Wilt u alles weten over vakantie met kinderen op Tenerife?

Voordat u op vakantie met kinderen naar Tenerife gaat wilt u weten wat er allemaal te doen is. Lees de belangrijkste informatie en tips.


Tenerife is het grootste van de zeven Canarische eilanden en op dit eiland zijn de meeste bezienwardigheden te vinden en is er voor families met kinderen het meest te doen.
Dit bijzondere eiland heeft een prachtig klimaat en om die reden is het ook heel aantrekkelijk voor kinderen om te genieten van alle attracties in omgeving met gegarandeerde zonneschijn met veel prachtige stranden die veel voorzieningen voor kinderen hebben.

Er is veel te doen op Tenerife als u daar met uw kinderen op vakantie bent. Op deze pagina staat informatie en wat tips. Wellicht is het Siam park het bekendste voorbeeld maar het is zeker niet het enige heerlijke park voor kinderen. Er zijn ook dierentuinen, folklore, een boeiend zeeleven, leerzame flora en fauna in de spectaculaire natuur en kinderen kunnen er aan veel aan water sport doen. In de dorpen en steden zijn leuke markten en de badplaatsen hebben lange boulevards waar u heerlijk in de zon kunt wandelen met uw kinderen. Tijdens uw vakantie kunt op veel plaatsen excursies boeken naar de bergen, op de zee of naar bijzondere plaatsen. Of ga eens wat drinken of eten in één van de vele kleine dorpjes.
Veel van die plaatsen en activiteiten zijn ook heel goed te doen voor volwassenen.

Onderaan deze webpagina noemen we ook een aantal attracties die niet geschikt zijn voor kinderen. In een aantal gidsen worden die wel als zodanig aangeprezen maar ze zijn het niet.

Als u een hotel of appartement zoekt voor uw vakantie met uw kinderen is het belangrijk dat er niet te ver in de buurt een supermarkt is waar u alles voor uw kinderen kunt kopen. Denk daarbij ook aan de soms enorme winkels die chinezen op Tenerife geopend hebben.


1. Loro Parque in Puerto de la Cruz.

Puerto de la Cruz is de eerste toeristische stad van Tenerife en het is ook daar dat het oudste avonturenpark van Tenerife ligt. Loro park is ontstaan in 1972 en groeide uit tot één van de grootste dierenparken van Europa. Op het 13,5 hectare grote gebied is voor kinderen veel te doen en dat begint bij binnenkomst al direct met papegaaien. Lopend door het tropisch aandoende park komt u met uw kinderen een veelheid aan dieren tegen variërend van gorilla´s en pinguïns tot de bekende dolfijnen shows. Letterlijk in elke hoek is wat te doen en op elke plek kunnen uw kinderen zelfs tussen de bomen de hoogte in. Het enige risico van een bezoekje aan dit park is dat uw kinderen er op elke vakantie weer opnieuw naar toe willen.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz↗


2. Siam Park in Adeje.

Het koninkrijk van het water ofwel "the water kingdom", de kreet waarmee Siam parque graag bekend wil staan. En inderdaad, u zult vrijwel nergens een meer uitgebreider waterpark vinden dan dit enorme avonturenpark. Overal waar u komt op het terrein zijn attracties de vinden waarin water de hoofdrol voor zich opeist variërend, van enorme glijbanen met tunnels, klimrekken waar het water altijd sproeit tot wild water zwembaden. Dit is één van de attracties waar u en uw kinderen ogen tekort komen. Net zoals het Loro park is het helemaal in een Thaise stijl ingericht en zijn er eveneens in Thaise stijl meer dan voldoende gebouwen en gebouwtjes met horeca en andere voorzieningen om uw verblijf tot een succes te maken

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje↗


3. Onderwater safari, Playa de las Americas, Arona.

Bezoek het meest onbekende deel van Tenerife en ga met de "yellow submarine" onder water om het zeeleven rond Tenerife te ontdekken. In de onderzeeër kunt u vanuit een comfortabele stoel door de panoramische ramen de prachtige rotsen voor de kust zien waartussen de vissen zwemmen te midden van de kleurrijke zeedieren die op de bodem leven. De onderzeeër duikt tot 30 meter diepte en gedurende de tocht gaan duikers mee naar beneden om in uw zicht de vissen te voeren.  De 1 uur durende tocht levert unieke indrukken op die u en uw kinderen zich nog lang zullen herinneren.  Dit is een bijzondere bezienswaardigheid die heel geschikt is om tijdens uw vakantie met kinderen te doen en die uniek in zijn soort is.

Meer informatie over wat er te doen is in Arona en Playa de las Americas↗


4. Forestal Park Tenerife bij La Esperanza.

Als uw kinderen tijdens hun vakantie van klimmen, springen, boomhutten en de natuur houden is dit hét attractiepark om te bezoeken. Het ligt iets voorbij La Esperanza op de weg naar de vulkaan El Teide en is alleen al door z´n bosrijke omgeving een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn kabelbanen, loopbruggen, tunnels in de lucht, spinnenwebben van touw en tal van andere klim en klautermogelijkheden die alle kinderen aanspreken om zich eens goed uit te leven en te laten zien wat ze allemaal kunnen. U maakt de dag nog leuker als u op de vlakbij gelegen picknickplaats midden in de bossen van een heerlijke maaltijd met uw kinderen gaat genieten. Een leuk dagje uit en het kost nog weinig ook.

Meer informatie over wat er te doen is in La Esperanza↗


5. kayakken tenerife in Los Cristianos.

Met een kajak de oceaan op varen is één van de beste en leukste manieren om de levende natuur in zee te kunnen bewonderen. Het prachtig heldere water maakt het mogelijk om veel dierenleven te zien en als u geluk heeft zijn er zelfs dolfijnen rondom de kajakken te zien. U vaart door grotten heen en hoort dan het galmen van de andere stemmen in de grot. Op veel plekken is het leuk en leerzaam om even de kajak te verlaten en een stukje te gaan zwemmen of zelfs te gaan snorkelen. Vlakbij Los Cristianos is een baai waar u alleen met een kajak kunt komen en waar vaak schildpadden te zien zijn. Een vaartocht duurt ongeveer 2 uur en u krijgt zorgvuldige instructies vooraf. Alles bij elkaar is dit een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos↗


6. Jungle park bij Arona.

Grote roofvogels die net over uw hoofd de lucht in vliegen in en minuten later weer terug keren naar de hand van de valkenier. Eigenlijk heten het jachtvogels omdat er vroeger met deze vogels gejaagd werd en dat heette de valkerij. Dit is slechts één van de attracties die het jungle park te bieden heeft. maar het is wel een spektakel dat kinderen enorm aanspreekt. Het jungle park heeft een grote collectie dieren die van dichtbij te zien zijn te midden van bosachtige paadjes met een weelderige begroeiing. Een aantal van die paden gaat door verblijven met papegaaien heen, over hangbruggen, door lagunes of onder watervallen door. Een heerlijk rustpunt is een tropisch begroeide vallei met bruggetjes en ontspannen plekjes om te zitten. 

Meer informatie over wat er te doen is in Arona en Playa de las Americas↗


7. Aqualand in Adeje.

Voor de jongste kinderen is dit een waar speelparadijs waar u uren kunt vertoeven. Aqualand Costa Adeje is een volwaardig waterpark, het heeft een dolfijnenshow, waterglijbanen, kleine en grotere zwembaden met speelobjecten en een sprookjesachtig waterkasteel voor de allerkleinsten. Er zijn mooie gebieden met ligbedden en parasols waarbij ook voorzieningen en ontspanningsruimtes zijn met een verwarmde jacuzzi´s en hydro massage stromen. Er zijn hangmatten naast de zwembaden waar u met uw kinderen heerlijk weg kunt dommelen als er even wat rust nodig is. Aqualand biedt u veel soorten vermaak die u anders in verschillende parken moet zoeken. Een heerlijke combinatie voor de de wat kleinere kinderen.

Meer informatie over wat er te doen is in Adeje↗


8. Lago Martianez aan zee in Puerto de la Cruz.

Dit zwemparadijs aan zee is één van de leukste ervaringen die u kunt meemaken als op vakantie met kinderen bent. Het park biedt alles wat u verwacht van een aangenaam verblijf met veel zon en waterplezier. Het heeft een oppervlakte van meer dan 33.000 vierkante meter met midden in het water verschillende eilanden en zeven verschillende bad zones waaromheen grote gebieden liggen met ligbedden en parasols. Het water is omzoomd met vulkanische rotsblokken en overal zijn leuke kleine hoekjes met bankjes en in het hele gebied ziet u kleurrijke bloemen en wuivende palmbomen. Lago Martianez ligt direct aan de boulevard van Puerto de la Cruz en in de directe omgeving is een keur aan winkeltjes en cafés en restaurants te vinden.

Meer informatie over wat er te doen is in Puerto de la Cruz↗


9. Kameelrijden op Tenerife bij Los Cristianos.

Het avontuur aangaan en eens rijden op "het schip van de woestijn" is de eerste keer een opmerkelijke belevenis. Op Tenerife heet het kameel rijden maar u rijdt mee op een dromedaris, te herkennen aan slechts één bult. Zo´n beest is niet zo heel erg stabiel waardoor u meebeweegt als op de golven in een boot en dat maakt een ritje heel bijzonder. Dat begint al direct als de dromedaris opstaat en u afwisselend schuin en recht mee omhoog beweegt. Juist voor kinderen, maar ook voor volwassenen, is dat één van de aantrekkelijke kanten van de rit. Bij het "Camel park" is ook een leuk restaurant om wat te eten of te drinken en daarna nog even wat van de andere dieren zoals schapen, varkentjes, ezels en, geiten op het terrein te kunnen genieten.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos↗


10. Het Palmetum in Santa Cruz.

Op een heuvelachtig terrein van 120.000 vierkante meter is een unieke palmentuin aangelegd met meer dan 2000 verschillende plantensoorten, waarvan soorten 472 palmbomen. Voor kinderen is een enorme variatie van bijzondere vegetatie te zien. Het is een in de wereld unieke tuin die het resultaat is van een samenwerking met tal van organisaties en universiteiten uit de hele wereld. Het kwam op Tenerife tot stand omdat juist daar een aangename en vrijwel constante temperatuur heerst bij een milde vochtigheid. Wandel over de mooi aangelegde paden en bekijk intussen een de beekjes, lagunes en watervallen. Behalve de paden en de andere vegetaties kunt u genieten van prachtige vergezichten over de oceaan, het Anaga gebergte en de stad Santa Cruz de tenerife.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife↗


11. Dolfijnen bekijken in Los Gigantes.

In de haven van het vriendelijke plaatsje Los Gigantes zijn een aantal bedrijven die een boottocht aanbieden om midden op zee naar dolfijnen te kijken. Vaak vermelden ze erbij dat er ook walvissen te zien zijn en daarmee bedoelen ze de "pilot whale" die in het Nederlands een griend heet en dus een dolfijnensoort is en geen walvis. Zodra u de dolfijnen ziet zult u ervaren hoe bijzonder het is om de dieren razendsnel door het water te zien bewegen en vaak ook springen. In groepjes van 3 tot 7 dieren zullen ze de boot begeleiden en u unieke foto momenten geven.  Let erop dat u een tocht boekt met de garantie dat u en uw kinderen inderdaad dolfijnen zien. Zo´n garantie houdt dan meestal in dat u een tweede keer gratis de tocht mag gaan maken.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Gigantes↗


12. Monkey park bij Los Cristianos.

Het is één van de kleinste dierentuinen ter wereld maar er is wel iets bijzonders te doen. Als u en uw kinderen het leuk vinden om tijdens een bezoek aan dit park tussen de verschillende aapjes rond te lopen en ze aan te raken dan kan dat. Uiteraard alleen bij die apen die zonde risico te benaderen zijn.  Onder de apensoorten die er rondlopen zijn maki's, gibbons, gouden leeuwapen, chimpansees, bavianen, en vele andere apensoorten. In het mooi aangelegde park zijn er naast apen enkele andere dierensoorten te zien waarbij u moet denken aan civetkatten, toekans, krokodillen, schildpadden, diverse soorten agapornissen en papegaaien waar u ook mee op de foto kunt gaan. Monkey park is een ideaal uitje voor dierenliefhebbers en kinderen.

Meer informatie over wat er te doen is in Los Cristianos↗


13. Parque Marítimo César Manrique in Santa Cruz de Tenerife.

In  de drukbevolkte stad Santa Cruz bevind zich tussen het Palmetum en het Auditorium een prachtig waterpark waar u  heerlijk een dagje met uw kinderen kunt doorbrengen. De tropische tuin met tal van bijzondere planten zorgen voor een unieke decoratie van de enorme zwembaden. In die zwembaden liggen een aantal eilandjes met echte palmen waar u naar toe kunt zwemmen om het hele complex op een bijzondere manier te kunnen zien. Op veel plekken bestaat de wand van de zwembaden uit grote rotsblokken van vulkanische stenen. De voorzieningen zijn van een hoog niveau met voldoende kleedruimtes, horeca en sanitaire voorzieningen. Parkeren kunt u op de enorme parkeerplaats net voor het zwembad complex.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife↗


14. Carnavals museum in Santa Cruz.

Dit museum biedt een unieke kans om tijdens uw vakantie iets van het immense carnaval in Santa Cruz de Tenerife te zien als u zelf niet in de gelegenheid bent geweest om het in het echt te zien. De geschiedenis, de structuur, de groepen en vooral de koninginnen van het carnaval komen aan bod.  Er zijn levensgrote poppen, geluid- en beeldfragmenten en een uitgebreid collectie memorabilia over alles wat met dit 6 weken durende feest te maken heeft. Ook voor kinderen is dit museum geschikt door de aansprekende wijze waarop de collectie getoond wordt. Er is een enorme verzameling van de spectaculaire kostuums die de deelnemers dragen en voor de kinderen is er de mogelijkheid om zich eens in een carnavals kostuum te verkleden.

Meer informatie over wat er te doen is in Santa Cruz de Tenerife↗


15. El Teide en de Cañadas.

Met de kabelbaan naar 3555 meter hoogte en dan terecht komen op de hoogste berg van Europa, alhoewel Tenerife eigenlijk ijn Afrika ligt. Vanaf die hoogte ziet u prachtige vergezichten over het eiland en enkele van de andere eilanden, Dit is een echt unieke ervaring waarbij u er rekening mee moet houden dat het op die hoogte behoorlijk koud kan zijn. Een trui meenemen kan zeker geen kwaad. Op weg naar de kabelbaan komt u al door het adembenemende landschap dat de omgeving van de Cañadas en de Teide te bieden heeft. Overal vind u grillige rotsformaties en lava velden. Voor kinderen die op Tenerife op vakantie zijn is dit een belevenis omdat het vrij zeldzaam is om door een vulkaanlandschap te rijden. Goede schoenen zijn aan te bevelen.

Meer informatie over wat er te doen is in de Cañadas en op de Teide↗


Er zijn een paar bekende attracties die niet zo geschikt zijn voor kinderen. In een aantal gidsen worden die wel als zodanig aangeprezen maar ze zijn het niet of in mindere mate..

Piramides van Güímar.

Ondanks de bekendheid is het geheel vaak veel te saai voor kinderen. Afgezien van de historische waarde is er niet veel te beleven en voor het navigatiecentrum dat ook op het terrein ligt is wel enige kennis vereist. De scheepsmodellen die er staan zijn wel bijzonder maar ook niet zo geschikt voor kleine kinderen.

Cueva del Viento,

In en rond deze zeer bezienswaardige grot zijn overal afstapjes en scherpe rotsen, het is er donker en glad en de laddertjes en trappen vragen om grote voorzichtigheid. Als u er naar toe gaat kunt u uw ogen het beste steeds op uw kinderen richten.


Verwante onderwerpen:

pagina: vakantie met kinderen

deteiding.nl