Granadilla de Abona, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Granadilla de Abona.

Video van Granadilla de Abona.

Grandilla is één van de plaatsen op Tenerife die verborgen schatten in zich bergt. Het centrum, de lokale markten en de boeiende folklore zij niet algemeen bekend. Haar centrale kerk, de San Antonio de Padua is een bezoek meer dan waard, net zoals de vele andere historische gebouwen in en rond het centrum. Een wandeling door dit bijzondere stadje is een aanbeveling.

Foto selectie van Granadilla de Abona.


Fiestas en Feestdagen.

Granadilla de Abona kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Granadilla de Abona of in de directe omgeving zijn 12 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Granadilla de Abona↗


Luchthaven Reina Sofia.

Veel bezoekers van Tenerife komen aan in Granadilla de Abona. Dat komt omdat de drukste luchthaven van Tenerife in die plaats ligt. De oude naam Reina sofia wordt niet veel meer gebruikt. Het staat nu bekend als Tenerife sur. De plaatsen Los Cristianos, Adeje en de andere grote toeristen bestemmingen liggen hier redelijk dichtbij. Deze relatief nieuwe luchthaven heeft een groot route netwerk naar alle landen van Europa.

Van de zee tot de cañadas.

De gemeente Granadilla de Abona strekt zich uit tot de rand van de Cañadas zodat u de gemeente in feite van daar uit ook kan zien. Door de grote hoogte, ver weg van de kust heeft Granadilla de Abona uitgestrekte natuur gebieden met een grote varieteit aan landschappen. Los Derriscaderos is een ongerept gebied vol met grillige rotsen met een typerende lichte kleur van puimsteen. Zo zijn binnen het gebied van deze gemeente bijna ongekend verschillende landschapen te zien. Stranden vanaf zeeniveau de tot aan de scherpe randen van de cañadas op 2300 meter hoogte.