Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Adeje

Bezienswaardigheden in Adeje en wat is er te doen?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Adeje en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Alle stranden van Costa Adeje staan op de pagina stranden op Tenerife.


Iglesia en ermita de la Encarnación of La Enramada. 2 bezienswaardigheden bij elkaar.

In deze oude ermita de la Encarnación of La Enramada, werd het beeld van de Maagd van de Incarnatie dat op de Playa de la Enramada verscheen, afgezet en aanbeden. Het is ouder maar in 1558 is het opnieuw gebouwd als de Hermitage van San Sebastián. In 1961 werd tegenover de oude ermita een nieuwe kerk gebouwd. Ter gelegenheid van het gebed van de Maagd van de Incarnatie is het feest van San Sebastián ontstaan. Elk jaar trekt dat feest en de pelgrimstocht trekken duizenden bezoekers.


Siam Park

Siam Park is een recreatieruimte voor het hele gezin, met veilige en toegankelijke voorzieningen. Het is onderver-deeld in verschillende delen:
Siam strand
Wave Palace. Een ruimte met kunstmatige golven.!
De verloren stad. Ideaal voor kinderen!
Naga Racer. Vallen met lange glijbanen.

De draak. een spectaculaire glijbaan met matten.  Toren van kracht. Schuif met een spectaculaire val!  Reusachtig. Een leuke duik in een gigantische trechter!  Mai Thai River.

Jungle Snake: Nature in the sun ! Dit zijn de belangrijkset attracties maar er is veel meer. Een van de leukste bezienswaardigheden in Adeje.


Dolfijnen en walvisachtigen bekijken.

Vanuit de haven van Los Cristianos kunt u met een motorboot een paar uur over de Atlantische Oceaan varen om bezienswaardigheden als de zeebodems en walvisachtigen, walvissen en dolfijnen te observeren.

De aangeboden rondleidingen variëren tussen een paar uur en maximaal vijf uur, en de rest hangt af van geluk en het seizoen, maar aangezien deze boten elke dag de zee op gaan, weten ze waar de walvissen en dolfijnen zijn.


Barranco del Infierno

De barranco grenst aan het Corona Forestal Natural Park in het noorden. Het heeft één van de belangrijkste permanente waterstromen op Tenerife met een kleine waterval die uitsteekt aan de kop van het ravijn. De baranco is uitgegroeid tot een bezienswaardige atractie voor liefhebbers van wandelen en natuur,  Ook al omdat het een zeer uitlopende vegetatie kent en er veel indrukwekkende vergezichten  naar Adeje zijn.


Agualand - Adeje.

Deze bezienswaardigheid voor kinderen heeft een grote keuze aan glijbanen, tunnels, zwembaden en kinder speelplaatsen. Het heeft ook een spectaculaire show met dolfijnen die bij de ticketprijs is inbegrepen. Ooit met dolfijnen willen zwemmen? Aqualand heeft interactieprogramma's met de dolfijnen waar je ze kunt ontmoeten en leren mee om te gaan. Leer hoe ze leven, eten en alle dingen die je over ze wilt weten.


De historische gehuchten of caserio´s Tijoco, Taucho en Ifonche.

Een verrassing op zo´n 875 tot 1000 meter hoogte , dit zijn alledrie unieke verzamelingen van dorpshuizen en boerderijen met gezamenlijke etnografische, stijl- en sfeerkenmerken. Het complex is daarom van landelijk historisch belang, ook al vanwege zijn oudheid.
De boerderijendorpjes bestaan uit een een verzameling gebouwen die door hun aard en vorm een landschappelijke eenheid vormen die zich lijkt aan te passen aan de omgeving.

Samen met het historische belang van deze boerderijen groep heeft het ook betekenis door het gebruik van de typisch traditionele Canarische vormen in de architectuur en constructies die slechts ontsaan zijn door het gebruik van materialen die in de directe omgeving voorhanden waren.


Het oude centro dorp Adeje.

Het oude centrum van het dorp Adeje ligt bovenop een heuvel, tegen de berghellingen aan die het eerste begin van naar de Teide vormen. De belangrijkste straat begint op het Plaza de la Cruz del Llano en heet de Calle Grande. Onder lommerijke bomen met links en rechts barretjes en restaurants loopt de weg door tot er aan het eind daarvan de belangrijkste gebouwen van het dorp staan, het gemeentehuis en de kerk.

Behalve dit deel heeft het oude centrum dorp Adeje niet zo veel te bieden maar het is de moeite waard om er toch eens doorheen te lopen om de sfeer van authenticiteit te proeven.


Iglesia del Convento de Nuestra Señora de Guadalupe y San Pablo.

Deze kerk grenst direct aan het stadhuis en is een gebouw van historisch-artistieke waarde. De kerk heeft een rechthoekig plan met 1 beuk met in het verlengde daarvan de hoofdkapel die opvallend gescheiden van het schip is door een grote boog ondersteund door twee zware natuurstenen zuilen. De opzet van de kerk en het interieur zijn eenvoudig met een houten cassetteplafond. Niet te missen is  een wapen van Juan Bautista de Ponte Fonte y Pagés, marqués de Adeje dat van marmer gemaakt is en boven de ingang aan de straat te zien is.


Iglesia de Santa Úrsula Martír Adeje.

De eerste ermita werd in het begin van de 16e eeuw gebouwd maar dateerd mogelijk al van 1496. Toen Pedro de Ponte in Adeje woonde ontstond de de parochie van Santa Úrsula en werd in 1560 op dezelfde plaats een grotere kerk gebouwd. Dit gebouw bestond uit slechts 1 beuk, de linker, die nu de Rosario kapel heet. De rechter beuk, het hoofdschip en de hoofdkapel zijn uitbreidingen uit de 17e eeuw die mogelijk gemaakt zijn door de markies van Adeje in de 17e eeuw.

De sfeervolle kerk heeft veel te danken aan het zeer bezienswaardige plafond dat is uitgevoerd in een voor Tenerife zeer rijk gedecoreerde Mudejar-stijl.


Museo Sacro Adeje.

In Adeje bevindt zich tussen de twee kerken bij het Ayuntamiento het Museo Sacro ofwel het Heilige Museum van Adeje. Dit museum ligt gedeeltelijk onder de grond en heeft een opvallende moderne vormgeving met strakke lijnen. Die vormgeving geeft een enorm contrast met de klassieke lijnen van de omringende bebouwing dat nog eens versterkt wordt door het royale gebruik van beton. Dat zichtbare, gepolijste beton en de basaltsteen zijn de belangrijkste materialen van dit moderne werk. In het museum zijn de historische stukken uit de kerken van Adeje te bewonderen.


Casa Fuerte Adeje ofwel het sterke huis.

Ofschoon er enkele pogingen zijn ondernomen om dit historische complex te restaureren is dit feitelijk een ruine. Toch is dit geheel een monument van Cultureel Belang in de categorie Historisch-Artistiek. 1556 begonnen de Spaanse troepen met de bouw van "La Casa Fuerte" op  het hoogste deel van de stad is. De opdrachtgever was Pedro de Ponte die de aanvallen van de Engelse en Franse piraten wilde stoppen.