dorp zijn  ook waardevolle gebouwen te zien zoals Casa de los Avinculados en een kleine kerk uit de 18e eeuw. 


Mirador de Cherfe met uitzicht op Masca.

Vanuit de mirador van Cherfe heeft u een prachtig uitzicht op Masca, de kloof van Masca, de hoekige bergen van het Teno gebergte en in de verte de oceaan. Als u zich omdraait ziet u de mooie vallei van Santiago del Teide. iets verder de Chinyero-vulkaan en daarachter kunt u de Teide zien. Het is op die manier één van de meest veelzijdige uitzichtpunten op Tenerife.


Casa de la Viuda of het Weduwehuis.

In het historische centrum van Buenavista del Norte licht deze bezienswaardig woning met een uiterlijk dat nog uit het einde van de 17e eeuw komt. Het heeft aan de binnenzijde verdiepingen met houten galerijen en vakwerkplafonds. Het is een voornaam en groot huis met een oude hal en talrijke kamers. Het huis werdt gebruikt voor sociaal-culturele activiteiten.


Andere interessante bezienswaardigheden in Buenavista del Norte zijn: kerk van Nuestra Señora de los Remedios  -  Casa Osuna  -  het gehucht Teno Alto  -  Hacienda San Juan de Taco  -   De San Sebastián-kapel  -  de ruïne van het voormalig klooster van San Francisco en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden.