Waar zijn de romantische plekjes op Tenerife?

Tenerife is romantiek, ondergaande zon, verstilde dorpjes, romantische kerkjes en lommerrijke pleinen en liefdevolle cadeau´s.

deteiding.nl


Wat is er romantischer dan eten bij avondlicht op een met kaarsen verlicht terrasje met zeezicht? Dat is wellicht één van de beste voorbeelden van hoe romantisch Tenerife kan zijn. Maar ook overdag is er veel te doen op dit eiland vol met bezienswaardige romantiek.

Hieronder staan 40 romantische ideeën en activiteiten die u kunt doen op Tenerife.


Dorpjes, de meest genoelijke en eenvoudige manier om in een romantische sfeer te komen tijdens uw vakantie op Tenerife.

Parque Los Lavaderos in El Sauzal.

Met stromende en ruisende watervallen, een tropische begroeiing, prachtige uitzichten op zee en een terras met een verfijnde keuken is dit wellicht het meest romantische plekje op Tenerife. Het niet voor niets dat u daar vaak paartjes trouwfoto´s ziet maken en genieten van de omgeving terwijl de fotograaf zijn werk doet. Ook voor een heerlijke tocht naar dit deel van het eiland is tijdens uw vakantie op Tenerife dit park met het restaurant een waardige romantisch diner waard.

Meer informatie over El Sazual


Romantisch eten in Las Lagunetas.

Slechts een paar huizen staan er in dit genoeglijke gehucht tegen de bergen en tussen de landerijen. Aan het einde van de kleine toegangsweg licht een verrassend goed restaurant waar u binnen of buiten heerlijk romantisch kunt tafelen. Het heet Bodegón Patamero en er wordt verfijnd en gastronomisch gekookt met heerlijke toetjes. Rechts van de bodegon loopt een steil maar verleidelijk pad de bergen in. Toch even proberen tijdens uw vakantie op Tenerife.

Meer informatie over Las Lagunetas


Gehucht El Rosario in San Juan de la Rambla.

Over een oude weg langs de zee wandelen in een decor van oude, kleine huizen en een even klein kerkje in een dorpje waar geen auto´s kunnen komen is een romantisch avontuurtje dat nergens anders op Tenerife mogelijk is en als u zin heeft kunt u aan het einde nog naar de zee wandelen langs een kronkelig rotspaadje op weg naar een kiezelstrand waar vrijwel nooit iemand komt. Romantisch wandelen kan dus heel goed in San Juan de la Rambla.

Meer informatie over San Juan de la Rambla


Buenavista del Norte.

Als u van een romantische plek houdt en graag op zo´n plek wat rond dwaalt is het kleine stadje Buenavista één van de beste plekken op Tenerife. Het lommerrijke centrale plein heeft onder het geboomte een prachtig paviljoen met een klein restaurant daar in. Geniet van de omgeving rond het plein, de stilte en uw gezelschap tijdens een geurig kopje koffie. Het romantische karakter van het stadje doet alles in het heden vergeten.

Meer informatie over Buenavista del Norte


Arico del Nuevo.

Tot op heden is deze romantische parel op Tenerife niet ontdekt door grote groepen toeristen en dat maakt een wandeling door het vrijwel autovrije gehucht een bijzondere belevenis. Loop door de smalle straatjes met witten huizen waar groene deuren, kozijnen en luikjes in zitten en proef de sfeer van vroeger die er nog steeds volop heerst. Op het kleine plein in Arico del Nuevo met een kerkje zijn meestal wat lokale kinderen aan het spelen. Laat u niet afleiden door de naan "Nuevo".

Meer informatie over Arico del Nuevo


Romantisch boottochtje in Los Gigantes.

Op talloze foto´s staan de Antacillados de Los Gigantes en daarom is het in Los Gigantes vaak druk met toeristen. Toch kunt u daar een bijzonder romantische tocht maken door met z´n tweeën een bootje te huren en gezamelijk lang de enorme kliffen te varen en tijdens een boottochtje tegen de rotsen aan een zelf meegegrachte lunch gebruiken. 

Meer informatie over Los Gigantes


Genieten in Icod de los Vinos.

De duizendjarige drakenbloedboom ofwel "El Drago milenario" is altijd al een plekje geweest waar u even kunt genieten van een romantisch fotomoment of wat meer. Icod de los Vinos biedt echter veel andere bezienswaardigheden met z´n romantische pleinen, huizen, kerken. Maak een rondwandeling langs alle mooie gebouwen en drink of eet iets op het lommerijke plein Plaza de la Pila en bezoek daar ook Bodega Museo de Malvasía.

Meer informatie over Icod de los Vinos


Steden

La Orotava, de meest romantische stad van Tenerife.

Wellicht de meest romantische stad van Tenerife met z´n stokoude handelshuizen en stadsboerderijen. Geliefde plekjes zijn de tuinen van Marquesado de la Quinta Roja, de botanische tuin Hijuela del Botánico achter het gemeentehuis, Plaza de la Constitución met z´n fraaie paviljoen, het restaurant Sabor de Canarias en de vele romantische hotels in oude stadshuizen. Een wandeling door de straatjes maakt uw verblijf in La Orotava compleet.

Meer informatie over: La orotava


Het Plaza San Francisco in Santa Cruz de Tenerife.

Met de barokke kerk, het voormalige hooggerechtsgebouw en tientallen oude huizen is het Plaza San Francisco het best bewaarde gebied in het centrum. Met een keur aan restaurants is het er onder de enorme Indische ficusbomen één van de meest romantische plekjes van Tenerife om gezellig te eten en te drinken. Als even verder loopt vind u het Plaza del Príncipe de Asturias, een oase in deze grote winkelstad.

Meer informatie over Santa Cruz de Tenerife


Romantisch ontbijten in La Laguna.

De oudste stad van Tenerife is een aaneenschakeling van stokoude, maar doorgaans goed gerestaureerde gebouwen. Het is moeilijk om een specifiek romantische plak aan te geven omdat het geheel die sfeer uit straalt. Toch is er een plekje waar u heel bijzonder kunt ontbijten in een patio achter twee oude deuren. Het is bijna niet te zien dat u er kunt eten en het heet Makika&Co. Geniet van de sfeer en de bijzondere gerechten.

Meer informatie over La Laguna


Garachico met de natuurlijke zwembaden.

Een plaats die geen toelichting behoeft is Garachico. Dwalen en eten door deze oude stad is één en al romantiek met als extra de bijzondere rotskust die voor de stad aan zee ligt en waar de unieke natuurlijke zwembaden ofwel Charcos zijn. Romanitsch wordt het rondom de oude kerk en de pleinen daarnaast waar u heerlijk wat kunt eten en drinken onder de mooie bomen. Vlak daarbij zijn een aantal historische hotels vol met romantiek en sfeer.

Meer informatie over Garachico


Teatro Güímar, een romantisch theater.

Het bijzondere Teatro Güímera in Santa Cruz is in 1849 gebouwd en is daarmee het oudste theater van de archipel. Het ademt nog helemaal de sfeer van die tijd met z´n pluche stoelen en het neo-barokke decor. De uitvoeringen zijn bijna altijd in het Spaans maar bij muziek uitvoeringen maakt dat niet zo heel veel uit. Het is een heerlijk romantische belevenis als u een stoeltje op één van de zijbalkons kunt bemachtigen.

Meer informatie over Santa Cruz


Puerto de la Cruz, de orchideeëntuin.

Jardín de Orquídeas de Sitio Litre is de enige orchideeëntuin op Tenerife die voor iedereen te bezoeken is. Het is gesitueerd bij een oud herenhuis uit het jaar 1730 en heeft door z´n fonteinen, de pergola´s en de uitbundige bloemenpracht een heel romantisch karakter. Er zijn met bloemen overdekte gangen en smalle paadjes waar een wandeling foor het kleine maat fotogenieke park iets heel speciaals krijgt. De orchideeëntuin Sitio litre is niet gratis.

Meer informatie over Puerto de la Cruz


Stranden en natuurlijke zwembaden

De piratenbar op Playa Teguita.

Een klein romantisch strand met een piratenbar bijna direct aan het water komt u niet vaak tegen en dat maakt dit strand vlakbij El Medano speciaal. De mooiste momenten zijn te beleven als de zon ondergaat en de opvallende berg Montaña Roja rood gaat kleuren in de avondzon. Op die momenten is de sfeer heel rustig en beleeft iedereen unieke momenten bij de kleurenpracht die zich op die momenten ontwikkeld.

Meer informatie over Playa de la Tejita


Het mediterrane Playa de las Terasitas.

Bekend als het meest subtropische strand van Tenerife is het met z´n vele wuivende palmen is ook één van de meest romantische stranden en er is altijd genoeg ruimte op dit kilometers lange strand. De vele terrassen op het strand nodigen uit om in de romantische en mediterrane sfeer gezellig iets te eten of te drinken, maar een wandeling langs de waterkant met het uitzicht op de terrasjes is ook een genoegen. Het stand ligt net voorbij Santa Cruz.

Meer informatie over Playa de las Teresitas


Vlakbij de bohemiens, Playa de el Medano.

Met het centrum van El Medano direct naast het strand heeft Playa de el Medano een sfeer die met geen ander strand te vergelijken is. Het wemelt er van de jonge vakantiegangers die op Tenerife op zoek zijn naar surfplezier. En in die sfeer krijgt elke omgeving iets romantisch. Het heeft kent aan en rond het centrale plein voldoende leuke bars, cafés en restaurants om wat te drinken of te eten in een gezellige sfeer.

Meer informatie over Playa de el Medano


Playa de Los Cristianos.

We zijn geneigd om te denken dat dit strand vrijwel altijd druk is maar dat is meer gedeeltelijk zo. Aan de lange boulevard is het in zuid-oostelijk richting vaak heel rustig en de palmbomen daar geven uw verblijf daar een heel romantisch karakter met de bars, cafés en restaurants er net achter. Dit stukje van Los Cristianos is heel geschikt als u geen auto heeft en u liever niet de bus neemt tijdens uw vakantie op Tenerife

Meer informatie over Playa Los Cristianos


Weg van de massa´s, Playa San Juan.

Weg van de drukte die een groot deel van het zuiden en westen van Tenerife kenmerkt is Playa San Juan een oase van rust. U kunt er vrijwel alles vinden wat u zoekt in een badplaats op Tenerife, maar de grote massa´s komen hier niet en dat maakt het tot een goed strand om gezellig en romantisch bij elkaar te zijn zonder de blikken van een massa mensen. Het dorpje biedt langs de zeedijk veel gezelligheid en mogelijkheden tot vertier.

Meer informatie over Playa San Juan


Ervaar de stilte op Playa los Patos.

Wellicht het meest romantische strand van Tenerife, zeker als u tot in er tot in de late uurtjes blijft. Dit is één van de stranden waar maar zelden iemand komt en dat heeft ook een reden want het strand is lastig te vinden en te bereiken. Als u er bent zult u alle denkbare rust ervaren en juist dat geeft een romantisch gevoel zoals dat bijna nergens anders kan. Een picknickmand met eten en drinken kunt u beter meenemen want er is geen enkele voorziening.

Meer informatie over Playa los Patos


Mooie natuur en bergen

Cañadas en El Teide.

Het meest bekende gebied van Tenerife is ook één van de leegste gebieden als u buiten de geijkte plaatsen bent. In de Cañadas kunt u op 2300 meter hoogte een van de vele paden in wandelen en u vindt dan vanzelf een romantisch plekje om met elkaar het bijzondere natuurschoon van vulkanen en het uitzicht op El Teide te bewonderen of u kunt iets anders gaan doen waar u zin in heeft.

Meer informatie over de Cañadas en El Teide


De nevelwouden van de Anaga.

Het is even wennen om het immense Anaga massief als een romantische bestemming te zien. Toch heeft dit woud wel iets weg van een sprookjesbos op de momenten dat een vriendelijke nevel door de boomkruinen heen komt en op die momenten is een wandeling een onvergetelijke ervaring die op iedereen indruk maakt. Daarom is een wandeling in dat gebied een belevenis vol van romantiek, ook al omdat het er nooit druk is want daarvoor is het te groot.

Meer informatie over wat er te doen is in het Anaga gebergte


Het romantische Masca.

Masca staat wel in deze lijst omdat het zeker een romantische locatie midden in de woeste natuur is maar door de vele mensen die dit gehucht op hun vakantie op Tenerife willen gaan bekijken is het er veel te druk. Als u er dus heen gaat moet u van tevoren bedenken dat u één van de duizenden geïnteresseerden bent die dit charmante plaatsje en de spectaculaire natuur er om heen willen bezoeken. de wandeling door de kloof van Masca is een aanrader.

Meer informatie over Caserio Masca


Romantische picknick.

Met een gevulde picknickmand de bossen intrekken en een geschikte plek zoeken om gezellig met twee of meer mensen in de bijzondere natuur van Tenerife gezamenlijk te gaan eten en drinken behoort al heel lang tot één van de meest romantische bezigheden van mensen die de natuur weten te waarderen. We kennen de meeste picknickplaatsen op Tenerife. U heeft ze dus voor het uitkiezen.

Meer informatie over picknick plaatsen op tenerife


Sterren kijken, een romantisch hoogtepunt bij El Teide.

Een relatief nieuwe activiteit is het in de nacht bekijken van de sterrenhemel op Tenerife. Dat is niet alleen een spectaculair uitstapje maar ook hele romantische belevenis waarbij u, vaak liggend op de grond, kunt genieten van een overdaad aan sterren en waar u heel vaak ook de sterrennevels kunt zien. Van alle romantische belevenissen die op Tenerife mogelijk zijn is dit één van de meest bijzondere. U kunt vaak niet aan anderen uitleggen wat u heeft gezien.

Meer informatie over de unieke sterrenhemel van Tenerife


Romantisch wandelen in Botanische tuinen.

Tenerife kent een aantal romantische subtropische botanische tuinen in verschillende soorten en van klein tot groot. De oudste en meest bekende tuinen zijn de volgende botanische tuinen, het Taoro park en de Orchideeëntuin in Puerto de la Cruz,  en de Hijuela del Botánico in en La Orotava. Veel nieuwer is het Palmetum in Santa Cruz de Tenerife terwijl het parque Garcia Sanabria in die stad eveneens als een botanische tuin bestempeld kan worden.

Meer informatie over de botanische tuinen in Puerto de la Cruz


Activiteiten

De romantiek van de romeria´s.

De hele sfeer rond een romeria ademt de sfeer van een oude maar nog steeds voortlevende romantiek compleet met door ossen getrokken karren. Het is een genoegen om juist daar met z´n tweeën naar toe te gaan en te genieten van de levendige muziek en de dansen. Op veel plekken kunt u wat eten en drinken in speciaal daarvoor gebouwde standjes waar de lokale lekkernijen vaak te proeven zijn.

Meer informatie over Romeria´s op Tenerife


Bezoek een wijngaard en de bodega.

Een wijngaard en een bodega bezoeken is een avontuur van smaak en natuur. Het is op die manier bezien een heerlijk en romantisch uitstapje op de met wijnranken begroeide hellingen van Tenerife. Die zijn er voldoende en de keuze aan bodega´s is groot. Laat u verleiden tot een bezoek aan één van het en geniet met volle teugen van de heerlijke Malvasia wijnen die het eiland, en natuurlijk de bodega, u te bieden heeft. In het Spaans zijn wijnen "vinos".

Meer informatie over vinos, wijngaarden en bodega´s


Guachinches, romantiek tussen de lokale inwoners.

Wijn van eigen wijngaarden kunt u ook krijgen bij de vele Guachinches die Tenerife rijk is. Daar kunt, afhankelijk van de aankleding van zo´n restaurant, in een romantische sfeer een authentieke maaltijd volgens de traditionele gastronomie van Tenerife gebruiken. U zit dan doorgaans tussen inwoners van Tenerife met een kaart die u wellicht niet begrijpt. Kijk op eten en drinken op Tenerife om de gerechten te begrijpen.

Meer informatie over Guachinches


Echt romantisch naar het flamingo Theater.

Flamingo en Spanjaarden horen bij elkaar en dat is ook zo op Tenerife. Het theater waar de show plaatsvind ligt in Costa Adeje en hoort bij het hotel GF Victoria. Zoek een goed plekje en u kunt met z´n tweeën een geweldig romantisch avontuur met zang en dans meemaken zoals dat alleen bij de flamingo kan. Flamingo is overigens niet iets dat tot de cultuur van Tenerife behoord maar dat maakt voor een gezellige avond niet uit.

Meer over wat er te doen is in Costa Adeje


Onderwater romantiek, snorkelen.

Schildpadden, vissen, kreeften en inktvissen zwemmen overal in de wateren rond Tenerife. En deze onderwater dieren zijn goed te zien als romantisch met z´n tweeën onder water gaat door te gaan snorkelen. Beleef een avontuur mat elkaar dat zich in een andere wereld afspeelt, een wereld vol verrassingen waar nog lang aan terug zult denken. Overal aan de kust van Tenerife kunt u zo´n avontuur boeken maar de beste plak voor snorkelen is Los Gigantes.

Meer over wat er te doen is in Los Gigantes


Romantische boottocht bij avond.

Een heerlijk verfrissend boottochtje in de avond met zicht op het verlichte strand en de barretjes erachter kan een hele romantische belevenis zijn die u echt eens moet proberen om Tenerife eens op een hele andere manier te bekijken. Het uitzicht op Playa de las Americas is, met z´n vele bars, restaurants en cafés het meest geschikt om de avond op deze manier door te brengen. Het is verrassend om te zien hoe anders u Tenerife tijdens zo´n boottocht ervaart.

Meer over wat er te doen is in Playa de las Americas


Romantisch dineren bij de ondergaande zon.

Als u liever op het droge blijft zijn er overal restaurants, bars en cafés met verkoelende terrasje waar u in de avond wat kunt eten en drinken tijdens de zonsondergang. Vaak heeft die zonsondergang op Tenerife roze, oranje of rood gekleurde wolken die een hele romantische sfeer aan uw avond geven. 

Meer over wat er te doen is vindt u in de reisgids het zonnige zuiden


Aan dit deel van deze pagina wordt nog gewerkt.

Winkelen en kado´s.

La Laguna is waarschijnlijk de meest romantische stad van Tenerife om te kunnen winkelen. Lopend tussen de oude woonhuizen en paleizen vind u overal kleine winkeltjes met een uniek assortiment en talloze kleine restaurants, bars en cafés. Overal doemt de sfeer van een gezellige winkelstad op zoals we dat in de lage landen kennen in de oude stadscentra. Zoek eens naar een romantische waaier of leuke artesenaria van Tenerife. Nergens kunt u voor bijzondere cadeaus en andere lokale artikelen beter terecht dan in La Laguna. Bovendien heeft de stad nog veel meer unieke bezienswaardigheden.

Meer over wat er te doen is in La Laguna

In Costa Adeje kunt u een aantal winkelcentra bezoeken een keur aan winkels die allemaal elk hun bijzonderheden hebben. Bekijk het hele sfeervolle winkelcentrum Centro comercial El Mirador. dat gebouwd is als een klein ou dorpje compleet met een kleine kerk. Een ander winkelcentrum met veel bijzondere winkels is het Plaza comercial del Duque. Iets buiten Costa Adeje, vlakbij de snelweg, is de indrukwekkende Siam Mall te vinden dat een veelheid aan leuke cadeaus voor het uitzoeken heeft.

Aan de andere kant van Tenerife ligt Puerto de la Cruz met een winkelgebied dat pal langs de oceaan loopt. Er is een veelheid aan winkels variërend van parfumerieën, kledingwinkels, juweliers tot winkeltjes mat leuke cadeau artikelen. Tussen al die winkels zijn veel bars en restaurants gevestigd waar u een verfrissend drankje met taart of een kleine maaltijd kunt genieten tussen het winkelen op de boulevard van  Puerto de la Cruz door. Iets achter de boulevard van Puerto ligt de Calle de la Hoya waar u eveneens veel winkels zult winden met allerlei leuke kado artikelen.


On-line romantische kado´s kopen.

Er zijn diverse online winkels met leuke artikelen die u kado kunt doen aan uw geliefde.

Voor cosmetica is er Druni

Voor wijnen kunt u terecht bij: Vinopremier

Bloemen kunt u bestellen bij Tenerife Flowers

 


Naast deze romantische dingen om te doen op Tenerife is er nog een scala aan mogelijkheden om u romantisch te vermaken.

U kunt in Puerto de la Cruz in het Loro Parque samen of de foto met papegaaien.

In Icod de los Vinos kunt u samen onder de Drago, de duizendjarige boom, verpozen.

Met z´n tweeën plonsen in een natuurlijk zwembad dat in de oceaan ligt kan in Punta de Hidalgo. (Niet in Garachico, dat is te druk.)

Bezoek het grotten complex bij de boulevard van Costa El Sauzal en speel daar een spelletje naar uw zin.

Of doe hetzelfde in Agua Garcia waar het dieper in grotten donker is. Vergeet niet om een volle accu in uw telefoon te hebben.

Bezoek een uitzichtpunt ergens in de bergen zoals Mirador Cherfe bij opkomende zon.

Ga naar El Teide en bekijk de schaduw van de Teide, de langste schaduw van de wereld.

 

https://www.deteiding.nl/bezienswaardigheden/wat-te-doen-op-tenerife#zwemmen-in-een-natuurbad-van-de-oceaan

Kortom, de hoeveelheid romantische activiteiten en dingen om te doen zijn schier onuitputtelijk en er is voor iedereen wel iets bij wat zij leuk vinden op Tenerife, het eiland van de eeuwige lente maar ook van de romantiek.


Pagina: Romantische plekjes op Tenerife,

deteiding.nl