Masca, één van de meest pittoreske dorpjes op Tenerife.

Masca is één van de meest pittoreske en bezienswaardige dorpjes op Tenerife en ligt hoog op de rand van een rotsachtige berghelling in het Teno gebergte.

deteiding.nl


Masca is klein en is wat lastig te bereiken, maar het is wel het dorpje waar u het traditionele erfgoed van Tenerife het beste kunt ervaren omdat het dorpje zo lang vrijwel afgesloten van de buitenwereld is geweest. Daardoor is het een bezienswaardigheid op zich.


In de noord-westelijke hoek van het Reno gebergte ligt Masca op Tenerife, Omringd door ruige kliffen en adembenemende landschappen ligt het kleine gehucht in een spectaculaire en bijzondere natuur omgeven door hoge bergen, diepe barranco´s en adembenemende landschappen. Als u door de smalle straatjes loopt, zult u gefascineerd zijn door de goedbewaarde traditionele architectuur van Tenerife met charmante patio's die verlevendigd worden met sierlijke planten. Het gehucht ademt de sfeer van vroegere tijden en laat u zien hoe het charmante culturele erfgoed van het eiland er uit ziet.

Dat Masca zo goed bewaard is komt omdat er tot 1991 geen weg naar toe was aangelegd en al het vervoer van en naar het dorp tot die tijd met muildieren over kronkelige paden moest gebeuren. Het idyllische karakter is juist daarom zo goed bewaard gebleven. Dat merkt u het best als u even ontspant op één van de plaatselijke patio's.  In deze kleine buitenruimtes vind u doorgaans meubelen in lokale kleuren met prachtige bloemen uit de endemische flora van Tenerife  en ze zijn vaak gevuld met kleurrijke meubels en potplanten en bieden een rustige omgeving waar u kunt genieten van de lokale sfeer. Deze patio´s werden of worden gebruikt voor als de verzamelplaats van het gezin waar ze eten en de dingen van de dag met elkaar bespreken.

Het lokale eten en drinken wordt doorgaans nog op traditionele wijze bereid met lokale ingrediënten en heeft een iets ander karakter dan u kent van de andere elementen van de gastronomie van Tenerife.

Samenvattend levert dit pittoreske  Masca een beknopt overzicht van de geschiedenis en de emblematische cultuur van het eiland te midden van een spectaculaire natuur in combinatie met een rijke historisch erfgoed. Dat maakt Masca tot een bestemming die u tijdens uw vakantie op Tenerife  niet kunt overslaan als u graag kennis maakt met een authentiek plekje op Tenerife.

Tussen de traditionele architectuur van de huizen in het dorp staan enkele bijzondere monumenten zoals de Casa de Piedra, een volledig natuurstenen huis, en het huis los Avinculados uit de 16-e eeuw, wat het oudste gebouw in de omgeving is en er is een klein kerkje uit de 18-e eeuw, de kerk van de Onbevlekte ontvangenis, La Inmaculada Concepción met slechts 8 zitplaatsen. Masca heeft ook een klein etnografisch museum waar u informatie en gebruiksvoorwerpen vindt van het ambachtelijke leven in eerdere tijden. Caserio, een gedeelte van de benaming van het dorp betekent "landwerkers huisjes". Juist daarom zijn er in het gehucht ook ambachtsvoorwerpen en specifieke souvenirs te koop. Om iets te eten en drinken kunt u terecht bij een paar restaurants en cafés.

Volgens diverse bronnen is Masca tot 1492 een oude nederzetting van de Guanchen en heeft het dorpje due een lange geschiedenis. Het ligt op 650 meter hoogte en wordt nu bewoond door 90 tot 99 mensen. In het dorp komen steile hellingen met onregelmatige stenen voor die voor sommigen wellicht wat te steil en te onregelmatig zijn. De weg naar Masca is niet eenvoudig door de vele haarspeldbochten en daarom is de reis er naar toe met de bus aan te raden. De buslijn vanaf Santiago de Teide is: Titsa Lijn 355  Klik op "cambiar el sentido" voor de rijrichting vanuit uit Santiago.


Dit dorp staat ook op de pagina over de meest romantische 

Caserio Masca wordt met een route beschrijving genoemd op de pagina Ontdek de mooiste dorpjes op Tenerife


Pagina: Masca

deteiding.nl

 

 

 

 

 

 

 

Sommige huizen bevatten nu cafés en restaurants waar u kunt stoppen voor de lunch of een drankje. U kunt ook sinaasappelen kopen die op de omliggende hellingen zijn geteeld. Neem een ​​kijkje in het kleine kerkje, er passen slechts 8 mensen in!

 

Als je kunt, doe dan de wandeling van Masca naar de oceaan. Onderweg is er een prachtig landschap. Het is een retourrit van 6 uur, maar als u met de bus komt, is het mogelijk om een ​​enkele reis naar de kust te lopen en dan een boot langs de kust te nemen naar Los Gigantes, waar uw bus u ophaalt. Vanwege het grote aantal bezoekers is het aantal wandelaars nu beperkt en moet je vooraf kaartjes reserveren om de wandeling met een ervaren gids te doen.

 

 

Een van de belangrijkste attracties van Masca Village is de ongerepte schoonheid. 

Voor buitenliefhebbers is Masca Village een paradijs om te wandelen. De schilderachtige routes bieden een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien en de Atlantische Oceaan. Begin aan een uitdagende wandeling naar de top van het dorp en word beloond met ontzagwekkende vergezichten die je buiten adem zullen laten.

Ondanks de afgelegen ligging is Masca Village steeds populairder geworden onder toeristen die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, weg van de drukte van het reguliere toerisme. Bezoekers kunnen het dorp in hun eigen tempo verkennen en zich onderdompelen in de rust en sereniteit van dit verborgen juweeltje.

Welkom in Masca Village

Welkom in Masca Village, een verborgen juweeltje hoog tussen de kliffen van Tenerife, Spanje. Dit schilderachtige dorp is een must-visit bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke toeristische ervaring.

Masca Village staat bekend om zijn traditionele architectuur, met charmante huizen en gebouwen die naadloos opgaan in de omringende natuurlijke schoonheid. Het dorp is in de klif gebouwd en biedt een adembenemend uitzicht op het ruige landschap beneden.

Of u nu een natuurliefhebber of een wandelliefhebber bent, Masca Village heeft iedereen iets te bieden. Het weelderige landschap rondom het dorp is ideaal om te wandelen en te verkennen, met goed onderhouden paden die u door schilderachtige landschappen leiden.

Een van de hoogtepunten van Masca Village is de traditionele Canarische architectuur. De gebouwen zijn ontworpen met witgekalkte muren en rode pannendaken, waardoor een charmante sfeer ontstaat die je meeneemt naar vervlogen tijden. De smalle, kronkelende straatjes zijn omzoomd met kleurrijke bloemen en groen, wat bijdraagt ​​aan de pittoreske charme van het dorp.

 

Of u zich nu aangetrokken voelt tot Masca Village vanwege de prachtige locatie op een klif, de traditionele architectuur of de mogelijkheid om het omliggende platteland te verkennen, dit verborgen juweeltje zal zeker uw zintuigen boeien en onvergetelijke herinneringen achterlaten.

Geschiedenis en cultuur van het dorp Masca

Het dorp Masca, gelegen op het prachtige eiland Tenerife, Spanje, is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Masca, genesteld tussen torenhoge kliffen, is een populaire bestemming geworden om te wandelen en de traditionele manier van leven in dit schilderachtige dorp te verkennen.

Historisch belang

Ooit geïsoleerd van de rest van het eiland vanwege de afgelegen ligging, werd Masca gesticht door de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van Tenerife. Na verloop van tijd werd het dorp een belangrijke handelspost en speelde het een belangrijke rol in de geschiedenis van het eiland.

Tijdens de 16e eeuw was Masca vaak het doelwit van piraten vanwege de verborgen ligging en het moeilijke terrein. Ondanks deze uitdagingen slaagden de lokale bewoners erin hun manier van leven en hun unieke architectuur te behouden.

Cultureel erfgoed

De cultuur van Masca is diep geworteld in de tradities en gewoonten van de bevolking. Het dorp staat bekend om zijn traditionele ambachten, zoals pottenbakken en weven, die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Een bezoek aan Masca biedt inzicht in het dagelijkse leven van de dorpsbewoners. De smalle straatjes zijn omzoomd met witgekalkte huizen, versierd met kleurrijke bloemen en planten. De centrale patio van elk huis Traditionele festivals zijn een integraal onderdeel van het dorpsleven. Deze vieringen laten de rijke folklore en muziek van de regio zien.

Geografie en natuurlijke schoonheid van het dorp Masca

Genesteld te midden van de adembenemende natuurlijke schoonheid van Tenerife, Spanje, is Masca Village een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn traditionele charme en adembenemende landschappen. Dit pittoreske dorpje, gelegen aan de westkust van het eiland, wordt omgeven door ruige kliffen en biedt bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

Traditionele architectuur en patio's

Een van de hoogtepunten van Masca Village is de traditionele architectuur, die wordt gekenmerkt door witgekalkte huizen met rode pannendaken. De smalle straatjes van het dorp zijn omzoomd met charmante huizen, waarvan vele prachtige binnenplaatsen of patio's hebben, versierd met levendige bloemenpracht. Een wandeling door deze pittoreske straatjes is alsof je een stap terug in de tijd doet, en bezoekers kunnen niet anders dan zich verbazen over de goed bewaarde schoonheid van het dorp.

Wandelen en mooie uitzichten

Voor liefhebbers van het buitenleven biedt Masca Village tal van wandelmogelijkheden die de prachtige natuurlijke omgeving laten zien. Een van de meest populaire wandelingen in de omgeving is de Masca-kloof, een spannend pad dat door de dramatische kliffen slingert en een adembenemend uitzicht op het omringende landschap biedt. Vanaf de top van de kliffen kunnen bezoekers een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en het daaronder gelegen dorp bewonderen, waardoor een werkelijk onvergetelijke ervaring ontstaat.

Het verkennen van Masca Village is alsof je een ansichtkaartwaardige scène binnenstapt, met zijn traditionele architectuur, mooie uitzichten en rijke natuurlijke schoonheid. Of u nu op zoek bent naar avontuur of gewoon uzelf wilt onderdompelen in de rust van een charmant dorp, Masca zal zeker uw hart boeien en een blijvende indruk achterlaten.

Beste tijd om Masca Village te bezoeken

Als u een bezoek aan Masca Village plant, is het belangrijk om de beste tijd te kiezen om optimaal van de schoonheid en attracties te genieten. Dit verborgen juweeltje in Tenerife, Spanje, staat bekend om zijn adembenemende kliffen, traditionele architectuur en schilderachtige wandelpaden.

Een van de beste tijden om Masca Village te bezoeken is tijdens de lente- en herfstmaanden, wanneer het weer mild en aangenaam is. Het dorp komt tot leven met levendige kleuren terwijl bloemen bloeien en de omringende natuur op zijn best is. Wandelliefhebbers zullen in deze periode vooral genieten van het verkennen van de paden, omdat de temperatuur comfortabel is en de landschappen adembenemend zijn.

Voor wie de drukte liever vermijdt, is een bezoek aan Masca Village tijdens de weekdagen een aanrader. Het dorp is steeds populairder geworden onder toeristen, vooral tijdens de zomermaanden. Als u het op een rustigere dag bezoekt, kunt u zich volledig onderdompelen in de charme van het dorp en genieten van de rust.

Bovendien is het vermeldenswaard dat Masca Village het hele jaar door verschillende traditionele festivals organiseert. Deze festivals presenteren de lokale cultuur, muziek en eten en bieden een unieke ervaring voor toeristen. Als u geïnteresseerd bent in traditionele gebruiken, plan uw bezoek dan zo dat het samenvalt met een van deze festivals, zodat u echt kunt proeven van de tradities van het dorp.

Neem ten slotte de tijd om de lokale architectuur te verkennen en te genieten van de pittoreske patio's van Masca Village. De smalle straatjes en witgekalkte huizen met kleurrijke accenten creëren een charmante sfeer die het best te bewonderen is tijdens de gouden uren van zonsopgang of zonsondergang.

Over het algemeen is er geen verkeerd moment om Masca Village te bezoeken. Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele onderdompeling, dit schilderachtige dorp heeft het hele jaar door iets te bieden. Plan uw reis dienovereenkomstig en bereid u voor om betoverd te worden door de schoonheid en authenticiteit van Masca Village.

Aankomst in het dorp Masca

Masca Village ligt op het schilderachtige eiland Tenerife, Spanje, en staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en prachtige wandelpaden. Het dorp ligt op een afgelegen deel van het eiland, genesteld in het Teno-gebergte en biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring.

Om Masca Village te bereiken, kunnen toeristen ervoor kiezen om over de kronkelende bergwegen te rijden, door weelderige valleien te rijden en onderweg te genieten van de schilderachtige uitzichten. De reis naar het dorp is een avontuur op zich, aangezien reizigers door haarspeldbochten navigeren en genieten van de adembenemende vergezichten van het omringende landschap.

Als alternatief kunnen toeristen ook kiezen voor rondleidingen die vervoer naar Masca Village verzorgen. Deze rondleidingen bevatten doorgaans informatief commentaar over de geschiedenis, cultuur en natuurlijke omgeving van het dorp. Bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de mooie rit terwijl ze meer te weten komen over het rijke erfgoed van het gebied.

Bij aankomst in Masca Village worden bezoekers begroet door de traditionele architectuur en charme van het dorp. De smalle straatjes en witgekalkte huizen met rode pannendaken creëren een schilderachtige omgeving die toeristen meeneemt naar vervlogen tijden. Het belangrijkste plein van het dorp, of 'patio', is een levendig centrum van activiteit, vol met lokale winkels, cafés en ambachtelijke kraampjes. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de lokale cultuur en de authentieke Canarische keuken proeven.

Masca Village is een verborgen parel van het toerisme op Tenerife en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. Of bezoekers nu kiezen om te rijden of een rondleiding te volgen, ze worden beloond met een prachtig uitzicht, traditionele architectuur en een voorproefje van de Canarische cultuur. Een bezoek aan Masca Village is een must voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijk en buiten de gebaande paden avontuur in Spanje.

Waar te verblijven in het dorp Masca

Als u een bezoek aan Masca Village plant, vraagt ​​u zich misschien af ​​waar u het beste kunt verblijven. Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt.

Een van de meest populaire accommodaties in Masca Village is een verblijf in een traditioneel huis op een klif. Deze huizen bieden een prachtig uitzicht op het dorp en de omliggende kliffen. Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en je terras op stapt om het adembenemende landschap in je op te nemen.

Een andere optie is een verblijf in een van de charmante pensions in het dorp. Deze pensions bieden een meer intieme en gezellige ervaring, met comfortabele kamers en persoonlijke service. Bovendien bevinden ze zich vaak midden in het dorp, zodat u gemakkelijk alles kunt ontdekken wat Masca te bieden heeft.

Als u op zoek bent naar een avontuurlijker verblijf, kunt u overwegen om in Masca te kamperen. Er zijn campings beschikbaar in de omgeving, waar u een tent kunt opzetten en kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Dit is een geweldige optie voor wandelaars en natuurliefhebbers die dicht bij de schilderachtige wandelpaden rondom het dorp willen zijn.

Waar u ook verblijft in Masca Village, u wordt omringd door de charmante sfeer van dit verborgen juweeltje. Het dorp zelf is een populaire toeristische bestemming, maar weet nog steeds zijn traditionele charme en authenticiteit te behouden. Of u nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord, Masca Village heeft iets te bieden.

Lokale keuken van Masca Village

Het dorp Masca, gelegen te midden van de adembenemende kliffen van Tenerife, Spanje, staat niet alleen bekend om zijn toerisme en verbluffende architectuur, maar ook om zijn verrukkelijke lokale keuken. Bezoekers van dit schilderachtige eilanddorp hebben de mogelijkheid om te genieten van traditionele gerechten die het rijke culinaire erfgoed van de regio weerspiegelen.

Een van de gerechten die je zeker moet proberen in Masca Village is de hartige ‘Gofio’, een traditioneel Canarisch hoofdgerecht gemaakt van geroosterde of gemalen granen. Dit veelzijdige ingrediënt wordt vaak gebruikt in soepen, brood en desserts en geeft een unieke nootachtige smaak aan de gerechten. Gofio is een populaire keuze onder wandelaars die de pittoreske paden rondom het dorp verkennen.

Liefhebbers van zeevruchten zullen blij zijn een scala aan verse vangsten uit de omringende wateren op de menukaarten van de plaatselijke restaurants aan te treffen. Van gegrilde vis tot paella met zeevruchten, deze gerechten laten de overvloed van de oceaan zien en bieden een voorproefje van de authentieke kustkeuken.

Voor degenen die op zoek zijn naar een stevige maaltijd, is de “Ropa Vieja” een must-try. Dit gerecht betekent 'oude kleren' in het Spaans en is gemaakt van mals gesnipperd rundvlees, gekookt met paprika, uien en tomaten. Het wordt vaak geserveerd met Canarische aardappelen, bekend als “papas arrugadas”, die worden gekookt en vervolgens gebakken tot ze een gerimpelde schil hebben.

Om uw zoetekauw tevreden te stellen, mag u het traditionele dessert “Bienmesabe” niet missen. Gemaakt met amandelen, eieren, suiker en citroenschil, deze romige en aromatische traktatie is een waar genot.

Met zijn traditionele en smaakvolle keuken biedt Masca Village bezoekers een werkelijk meeslepende culinaire ervaring die een aanvulling vormt op de natuurlijke schoonheid van het dorp en de schilderachtige wandelpaden. Of u nu de architectuur van het dorp verkent of een avontuurlijke wandeling maakt, zorg ervoor dat u de lokale keuken proeft voor een onvergetelijke gastronomische reis.