Santiago del Teide, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Santiago de Teide.

Video van Santiago de Teide.

Santiago del Teide is een prachtig in de bergen gelegen dorp dat juist om die reden een ideaal beginpunt is voor talloze wandelingen in de bergen. Op het goede moment gaat een deel van die wandelingen langs prachtig bloeiende amandelbomen.

Foto selectie van Santiago del Teide


Fiestas en Feestdagen.

Santiago del Teide kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafés, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Santiago del Teide of in de directe omgeving zijn 18 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Santiago del Teide↗


De beschermheilige van de Teide.

De naam Santiago del Teide is vernoemd naar de beschermheilige van de Teide. Santiago is daarbij een samentrekking van Sant en Yago. In het Nederlandse taalgebied Jakobus. Het dorp heeft een levendig terras leven door de vele wandelaars die het dorp als uitgangspunt voor hun wandeling nemen. In het dorp ligt ook een 150 meter lang recreatiegebied dat veel door bewoners van Tenerife wordt gebruikt. Het bekende dorp Masca ligt dichtbij en er zijn wandelingen over kliffen en door dalen naar de kust mogelijk

De bergen van Santiago del Teide.

 Hoger boven het dorp wordt het landschap "vulkanischer" en treffen we er de in juni uitbundig roze bloeiende amandelbomen aan. Maar ook wijndruiven  en vijgen groeien er uitbundig.  Nog hoger ligt de  te midden van een zee van zwart zand de  Chinyerovulkaan in het natuurreservaat Chinyero. Het één van de meest bijzondere landschappen van Tenerife. In 1909 vond in en rondom dit gebied de laatste vulkaan uitbarsting op Tenerife plaats. In de hele omgeving zijn daar de sporen nog van te zien.

Vulkanen.

Op het grondgebied van Santiago del Teide liggen behalve de vulkaan Chinyero, dat de bekendste is vanwege de omvang van deze stratovulkaan maar ook door de grote uitbarsting van deze vulkaan. Een groot deel van de bijzondere natuur in de omgeving werd daarbij verwoest. Er liggen nog een behoorlijk aantal kleinere vulkanen op Tenerife in de omgeving van Santiago del Teide waarvan er een aantal nog maar nauwelijks te herkennen zijn omdat de spectaculaire flora ze heeft bedekt.