Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Arico

Bezienswaardigheden in Arico en wat is er te doen?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Arico en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


Iglesia San Juan Bautista.

Aan het kleine dorpsplein van Arico staat het stadhuis en deze kerk. Het is een oude kerk in de vorm van een latijns kruis met een laat 18e eeuwse rococo gevel. De toren is wat ouder en heeft een typerende Canarische stijl. Een groot deel van de originele houten kap is uitgevoerd in een lokale variant van de mudéjar stijl. Binnenin de kerk is de achterwand van het altaar een bezienswaardigheid op zich door de wat fors aangezette rococo decoraties.

Let ook op de prachtige altaren in de zij kapelletjes.


Playa Tajao.

Een rustig strand van wat bruin gekleurd zand met  rondom vrij veel rotspartijen. Dit strand is niet erg bekend, de meeste strandbezoekers zijn de lokale mensen zelf die in de omgeving wonen. Het plaatje Tajao is bekend op Tenerife vanwege de kwaliteit van de verse vis die in de restaurants kan worden gegeten,  Tajao heeft ook een bezienswaardige kleine vissershaven en een aanlegsteiger vlakbij het strand.


Playa Poris de Abona.

Het charmante Poris de Abona heeft nog een authentiek  strand en straalt de oude sfeer van vissers uit. , je vanaf het eerste ogenblik betoveren. Dit gedeelte van de kust wordt beschermd door een pier die jaren geleden een aanlegplaats voor vissers was. De ankerplaats is bewaard gebleven en het strand heeft een boulevard en accommodaties. Als je gaat duiken, vind je hier spectaculaire zeebodems.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.