Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Dit is ook de pagina voor Puerto Santiago.

Deze badplaats die zich nog niet zo lang geleden heeft ontwikkeld tot één van de meest charmate kleine badplaatsen op Tenerife heeft ook in korte tijd veel liefhebbers gekregen. Maar er zijn ook nog veel ontwikkelingen die nog vorm moeten krijgen. Deze leuke badplaats krijgt binnenkort een eigen pagina op De Teiding.

Santiago del Teide, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Santiago de Teide.

Video van Santiago de Teide.

Santiago del Teide is een prachtig in de bergen gelegen dorp dat juist om die reden een ideaal beginpunt is voor talloze wandelingen in de bergen. Op het goede moment gaat een deel van die wandelingen langs prachtig bloeiende amandelbomen.

Foto selectie van Santiago del Teide


De beschermheilige van de Teide.

De naam Santiago del Teide is vernoemd naar de beschermheilige van de Teide. Santiago is daarbij een samentrekking van Sant en Yago. In het Nederlandse taalgebied Jakobus. Het dorp heeft een levendig terras leven door de vele wandelaars die het dorp als uitgangspunt voor hun wandeling nemen. In het dorp ligt ook een 150 meter lang recreatiegebied dat veel door bewoners van Tenerife wordt gebruikt. Het bekende dorp Masca ligt dichtbij en er zijn wandelingen over kliffen en door dalen naar de kust mogelijk

De bergen van Santiago del Teide.

 Hoger boven het dorp wordt het landschap "vulkanischer" en treffen we er de in juni uitbundig roze bloeiende amandelbomen aan. Maar ook wijndruiven  en vijgen groeien er uitbundig.  Nog hoger ligt de  temidden van een zee van zwart zand de  Chinyerovulkaan in het natuurreservaat Chinyero. Het één van de meest bijzondere landschappen van Teneriffe. In 1909 vond in en rondom dit gebied de laatste vulkaan uitbarsting op Tenerife plaats. In de hele omgeving zijn daar de sporen nog van te zien.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Santiago del Teide bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                            En, liever alleen horizontale foto´s.